Ella’s Fairytale: Ulei din arbore de ceai Bottega Verde

img_8123dd

Varianta originala a articolului o poti citi pe Ella’s Fairytale.

Salutare, dragele mele! Imi era dor de un nou review, de aceea trebuie sa va prezint un produs pe care l-am descoperit de curand si care mi-a placut foarte mult. Uleiul din arbore de ceai nu imi era strain, am mai avut unul de la alta firma, dar l-am terminat si atunci cand l-am regasit pe site-ul Bottega Verdenu am ezitat si l-am adaugat in cos.

PREZENTARE OFICIALA: Produsul este un ulei cu proprietati benefice pentru a indeparta impuritatile pielii. Contine ulei de Melaleuca alternifolia, planta cunoscuta sub numele Tea tree, cultivata in Australia. Se poate utiliza direct pe pielea cu riduri sau se pot adauga cateva picaturi in crema de zi obisnuita. Planta apartine familiei Myrtacee, traditia spune ca numele de „copac al ceaiului” a fost atribuit de catre capitanul Cook care, dupa ce a debarcat pe continentul australian, a descoperit efectele pozitive ale utilizarii acestei plante. Aborigenii cunosteau de secole proprietatile benefice ale Tea Tree si studii recente au demonstrat proprietatile exceptionale ale acestui ulei esential.

img_8125xx

PAREREA MEA: Acest ulei din arbore de ceai vine intr-o prezentare deosebita. Eu nu am mai vazut pana acum acest gen cu pipeta care se umple, si apesi la un capat pentru a doza atat cat ai nevoie din cantitate. Ceea ce e genial, pentru ca dozezi cat ai nevoie si e si foarte comod asa. Mirosul este pregnant, destul de puternic ca al ierburilor aromate.

img_8129sss

Prima data am aplicat o cantitate mai mare, si am simtit fata destul de uleioasa, insa a doua oara am aplicat mai putin, am masat pana a intrat in piele si senzatia a fost ok. Este un ulei, asa ca aplicati o cantitate mai mica, si masati pana intra bine, bine in piele. In acest fel, nu o simtiti ca aveti fata foarte uleioasa.

L-am folosit in special seara, dimineata oricum sunt pe fuga, si chiar daca rezultatele nu se vad din prima, cam de la a treia utilizare cosurile se estompeaza. Eu am tenul gras si imi tot apar cosuri, chiar si acum la 30 de ani si acest produs a venit ca turnat. Doar aplic in zonele cu probleme, masez bine, si las peste noapte sa isi faca treaba.

Nu am sesizat o ingrasare a tenului, din contra cosurile s-au atenuat. Se pot aplica 2-3 picaturi in crema pe care o folositi deobicei. Nu trebuie sa aveti neaparat tenul gras pentru a folosi acest produs, pentru ca sa nu uitam arborele de ceai are proprietati antirid, deci pentru intretinerea tenului este un produs care nu trebuie sa lipseasca din casa.

img_8126ggg

Eu stiu ca inainte am folosit acest ulei din arbore de ceai nu doar pentru ten, dar si pentru aftele copilului, si pot spune ca l-am aplicat si pe arsuri si calmeaza instantaneu fara sa usture. Tocmai de aceea stiu ca are intrebuintari multiple, o sa va prezint mai jos cateva dintre ele:

Dermatite: masati  cu ulei in amestec de 1 la 10 parti cu orice alt ulei.

Cap,scalp: se adauga  5-10 picaturi de ulei intr-o cantitate de sampon, necesara pentru o singura spalare, precum si in balsamul de par, folositi-l pana la insanatosire.

Parul uscat: lasati samponul si balsamul de par cu ulei timp de 9-10 minute si apoi clatiti bine. Se repeta o data de ori pe saptamana.Se adauga 3 picaturi de ulei la un pahar de apa fierbinte si stropiti pieptenele si periile cu solutie de arbore de ceai.
Dintii, gingivita, hemoragia gingiei: picurati 3-5 picaturi de ulei intr-un pahar cu apa calda si clatiti de doua ori pe zi, pentru stergerea gingiilor, folositi ulei pur.

Infectie de urechi: se adauga in urechi 1-2 picaturi de amestec cald de ulei 100% pur de arbore de ceai cu orice alt ulei vegetal,in proportie de 1 la 10.

Carii: adaugati 2 picaturi de ulei pe periuta de dinti cand curatati dintii. Clatiti gura de 3 ori pe zi cu apa in care adaugati 5 picaturi de ulei.

Spalaturi vaginale(igiena personala)-se dizolva 7-10 picaturi de ulei in 0, 5l de apa calda.O raciti si apoi faceti spalaturi.

Durei de dinti: clatiti gura cu apa cu ulei, pe locul dureros aplicati o compresa cu ulei.

Matreata: se adauga 5-10 picaturi de ulei intr-o cantitate de sampon, necesara pentru o singura spalare. Pastrati cateva minute samponul pe par, apoi clatiti.

Negi: se aplica direct si treptat pe neg cate 3-5 picaturi pana cand acesta se imbiba complet. Folositi-o pana cand negul dispare complet.

Epilare in zona inghinala: aplicati dupa epilare un amestec de ulei din arbore de ceai cu orice alt ulei in proportie de 1 la 4. Repetati de 2 ori pe zi.Roseata si inflamatia vor disparea.

Curatarea pielii: Se dizolva 1-2 picaturi de ulei in cantitatea de crema/lotiune oe care o folositi pentru o hidratare intensa.

Dureri de gat,laringita: se dizolva 4-5 picaturi de ulei in apa calda si clatiti de 2-3 ori pe zi.

Tuse, raceala,guturai: se adauga 9-10 picaturi de ulei in inhalator si se fac inhalatii inainte de somn.

Se mai foloseste pentru arsuri pe corp, bronsita, intepaturi insecte, basici, cojite pe scalp, in gospodarie pentru dezinfectarea locuintelor, umezirea aerului.

Un produs pe care il recomand cu drag, am inceput sa devin fana a site-ului de produse cosmetice si de ingrijire Bottega Verde.

Cei de la Bottega Verde au fost foarte draguti si va ofera si voua, dragi cititori ai blogului Ella’s Fairytale, un cadou: aveti 10% reducere la orice comanda daca folositi codul ELLA inainte sa finalizati comanda. Grabiti-va, pentru ca doar primii 20 dintre voi vor putea beneficia de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *