5 produse de toamna prin care iti poti „resuscita” parul

Ne place sa ii spunem podoaba capilara si sa-l aranjam in tot felul de forme, pentru a ne scoate in evidenta ochii sau sprancenele. Cum ar contrasta culoarea acestora daca nu am avea o nuanta vibranta a parului, care sa intoarca priviri si in care razele soarelui sa radieze usor? Totusi, in timp ce introducem noi produse si metode in realizarea coafurii perfecte, uitam ca ne si chinuim parul intr-o oarecare masura. De aceea, nu trebuie sa uitam de mastile hranitoare si de spray-urile care il fac matasos si placut la atingere.

Vestea buna e ca am descoperit niste produse de ingrijire a parului, care au ingrediente naturale si care ma duc cu gandul la parul negru, sanatos si stralucitor al Malenei din pelicula cu nume omonim si asta e posibil sa se datoreze originii italiene a brand-ului despre care va vorbesc, Bottega Verde.

Avem tendinta sa credem, atunci cand e vara, ca trebuie sa ne protejam doar pielea de radiatiile UVB si UVB, neglijam parul, iar la final de sezon cald realizam ca acesta e uscat si se rupe. La fel, iarna il ascundem sub un fes sau sub gluga si ne multumim sa folosim doar sampon. Nu exista un moment anume din an in care sa ne ingrijim mai mult de sanatatea firului de par, ci acest lucru trebuie sa se intample constant, iar pentru indeplinirea sa e indicat sa apelam la produse cat se poate de naturale, care sa nu agreseze scalpul, radacina si firul de par in intregime”, spune Andreea Has, make-up artist Bottega Verde.

Iata produsele care te vor scoate din impas atunci cand realizezi ca nu ai acordat suficienta atentie parului tau:

Serul termic transparent cu ulei de argan, pentru stralucire, ingrijire si protectie 

Pentru ca ne este greu sa renuntam la placa si la ondulator, iata un produs perfect pentru a fi aplicat inainte de a trece firul de par prin filtrele daunatoare, pe parul umed. Stopeaza de asemenea despicarea firelor de par la varfuri si electrizarea, pe care o uram mai ales in sezonul rece. Nu mai trebuie sa apelam la foarfece si  a ne despartim de cativa centimetri frumosi din par. Am gasit remediul care protejeaza inclusiv culoarea, prin uleiul si untul de argan pe care le are in compozitie.

ser

Masca pentru par uscat, cu ulei de masline extravirgin

Folosim uleiul de masline in masti de par sau de fata preparate acasa, pentru ca suntem constiente de beneficiile sale multiple si preferam sa alegem calea naturala, prin care sa nu ne expunem la contactul cu tot felul de ingrediente nocive. Aceasta masca este cea mai potrivita pentru parul uscat, datorita continutului sau si formulei cremoase, care hraneste firul de par. Chiar si cel mai rebel fir de par poate fi imblanzit, capatand o textura delicata si de invidiat. Pe langa naturalete, parul tau va emana prospetime si parfum de fructe, flori si ambra.

masline-masca-pentru-par-uscat-cu-ulei-de-masline-extravirgin-1234640-123464-67

Elixir rafinat cu extract de flori de musetel

Daca buclele tale blonde au capatat o nuanta portocalie sau usor cenusie, din cauza ca ai uitat sa porti o palarie cu boruri largi la plaja, le poti aduce pe calea cea buna cu un elixir ce are la baza musetelul, pe care il foloseam si atunci cand eram mici, la clatirea parului, pentru a obtine niste reflexe aurii. Acest produs ofera un efect de par sarutat de soare si este ideal chiar si pentru firul de par subtire, care nu suporta de fel prea multe schimbari. Chiar daca nu ai fost la mare vara aceasta, parul tau iti va oferi aceasta senzatie.

musetel-elixir-rafinat-cu-extract-de-flori-de-musetel-pentru-sclipiri-ca-de-soare-pentru-par-subtire-1290300-129030-100

Sampon cu extract de ginseng si proteine vegetale

Toate ca toate, dar primul pas in ingrijirea parului implica folosirea unui sampon care nu doar curata, dar si hraneste, pregatind parul pentru urmatoarele aplicari de produse. Acest sampon pentru utilizare frecventa este potrivit pentru toate tipurile de par, chiar si pentru cel deshidratat, redand vitalitatea naturala. Nu-ti vei mai putea caracteriza parul ca fiind stresat si aplatizat. Pentru un tratament complet, exista si un balsam din aceeasi gama, cu extract de ginseng si proprietati restructurante.

ginseng-sampon-cu-extract-de-ginseng-si-proteine-vegetale-pentru-utilizare-frecventa-pentru-un-par-subtire-si-deteriorat-1156230-115623-78

Ulei protector cu ulei de nuci braziliene si de macadamia

Dupa ce ne vopsim parul, cautam produsele potrivite care sa ii pastreze culoarea intensa si  sa prelungim cat mai mult intervalul pana la urmatoarea vopsire. In aceasta asa-zisa goana dupa culoare, uitam ca produsele alese trebuie sa ne si protejeze firul de par, nu doar sa-l faca sa straluceasca. Uleiul din compozitia acestui produs actioneaza in ambele directii, pentru a nu fi nevoie sa folosim ceva auxiliar. Acesta poate fi folosit zilnic, de-a lungul firului de par, nu doar la varfuri.

nuci-braziliene-ulei-protector-cu-ulei-de-nuci-braziliene-si-de-macadamia-pentru-o-culoare-stralucitoare-pentru-par-vopsit-1183240-118324-58

Nu aveti cum sa nu va mandriti cu un par minunat dupa ce folositi aceste produse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *