Acidul Glicolic – secretul pentru un ten curat si un bronz uniform

Acidul glicolic face parte din Alfa Hidroxi – familia de ingrediente naturale, fiind un derivat din trestie de zahar. Este de fapt, un acid de fructe. Nu este un secret faptul ca dermatologii il folosesc de ani buni cu succes in tratamentul anti-imbatranire si in cel al tenului acneic. Acidul glicolic are actiune asemanatoare cu a acidului citric, extras din fructele exotice.

Acneea este una din primele probleme aparute odata cu adolescenta, persistand de multe ori pe fondul dezechilibrelor hormonale si dupa trecerea acestei etape. Studiile clinice au au urmarit efectul acidului glicolic asupra persoanelor cu ten acneic, in situatia actuala in care 1 din 5 persoane sufera de aceasta afectiune dermatologica. Ceea ce trebuie precizat este faptul ca aceasta afectiune nu este contagioasa si nici infectioasa, ci apare diferit de la individ la individ.

Bottega Verde sustine lupta impotriva acneei si a adus pe piata romaneasca gama Acid Glicolic, ce cuprinde masca pentru fata pell-off, crema pentru fata, crema de noapte, ser concentrat si inca unul cu extracte de fructe si 7% acid glicolic.

Care sunt principalele beneficii ale acidului glicolic?

  1. exfolierea delicata a pielii
  2. curatarea intensa a porilor
  3. imbunatarirea texturii pielii expuse la soare cu tendinta de ingrosare. Soarele determina stratul superior al pielii sa se ingroase sub actiunea temperaturilor crescute, pielea devenind terna si fara stralucire.

Iata cum poti sa mentii sanatatea tenului tau pe perioada verii.

O data pe saptamana, de preferat duminica, aplica o masca Peel-off cu acid glicolic si extracte de fructe –este o masca practica, de aplicat o data sau de doua ori pe saptamana, ideala pentru a indeparta impuritatile si celulele moarte de la suprafata tenului; formula pe baza de extracte de fructe, utilizeaza actiunea exfolianta a acidului glicolic, cel mai mic si cel mai activ dintre alfa-hidroxi acizi, avand capacitatea de a juca un rol exfoliant eficient, reinnoind delicat pelicula de la suprafata tenului, lasand fetei un excelent aspect luminos si uniform; ATENTIE: evitati zona din jurul ochilor; nu utilizati tratamente pe baza de acid gligolic in perioadele de expunere la soare; folositi un mod adecvat de protectie solara in timpul tratamentelor faciale cu acid gligolic.

acid-glicolic-masca-peel-off-cu-acid-glicolic-si-extracte-de-fructe-1398090-139809-716

Incepe dimineata cu un ritual numai al tau – aplica o crema pentru fata pe baza de acid glicolic – Garanteaza tenului un aspect proaspat si neted, favorizand reinnoirea epidermei care devine astfel mai neteda, elastica si uniforma. Crema este ideala atat pentru zi, cat si pentru noapte, continand acid Glicolic, cel mai mic si cel mai activ dintre alfa hidroxi acizi, prezent, in mod special, in sfecla de zahar, care are proprietati de a reinnoi stratul cornos superficial, punand in evidenta astfel un ten mai luminos. O data pe saptamana trebuie sa ne oferim o pauza de relaxare si dupa ce am aplicat produsul pe fata, sa asteptam sa actioneze… in timp ce acidul glicolic lucreaza pentru noi!

acid-glicolic-crema-pentru-fata-5101340-510134-679Daca pe timpul zilei nu ai ragazul necesar pentru a aplica o crema pe baza de acid glicolic, mai ai o sansa noaptea. Crema pentru noapte cu acid glicolic – este un tratament specific pentru noapte, conferind fetei un aspect fresh si neted, favorizand reinnoirea suprafetei epidermei; este o formula special alcatuita din extracte de fructe si potentata de prezenta acidului glicolic, cel mai mic si mai activ dintre hidroxi alfa acizi, avand proprietatea de a stimula efectul de turn over celular, facilitand un peeling delicat si treptat in timpul noptii; dimineata, libera de celule moarte, pielea apare mult mai odihnita si radioasa;

acid-glicolic-crema-de-fata-de-noapte-cu-acid-glicolic-si-extracte-de-fructe-1398080-139808-738Serumurile sunt un instrument nemaipomenit de a ajuta tenul sa isi recapete stralucirea. Serul concentrat zone critice cu 7% acid glicolic este un adevarat peeling chimic, conferind luminozitate pielii si eliminand celulele moarte. Potentiator al acidului Glicolic si special creat pentru zonele critice ale tenului, cele mai afectate de trecerea timpului, produsul este un ser concentrat avand un continut de 7% acid glicolic, potrivit pentru a reda luminozitatea si compactetea tenului. Formula sa este imbogatita cu un mix de oligoelemente, care impiedica evaporarea apei din piele, stabilizand astfel hidratarea cutanata. Poate nu toti stiu ca, pentru a favoriza reinnoirea celulara, interventia estetica cel mai des practicata de dermatologi este peelingul chimic realizat cu Acid Glicolic.

acid-glicolic-ser-concentrat-zone-critice-contine-7-acid-glicolic-5120590-512059-680Tratamentul pe baza de acid glicolic este adecvat in pregatirea tenului pentru expunerea la soare, dar nu este recomandata expunerea in timpul tratamentului pentru ca risti sa ai serioase arsuri. Daca planuiesti un concediu si vrei sa te bronzezi uniform, alege unul, maxim doua din produsele prezentate mai sus si aplica acest tratamentu cu o saptamana inainte de plecare. Este bine sa nu exagerezi cu peeling-ul pentru ca este foarte posibil sa provoci un dezechilibru, fie tenul va incepe sa produca mai mult sebum, fie se va usca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *