Cum poti alcatui trusa de make-up perfecta?

Trusa de make-up este accesoriul nelipsit din ritualul de ingrijire al oricarei femei pasionate de machiaj. O trusa de machiaj completa poate contine foarte multe produse cosmetice si nu numai. Aceasta trebuie sa contina cateva produse de baza, cu care sa se poata realiza orice machiaj, dar si pensule, betisoare cosmetice, clestisor de gene si alte accesorii ajutatoare.

Ce trebuie sa contina trusa de machiaj

Iata produsele de baza pe care trebuie sa le contina o trusa de machiaj. Pe langa acestea, poti adauga pe parcurs produse cosmetice pe care le preferi sau pe care le utilizezi cel mai des si se cosnuma cel mai repede.

Demachiant – Ai nevoie in trusa ta de make-up de un demachiant delicat care sa nu lase tenul gras, pentru a demachia fata inaintea realizarii oricarui machiaj. In acelasi timp, micile defecte ale machiajului se pot sterge cu o discheta cu demachiant, ori poate trebuie doar sa scoti genele false care te deranjeaza.

Adauga in trusa ta apa micelara pentru fata, buze si ochi, cu mar verde si kivi, care ajuta si la reglarea sebumului.

Primer – primerul este un produs cosmetic care nu trebuie sa lipseasca din nicio trusa de machiaj. Primerul este primul pas in realizarea unui machiaj care sa reziste pe toata durata zilei. Aceasta baza transparenta matifiaza pielea, inchide porii si pregateste tenul pentru aplicarea fondului de ten.

Fond de ten – fondul de ten trebuie sa fie adaptat nevoilor tenului tau. Poti avea mai multe fonduri de ten in functie de puterea lor de acoperire, unele pentru machiaj de zi si unele pentru machiajul de seara, plus nuante diferite pe care sa le combini in cazul in care este vara si esti mai bronzata sau vrei un machiaj stil bronze.

Pudra – Pudra nu trebuie sa lipseasca din trusa de machiaj chiar daca de multe ori nu doresti sa o utilizezi. Aceasta te ajuta sa indepartezi fardul de ochi cazut sub ochi, iti poate regla aspectul tenului (daca este prea gras) si fixeaza machiajul.

Fard de obraz si blush – Adauga in trusa ta farduri pentru contouring, daca aplici aceasta tehnica in machiajele pe care le realizezi, cat si un blush in nuanta piersicii.

Produse pentru machiajul ochilor

Anticearcan si farduri de ochi – adauga in trusa de machiaj o paleta cu farduri de ochi sidefate si una cu farduri de ochi mate. Pe acestea le poti mixa dupa bunul plac. Alege palete de farduri in nuantele tale preferate sau in cele care se potrivesc cel mai bine cu culoarea ochilor si a parului tau.

Poti opta pentru o paleta pentru farduri de pleoape cu extract de iasomie si vitamina e, cu nuante diferite: de la alb la gri inchis, bronze-uri si tente de mov, potrivita pentru mai multe tipuri de machiaj si combinatii de culori.

Eyeliner si creion dermatograf – nici aceste doua produse nu trebuie sa lipseasca din trusa ta de make-up atunci cand vrei sa realizezi un machiaj pentru ochi complet. Alege un eyeliner negru care sa se potriveasca oricarui tip de machiaj, cat si mai multe creioane dermatograf dintre care unele colorate sau irizate.

Incearca un creion de ochi dermatograf cu rezistenta extrema argintiu, pentru un dublu efect. Machiajul va fi unul impresionant si va rezista intreaga seara!

Mascara – niciun machiaj al ochilor nu este complet fara un strat de mascara pe genele superioare si inferioare. Acest produs se poate folosi si singur, in zilele in care optezi pentru un machiaj natural.

Produse pentru machiajul buzelor

Pentru machiajul buzelor ai nevoie de un creion de conturare si o paleta de rujuri sau mai multe rujuri diferite. Stii si tu ca alegi nuanta rujului si consistenta acestuia in functie de starea de spirit si de tipul machiajului pe care il porti, asa ca, pentru o trusa completa de make-up vei avea nevoie de rujuri tip gloss, mate dar si cremoase si consistente.

Un ruj in nuanta nude nu trebuie sa lipseasca niciodata din trusa ta, pentru ca merge la orice machiaj si oricarui tip de ten. Opteaza pentru un ruj cu ulei de argan bej Casmir, hranitor si protector, cu consistenta densa.

Incepe prin a-ti construi trusa de machiaj cu produsele de baza de care ai nevoie si adauga pe parcurs ceea ce observi ca iti lipseste. BottegaVerde.ro iti pune la dispozitie o gama variata de produse cosmetice si de ingrijire, bazate pe formule ce contin extracte naturale. Pentru mai multe detalii, intra pe www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *