5 cele mai neobisnuite sfaturi de ingrijre a pielii de la dermatologi

Probabil cunosti deja o multime de sfaturi de beauty si ingrijire a tenului, dar cu siguranta nu ai auzit de acestea, mai neobisnute, pe care chiar dermatologii ni le recomanda. Avand in vedere ca vremea si programul incarcat sunt factori distrugatori pentru tenul tau, merita sa dai o sansa acestor indrumari pentru ca pielea ta sa fie protejata constant.

Pacaleste-ti pielea

Aplica un ulei, precum Uleiul pentru fata cu pro-retinol, dimineata si seara dupa curatarea tenului. Moleculele uleiului actioneaza precis, determinand pielea sa lase ingredientele active sa patrunda in fibrele producatoare de colagen, toate acestea fara a irita suprafata.

Uita de regula celor 8 pahare de apa

Exista si o evidenta stiintifica pentru acest sfat. Mai multa apa inseamna mai multe drumuri la baie si un flux constant al apei in corpul tau, cee ace va duce la pierderea de minerale vitale. Inlocuieste un pahar de apa pe zi cu o portie in plus de fructe sau legume. Acestea sunt suculente si mult mai eficiente in introducerea apei in celulele noastre vii. Cresterea abilitatii a membranelor celulare de a retine apa este fundamental pentru o piele mereu tanara.

Petele necesita sa fie tratate

Daca ai o pata mica, piseaza o aspirina, adauga cateva picatura de apa pentru a o transforma intr-o pasta si aplica pe zona cu pricina pentru a o face sa dispara.

Mentine o alimentatie echilibrata

Se stie ca o dieta bogata in zaharuri e daunatoare atat sanatatii corpului cat si a pielii. Consumul crescut de zahar cauzeaza marirea rapida a nivelului de insulina, care poate duce la micro-inflamare. O astfel de dieta poate de asemenea sa agraveze conditiile pielii, precum acneea. Daca incerci sa mananci sanatos, ai grija la cereale si mancarea bogata in amidon. De indata ce consumam astfel de alimente, corpul nostru elimina imediat zaharurile, din acest motiv e necesar sa mentii un echilibru.

Poarta mai mult make-up

Daca locuiesti intr-un oras aglomerat, foloseste o crema foarte hidratanta, precum Balsamul extraordinar de hidratant cu acid hialuronic sau aplica mai mult make-up. Cea mai distrugatoare poluare vine de la gazele de esapament si particulele de praf, acestea provocand imbatranirea tenului la fel cum o fac si razele soarelui. Aplicand acest strat mai gros de crema ori Fondul de ten cu efect anti-imbatranire, vei reusi sa blochezi factorii daunatori sa iti afecteze pielea.

Tu ce ponturi mai putin obisnuite despre ingrijirea tenului cunosti? Tine cont de acestea pentru ca pielea ta sa fie protejata constant si sa isi mentina prospetimea si elasticitatea pentru mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *