Cum poti scapa de transpiratia excesiva a talpilor?

Mai ales pe timpul verii, problema transpiratiei este una cu care multi oameni se confrunta. Atunci cand esti expus unui mediu foarte cald, este inevitabil sa nu transpiri. Acest lucru se poate intampla la nivelul fetei, bratelor , dar si picioarele.

Potrivit unor studii, 3% din populatie are hiperhidroza, adica transpiratie excesiva. Este mai frecventa la persoanele mai tinere decat persoanele in varsta, iar mai multi barbati decat femeile sufera de ea, dar se poate intampla oricui.

Vei afla in acest articol, care sunt cauzele, simptomele si ce poti face pentru a ameliora asete simptome.

Cauze pentru transpiratia pentru excesiva a talpilor

Transpiratia de la hiperhidroza secundara este diferita de hiperhidroza primara, deoarece tinde sa se intample peste tot sau intr-o zona generala, nu pe maini, subrat, fata sau picioare. Spre deosebire de hiperhidroza primara, acest tip este mai probabil sa provoace transpiratii in timpul somnului.

In ambele cazuri, exista ceva care provoaca hiperhidroza: o afectiune medicala sau un medicament.

O serie de afectiuni medicale au potentialul de a provoca hiperhidroza. Printre acestea se numara:

  • Graviditate
  • Diabet
  • Hipertiroidismul
  • Menopauza
  • Obezitatea
  • Boala Parkinson
  • Artrita reumatoida
  • Limfom
  • Guta
  • Infectie

Atunci cand corpul este supraincalzit, atunci cand te misti, atunci cand ai emotii sau ca rezultat al hormonilor, atunci nervii actioneaza asupra glandelor sudoripare. Atunci cand acesti nervi reactioneaza exagerat, provoaca hiperhidroza. De exemplu, cineva poate avea nevoie sa se gandeasca doar la o situatie care provoaca anxietate pentru a transforma totul intr-o transpiratie abundenta.

Remedii pentru transpiratia talpii picioarelor

Cel mai simplu mod de a aborda transpiratia excesiva este cu un antiperspirant, pe care cei mai multi oameni il folosesc zilnic. Majoritatea antiperspirantilor contin saruri de aluminiu. Cand este aplicat pe piele, formeaza un scut care blocheaza transpiratia.

Cand vorbim de transpiratia la nivelul picioarelor, poti apela la un deodorant pentru picioare si pantofi cu uleiuri esentiale de eucalipt de la BottegaVerde.ro, un produs specific pentru prospetimea picioarelor cu miros de menta si eucalipt, indeparteaza mirosurile neplacute.

Poti cumpara un antiperspirant de la orice supermarket sau poti apela chiar la sfatul medicului pentru acest pas. Trebuie sa mai ai in vedere doar cateva aspecte.

Cand apelezi la sfatul medicului

Metode de preventie a transpiratiei talpilor

Daca vrei sa reduci sau sa ameliorezi transpiratia, exista cateva lucruri pe care le poti urma pentru a preveni aceasta problema,:

  • Poarta pantofi care permit picioarelor sa respire.
  • Usuca picioarele bine dupa baie. Poti folosi chiar un uscator de par pentru a te asigura ca sunt uscate, aplica si antiperspirante pe fundul picioarelor, cum ar fi cel de la BottegaVerde.ro, un deodorant pentru picioare cu aloe vera.
  • Poarta sosete sintetice in loc de nailon sau bumbac 100%.
  • Foloseste pulverizatoare anti-fungice sau pulberi pentru picioare sau o crema cu pudra de talc de picioare cu aroma de menta, de la BottegaVerde.ro.
  • Spala-te pe picioare in fiecare zi.
  • Spala pantofii in mod regulat.
  • Schimba sosetele cel putin o data pe zi.
  • Roteste incaltamintea si permite-i sa se usuce intre utilizari.

In cele din urma, daca toate aceste sfaturi nu te pot ajuta, apeleaza la sfatul doctorului tau si urmeaza cu rigurozitate infrumarile acestuia despre aceasta problema. Picioarele care transpira excesiv si nu sunt tratate corespunzator pot duce la probleme suplimentare precum mancarimea, roseata, mirosurile si senzatiile de arsura.

Tratamente speciale

Exista si alte tratamente nu foarte complicate care promit sa te scape de aceasta problema pentru totdeauna. Cele mai cunoscute ar fi:

Injectii cu toxina botulinica (Botox, Dysport)

Este probabil cel mai bun tratament pentru picioarele grav transpuse. Este plictisitor si inconfortabil pentru ca este posibil sa ai nevoie de aproximativ 36 de injectii mici in talpa picioarelor si pe pielea picioarelor, care este foarte sensibila. Acesta este un tratament nou, astfel incat poate sa nu fie disponibil in toate clinicile, dar medicul tau poate afla locatia celui mai apropiat centru de tratament specializat.

Medicamentele anticholinergice

Acestea blocheaza actiunea nervilor responsabili de transpiratie si sunt destul de eficiente. Cu toate acestea, efectele lor secundare:uscarea gurii, estomparea vederii, constipatia sunt probabil mai rele decat transpiratia! Propromelina poate fi prescrisa doar de catre medic.

O operatie de simpatectomie pentru a distruge nervii care controleaza transpiratia picioarelor este posibila, dar nu este recomandata deoarece provoaca impotenta la barbati si, probabil, interfereaza si cu functia sexuala la femei.

Cea mai buna alegere ramana cea a preventiei si alegerea celor mai naturale ingrediente. BottegaVerde.ro iti aduce o multitudine de produse pentru ingrijire, toate special concepute doar cu ingrediente naturale, fara urme de alte elemente care pot cauza pielii tale. Dintre cele 300 de ingrediente naturale alese di intreaga lume, ei acorda o atentie sporita celor provenite din zona mediteraneana. Intra pe www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *