De ce se cojesc palmele si ce remedii exista?

Stim cu totii ca mainile noastre sufera atunci cand le expunem la vreme proasta, prea multa apa, murdarie, substante chimice sau soare.

Cea mai obisnuita cauza a pielii uscate, crapate, este un strat exterior deteriorat. Pielea este menita sa mentina umiditatea si sa se reintinereasca singura in mod natural, insa expunerea la soare, aer rece, vant, murdarie, substante chimice si multe altele pot deteriora treptat acest strat, astfel incat pielea nu mai poate efectua aceasta functie.

Pielea deteriorata este, de asemenea, mai vulnerabila la poluantii de mediu si la radiatiile UV, ceea ce poate accelera uscarea si imbatranirea. Vei afla in acest articol care este solutia pentru o piele hidratata si ce pasi trebuie sa urmezi cu strictete.

Principalele cauze care duc la descuamarea pielii de pe palme

Urmatorii factori pot contribui la un strat exterior  de piele deteriorat:

  • Aerul uscat

Aerul, mai ales cel dintr-un climat cald si cel din anotimpurile reci, in special iarna, scoate toata apa din pielea ta. De fiecare data cand iesi din casa ar trebui sa porti o crema pe pielea care este expusa. Astfel, vara alege o crema de maini cu unt de shea, iar iarna foloseste o crema hranitoare si de protectie cu iris, bogata in ulei de argan emolient si hranitor, de la BottegaVerde.ro.

  • Apa

Persoanele care trebuie sa-si spele in mod constant mainile sau sa-si scufunde mainile in apa au o pierdere de hidratare mai mare, deoarece apa elimina uleiurile naturale de hidratare ale pielii.

  • Produse chimice

Persoanele care lucreaza zilnic cu substante chimice sau care folosesc in mod regulat produse de curatenie de uz casnic pe baza de substante chimice, au adesea mainile crapate sau cojite. Aceste substante chimice distrug pielea si mai ales stratul ei exterior, lasand-o  vulnerabila la tot felul de probleme.

  • Sapun

Batoanele de sapun de moda veche usuca pielea. Multe dintre produsele de curatare si sapunurile de astazi perturba, de asemenea, integritatea normala a pielii, care incetineste procesul natural de reparare a pielii si creeaza uscaciune si exfolierea pielii din palma.

Exfolierea pielii din palma

Celulele pielii au o proprietate speciala de a se regenera atunci cand este nevoie, asa ca uneori exfolierea este necesara pentru a ajuta acest proces. Din cand in cand va trebui sa urmezi acest procedeu pentru o piele sanatoasa. Nu este nimic complicat de intocmit. Poti face asta chiar la tine acasa. Ai nevoie de:

  • Papaya ½ ceasca
  • Ananas ½ ceasca
  • Avocado ½ ceasca
  • Miere 4 linguri
  • Tarate 1 cupa

Cum faci? Amesteci toate aceste ingrediente pana se formeaza o pasta. Aplici usor pasta pe maini pana la coate si pe picioare pana la glezne. Freci si speli cu apa calduta si vei descoperi apoi o piele fina si hidratata ca de bebelus. Daca nu ai timp de astfel de tratamente la tine acasa, poti oricand sa folosesti un scrub din comert, dar asigura-te ca are in component doar ingredient naturale. Incearca un gomaj de corp cu extract de struguri rosii exfoliant, hidratant si fresh, de la BottegaVerde.ro.

Tratamente pentru cojirea pielii palmelor

Tratamentele naturale sunt cele care vor preveni sau trata cojirea pielii palmelor cel mai bine. Uite care sunt principalele elemente cheie de urmarit si inclus in ritualul tau:

  • Suplimentele de vitamine cum ar fi vitaminele A, B, C, fierul, mineralele si acizii grasi esentiali.
  • O dieta sanatoasa, cum ar fi includerea morcovilor, untului, oualor, carnii, branzei si cerealelor.
  • Consumul de nuci.
  • Pastreaza palmele uscate dar hranite cu ulei de avocado si ulei de masline.
  • Scufunda mainile intr-o baie cu ovaz pentru 20 de minute in fiecare zi.
  • Aplica extracte proaspete de Aloe Vera sau castraveti rasi. Poti tine la indemana un lapte de corp hidratant si calmant cu extract naturale de Aloe Vera.

Descuamarea pielii de pe palme nu va mai fi o problema atata timp cat urmaresti acesti pasi simpli, iar daca situatia nu pare sa se imbunatateasca, este timpul sa apelezi la un medic specialist.

Exista astfel o serie de produse si obiceiuri pe care trebuie sa le excluzi din ritualul tau zilnic si o serie de obiceiuri pe care trebuie sa le adopti.

BottegaVerde.ro aduce peste 300 de ingredient natural al tine acasa, din inima Toscanei. Hidratarea dar respectarea pielii cu ingredinte extrase din inima naturii este extrem de importanta daca vrei sa ai parte de rezultate sanatoase. Apeleaza intotdeauna la sfaturile din natura pentru a rezolva o problema din corpul tau, sau pentru a o preveni de asemenea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *