10 lucruri pe care nu le stiai despre exfoliere

Cu totii stim ca, pentru a avea un ten luminos si radiant, curatarea temeinica este cheia. Ceea ce ne scapa din vedere de cele mai multe ori este ca pentru a ne mentine tenul in cea mai buna forma a sa, nu trebuie sa facem rabat nici de la procesul de exfoliere regulata.

BottegaVerde.ro iti pune la dispozitie o noua formula de scrub demachiant pentru fata cu extracte naturale de castravete si exfoliant din orez, 41 lei, ideal pentru tenul mixt, cu o textura delicata ce nu agreseaza pielea.

In continuare, iti prezentam 10 lucruri pe care poate nu le stiai despre procesul de exfoliere, dar si despre beneficiile acestuia.

Pielea ta se exfoliaza natural

Cand esti tanara, pielea ta isi reinnoieste celulele in mod natural la fiecare 25 de zile. Pe masura ce inaintezi in varsta, acest proces incetineste iar dupa pragul varstei de 30 de ani, asta poate rezulta in pete pigmentare si o culoare neuniforma, terna a tenului. Exfolierea regulata a tenului sustine, asadar, functia naturala a celulelor de a se regenera.

Produsele de exfoliere sunt de mai multe tipuri

Produsul pe care alegi sa il folosesti trebuie sa se potriveasca,  in primul rand, cerintelor tenului tau. Cum exista diferite tipuri de ten, si produsele de exfoliere apar pe piata in forme variate. De la creme, geluri, pana la dispozitive electronice sau manusi speciale, mijloacele de exfoliere sunt destinate fiecare unei anumite conditii a tenului. Spre exemplu, pentru tenul uscat se recomanda utilizarea unui produs delicat, pe cand tenul gras/mixt ar avea nevoie de un scrub gel care sa ajute si in minimizarea efectelor sebumului excesiv.

Beneficiile sunt nenumarate

Exfolierea regulata nu numai ca elimina celulele moarte si confera tenului un aspect general luminos si uniform, dar reduce aspectul petelor pigmentare si chiar al ridurilor fine de expresie.

Alege intelept

Exista numeroase produse cu granule de exfoliere dure, mari, care pot agresa sau chiar zgaria pielea, mai ales daca aceasta este una sensibila. Pentru a preveni orice iritatie, testeaza produsul inainte pe o portiune mica de piele, iar daca senzatia este una de disconfort, nu utiliza produsul pe fata!

Exfoliaza-te dimineata

Pielea noastra se regenereaza pe timpul noptii, asadar momentul propice pentru procesul de exfoliere este dimineata, pentru a indeparta celulele moarte si a pregati tenul pentru aplicarea machiajului.

Exfoliaza cu delicatete

Nu este nevoie sa apesi cu degetele, chiar daca poate vei avea aceasta tendinta. Produsul isi face treaba daca folosesti exact aceleasi miscari ca atunci cand te speli pe fata. Frecarea prea energica sau prea apasata va face mai mult rau decat bine pielii tale.

Nu folosi exfoliantul in fiecare zi

Oricat de delicat ar fi produsul tau de exfoliere, este ideal sa-l folosesti doar de 2-3 ori pe saptamana, altminteri vei agresa pielea. De asemenea, daca ai un ten gras, risti chiar sa inlesnesti productia de sebum.

Nu exfolia prea mult tenul acneic

Daca te confrunti cu un ten acneic, cu siguranta ai fost sfatuita sa-ti speli tenul mai des pentru a face cosurile sa dispara. Nimic mai fals! Dimpotriva, cu cat speli/exfoliezi tenul mai des, cu atat glandele tale sebacee vor fi nevoite sa secrete mai abitir. In final, asta nu duce decat la aparitia mai multor cosuri.

Exfolierea ajuta machiajul sa reziste mai mult

Este o certitudine ca un machiaj reusit iti propulseaza increderea in tine. La polul opus, dupa o zi intreaga de munca, machiajul se strange in pliurile fetei, oxideaza si tu nu te mai simti la fel de atragatoare. Exfolierea netezeste suprafata tenului, astfel ca fondul de ten adera mai bine pe piele, ramanand intact mai mult timp.

Nu uita sa indepartezi machiajul inainte

Pentru rezultate optime, este indicat sa indepartezi machiajul inainte de a incepe sesiunea de exfoliere, altminteri produsul nu mai poate patrunde in straturile pielii si curata in profunzime.

BottegaVerde.ro isi traseaza ca prim obiectiv fericirea ta, iar o piele sanatoasa si frumoasa contribuie din plin la accentuarea starii tale de bine. Exfolierea este o etapa a ritualului de beauty cu importanta majora, de aceea trebuie efectuata ca la carte. Pentru asta, iti propunem scrubul demachiant pentru fata cu extracte natural de castravete si exfoliant din orez, 41 lei, ideal pentru pielea mixta, cu o textura delicata ce nu agreseaza pielea.

Produsul are o textura gel care curata delicat, oferind tenului un aspect luminous si radiant. Gelul are un miros fresh si parfumat, citricele reprezentand notele de varf, alaturi de zambile, iasomie, crin de vale. Se adreseaza persoanelor ce urmaresc o senzatie de purificare instantanee a tenului mixt. Contine extracte de castravete extract de salcie, microparticule exfoliante de orez. Pentru mai multe detalii, accesati site-ul www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *