Cum intretinem pensulele pentru make-up? 5 tips-uri inedite!

Esti o experta  atunci cand vine vorba de pensule pe care sa le folosesti pentru conturarea fetei si pensule pentru fard potrivite si asa mai departe. Stii  ca ar trebui sa acorzi aceeasi atentie si curatarii produselor cu care aplici machiajul de orice fel? Spalarea pensulelor de machiaj trebuie sa fie o parte obisnuita a rutinei de frumusete.

Când folosesti pensule, bucati de pigmenti, ulei, murdarie si chiar bacterii pot fi prinse in pensulele nespalate. Deci, in timp ce ar putea parea foarte obisnuit sau normal, sarind peste acest pas poti duce la pori incarcati si manifestari nedorite ale acneei. Sa nu mai vorbim de faptul ca pensulele de machiaj de calitate pot fi costisitoare. A invata cum sa le cureti in mod corespunzator este una dintre cele mai bune modalitati de a proteja investitia.

Din fericire, intretinerea pensulelor de make-up de este rapida si usoara. Primul pas in pastrarea curata a pensulelor este alegerea unui detergent sau produs care sa curete eficient murdaria. O data pe saptamâna, este timpul pentru o curatare profunda.

„Retine ca pensulele tale vor avea nevoie de câteva ore sa se usuce dupa o curatare profunda, asa ca eu recomand sa le spalati dupa ce ati aplicat machiajul in ziua respectiva”, ne sfatuieste make-up artistul BottegaVerde.ro, Andreea Has.

Vei afla in acest articol cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cureti pensulele de make-up si 5 trucuri aplicate de profesionisti:

1. Fa un orar exact de curatare a pensulelor cu care te machiezi 

Majoritatea profesionistilor sunt de acord ca ar trebui sa speli pensulele de make-up cel putin o data pe luna. Asadar, seteaza o data calendaristica pe telefon si respect-o!

2. Foloseste sampon

Umple un pahar sau chiuveta cu aproximativ un sfert cu apa calda si adauga o lingura de sampon pentru bebelusi sau un sampon de inalta calitate, clarificator. Incearca un sampon cu argila alba si propolis, cu actiune purificatoare, de la BottegaVerde.ro.

3. Alege un produs special de curatare

Chiar daca majoritatea detergentilor o sa faca o treaba buna, o formula specifica pensulelor de machiaj este in continuare cea mai eficienta modalitate de a curata uneltele fara a risca daune pe termen lung. Exista foarte multe produse de acest fel, iar unele cu extract de lapte se transforma in spuma care dizolva machiajul in timp ce pastreaza pensulele moi si curate.

4. Incearca un spray solvent

Daca trebuie doar sa indepartezi pigmentul dintr-o pensula inainte de a putea termina machiajul, atunci spray-ul cu solvent este cel mai bun. Cauta o formula fara apa, care este de asemenea fara alcool. Este ca un sampon uscat pentru pensulele tale pentru make-up!

5. Foloseste servetele special

Servetelele umede sunt solutia perfecta daca ai nevoie de o curatare usoara dar eficienta pentru pensulele de make-up. Nu este un substitut pentru o curatare normal si completa, dar pastreaza o curatare de moment intre spalari. Principalele tipuri de servetele umde pentru fata ar putea fi prea umede sau ar putea avea ingrediente de care nu ai neaparat nevoie, asa ca incearca niste servetele umede pentru bebelusi, cu apa de galbenele organice si ulei de masline Palazzo Massaini sau opteaza pentru cele concepute special pentru a elimina machiajul de pe pensulele de make-up fara suprasaturarea parului acestora.

Pentru a avea grija de tenul tau, trebuie sa alegi cu atentie cosmeticele pe care le folosesti. Cele cu ingrediente cat mai naturale vor fi alegerea cea mai sanatoasa. Curatarea pensulelor sau a altor ustensile pe care le-ai folosit in procesul de machiaj este la fel de importanta. Nu uita ca astfel asiguri mentinerea tenului tau sanatos si protejat de microbii care se ascund in pensulele nespalate.

Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, care ajuta la refacerea pielii expusa factorilor nocivi de mediu! Profita de ingredientele naturale pentru a-ti proteja pielea dar si pensulele de make-up sau alte ustensile pe care le folosesti pentru a aplica machiajul de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *