Cum poti scapa de cuperoza?

Cuperoza este o afectiune a pielii foarte des intalnita. Se estimeaza ca 45 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de cuperoza, desi foarte multi nu stiu. Tratamentele naturiste pentru cuperoza amelioreaza si imbunatatesc aspectul tenului inrosit. Afla ce este cuperoza si care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru cuperoza.

Ce este cuperoza?

Cuperoza, numita si boala obrajilor rosii, sau acneea rosie este o boala cronica (pe termen lung) netratabila, care poate sa apara si apoi sa dispara o perioada pentru ca mai apoi sa reapara. Cuperoza inseamna inrosirea tranzitorie a nasului, obrajilor, fruntii si barbiei. Aceasta se observa mai usor la persoanele cu tenul deschis la culoare, desi cuperoza afecteaza orice tip si culoare de ten. Cuperoza inseamna dilatari permenente ale capilarelor sanguine superficiale. In aceasta situatie circulatia sangelui nu este bine echilibrata.

Cuperoza se caracterizeaza printr-o inrosire intermitenta a pielii, datorata unor pusee congestive, care duc la aparitia unor blistere rosii, dure sau granuloase si la vinisoare (rosu-violacee) vizibile. Roseata cuperotica poate fi agravata de spalatul fetei cu apa dura, prea calda sau prea fierbinte. Fenomenul se manifesta in special la femeile trecute de 30 de ani si se pare ca dispare de la sine dupa 50 de ani. Insa, roseata provocata de cuperoza poate fi ameliorata cu ajutorul unor creme si tratamente naturiste.

Cuperoza nu este legata direct de consumul de alcool, dar alcoolul, tutunul, poluarea, alimentele picante sau foarte fierbinti, stresul emotional, caldura excesiva (expunerea prelungita la soare), dar si gerul din iarna sunt factori declansatori ai cuperozei. De asemenea, sunt anumite afectiuni si stari care pot „incuraja” cuperoza sa apara: menopauza, tulburarile endocrine, diferite afectiuni gastrointestinale, unle infectii, dar si viata sedentara, tenul obosit si neingrijit.

Cuperoza nu este contagioasa sau infectioasa.

Cum prevenim cuperoza?

  • Igiena si ingrijirea corecta a tenului sunt aspecte foarte importante cand vorbim de cuperoza.
  • Schimbarile bruste de temperatura nu sunt bine primite de tenul cuperotic.
  • Expunerea prelungita la soare, la ore nepotrivite nu pot face decat rau unui ten cu astfel de probleme.
  • Evita mesele condimentate, grasimile, alcoolul, cafeaua si ceaiul care dilateaza vasele de sange.
  • Consumul de apa este foarte important. Trebuie sa bei 2l de apa pe zi.
  • Ar trebuie sa faci cateva exercitii fizice zilnice care sa te ajute la imbunatatirea circulatiei.
  • Consuma multe fructe si legume.
  • Imbogateste-ti dieta cu uleiuri presate la rece care au omega-3 si oamega-6.
  • Sunt recomandate cure de detoxifiere cu ajutorul ceaiurilor de urzici, salvie, musetel si cicoare.
  • In cazul tenului cuperotic, alege numai produse cosmetice de calitate, fara alergeni sau iritanti.
  • Sunt recomandate cremele din plante cum ar fi: hamamelis, sulfina, castane de India.

Ingrijirea tenului cuperozic

Pielea afectata de cuperoza este adesea delicata si sensibila, de aceea trebuie evitata utilizarea apei fierbinti sau foarte reci pe fata, expunerea la soare, alcoolul, tigarile, alimentele picante, stresul. De asemenea, trebuie sa se acorde atentie hipertensiunii arteriale si sa se evite efortul intens desfasurat in conditii de caldura, variatiile bruste de temperatura, alimentele si bauturile fierbinti.

Hidratarea si nutritia joaca un rol-cheie in buna functionare a organismului, de aceea este indicat sa beti cel putin un litru de apa pe zi si mai ales sa mancati multe legume si fructe. In plus, tenul trebuie curatat in fiecare zi cu apa calduta si sapun delicat, care nu irita pielea. O mare parte din produsele de machiaj usuca tenul, de aceea ele pot fi folosite dupa ce ati cerut sfatul unui dermatolog.

Foloseste o masca peel-off cu acid glicolic si extract de fructe – Acido Glicolico, care este ideala pentru a indeparta impuritatile si celulele moarte de la suprafata tenului. Formula pe baza de extracte de fructe, utilizeaza actiunea exfolianta a acidului glicolic, cel mai mic si cel mai activ dintre alfa-hidroxi acizi, avand capacitatea de a juca un rol exfoliant eficient, reinnoind delicat pelicula de la suprafata tenului, lasand fetei un excelent aspect luminos si uniform. Avertisment: Evitati zona din jurul ochilor. Nu utilizati tratamente pe baza de acid glicolic in perioadele de expunere la soare. Folositi un mod adecvat de protectie solara in timpul tratamentelor faciale cu acid glicolic.

Balsam antirid cu aquaphyline®®, acid hialuronic si apa din fiji – Idravita este tratament formulat pentru a hrani pielea deshidratata, inundand-o de bunastare. Formula sa speciala 2 in 1, poate fi masata pe fata in fiecare seara ca o bogata crema de noapte sau in cazul tenului exigent si deshidratat, aplicata ca un tratament SOS. Textura sa bogata este cremoasa, studiata special pentru a da pielii care se exfoliaza un tratament imediat. Mix-ul sau bogat de ingrediente active actioneaza in mod tintit asupra mecanismelor naturale de hidratare ale pielii: AQUAPHYLINE®, extract de albastrele, favorizeaza transportul de apa la interiorul epidermei, acidul hialuronic ajuta la mentinerea hidratarii la nivel optim si apa de Fiji este sinonim cu prospetimea si bunastarea. Test de eficacitate, la prima trezire, dupa aplicare unica: +60%* hidratare cutanata.

BottegaVerde.ro iti pune la dispozitie o gama variata de produse cosmetice si de ingrijire, bazate pe formule ce contin extracte naturale. Pentru mai multe detalii, intra pe www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *