3 vitamine care stimuleaza cresterea parului

Aspectul parului joaca un rol important in aspectul fizic al oamenilor si al perceptiei de sine, astfel incat poate fi  absolut devastator sa te confrunti cu caderea parului. Stiai insa ca exista vitamine care pot stimula cresterea lui? De fapt, nutritia deficitara, inclusiv deficitul de vitamine, este un factor major al caderii parului. Anumite remedii ajuta la estomparea  problemei si ajuta de asemenea si la reglarea nivelurilor de hormoni sau combaterea stresului oxidativ care creste odata cu varsta.

Mai putin de 45 la suta dintre femei traiesc bucurandu-se de un par bogat pe tot parcursul vietii, in timp ce majoritatea barbatilor trec printr-un tip de cadere a parului la un moment dat. Industria de ingrijire a parului mizeaza pe factul ca majoritatea consumatoriilor doresc cosmetice pentru par cu vitamine si lanseaza in mod constant noi produse care promit sa promoveze cresterea parului. Inainte de a cheltui banii pe un alt produs care te va dezamagi, uite la ce vitamine trebuie sa fii atent.

Vitamine care stimuleaza cresterea parului

  • Vitamina C

Studiile arata ca stresul oxidativ joaca un rol important  in procesul de imbatranire. Tipurile de oxigen reactiv sau radicalii liberi sunt molecule foarte reactive care pot deteriora direct membranele structurale celulare, lipidele, proteinele si ADN-ul.

Odata cu varsta, productia de radicali liberi creste si cantitatea de enzime antioxidante care apara corpul scade, ducand la deteriorarea structurii celulare si la imbatranirea parului. Lucrand ca un antioxidant, vitamina C lupta impotriva stresului oxidativ care contribuie la caderea parului.

Pentru a lupta impotriva daunelor provocate de radicalii liberi si pentru a proteja parul de imbatranire, include in dieta ta cat mai multe alimentele care contin vitamina C, cum ar fi portocalele, ardeii rosii, varza, varza de Bruxelles, broccoli, capsuni, grapefruit si kiwi. Daca ai nevoie de suplimente, ia 500-1000 miligrame de vitamina C de doua ori pe zi. Pentru un surplus de vitamina C pentru tenul tau dependent de machiaj, nu uita sa incluzi in ritualul de infrumusetare un creion cu vitamina C si E, de la BottegaVerde.ro.

  • Vitamina D

Foliculii de par sunt foarte sensibili la hormoni, iar vitamina D este un hormon care joaca un rol important in homeostazia de calciu, reglarea imunitatii si diferentierea celulelor de crestere. In lumea stiintifica, este bine cunoscut faptul ca alopecia se gaseste in mod obisnuit la pacientii cu deficit de vitamina D, rahitism rezistent la vitamina D sau cu o mutatie a receptorilor de vitamina D.

Cercetarile sugereaza ca nivelurile insuficiente de vitamina D au fost implicate intr-o varietate de boli autoimune, inclusiv alopecia. Pentru a creste nivelul de vitamina D, consuma alimente bogate in vitamina D cum ar fi halibut, macrou, somon, peste alb, peste spada, ciuperci maitake si ciuperci portabella. Include vitamina D in cat mai multe din produsele cu care intri in contact.

Chiar daca si soarele este o sursa de vitamina D, nu uita sa porti protectie. Alege o crema de fata cu efect de anti-imbatranire, cu ulei de argan si vitamina E, rezistenta la apa, de la BottegaVerde.ro.

  • Vitamina E

Similar vitaminei C, vitamina E este un antioxidant care poate preveni stresul oxidativ. Cremele cu vitamina C sau E in combinatie cu acidul hialuronic pot avea un impact foarte bun asupra aspectului pielii tale. Incearca un tratament de zi hidratant, cu acid hialuronic si vitamina E de la BottegaVerde.ro.

Efectele miraculoase ale vitaminei E nu sunt deloc de neglijat! Intr-un studiu efectuat de cercetatori, persoanele afectate de caderea parului au inregistrat o crestere de 34,5% a cresterii parului dupa suplimentarea cu vitamina E timp de 8 luni. Grupul placebo a avut doar o crestere de 0,1%.

Semintele de floarea soarelui, migdalele, spanacul si avocado sunt toate surse bune de vitamina E, asa ca nu uita sa le incluzi in regimul tau alimentar.

In mod evident, suplimentele de vitamine nu vor inlocui niciodata o dieta sanatoasa si echilibrata. Dar, cu suplimente adecvate, poti combate caderea parului si incetini albirea prematura a lui. Nu uita sa consulti medicul inainte de a adauga in dieta ta suplimente nutritive.

Masca de par cu vitamine

Este poate cel mai accesibil si usor mod de a pune vitamine direct pe par. Exista foarte multe produse pe piata si alegerea celui mai bun poate deveni foarte dificila. Opteaza intotdeauna pentru marcile de incredere, cu ingrediente naturale si special concepute pentru nevoile si tipul tau de par.

BottegaVerde.ro este destinatia unde peste 300 de ingrediente naturale atent alese din inima Toscanei, imbina cele mai bune proprietati ale plantelor si fructelor. Cea mai aleasa marca pentru ingrijirea pielii din Italia ofera produse atat pentru tine cat si pentru casa ta si copilul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *