8 sfaturi pentru a avea picioare frumoase si fermecatoare in aceasta vara

Toata lumea isi doreste sa aiba picioare frumoase, mai ales in lunile calde, atunci cand sandalele sunt incaltamintea preferata. Din pacate, poate fi dificil iti pastrezi picioarele in forma, deoarece acestea sunt foarte solicitate, sustinand greutatea corpului.

Daca vrei ca picioarele tale sa fie intr-o forma excelenta, trebuie sa iei masuri pentru a le mentine. Specialistii BottegaVerde.ro iti ofera cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tii cont in aceasta vara.

Bai calde

Fa-ti o baie calda la picioare, folosind ceai negru, care are acid tanic. Acidul tanic este un astringent natural. Mai intai, inmoaie-ti picioarele in apa sau in ceai negru vreme de 15 minute. Apoi foloseste o piatra ponce pentru calcaie si zonele cu piele intarita. O alta metoda prin care poti indeparta pielea moarta de pe talpi este sa folosesti un scrub hidratant. Dupa ce subtiezi stratul de piele, aplica o crema pentru picioare pe baza de unt de shea sau unt de cacao. Picioarele tale vor arata grozav in niste pantofi decupati.

Hidrateaza

Dupa ce indepartezi pielea moarta de pe talpi, aplica din belsug crema hidratanta. Cauta o crema cu petrolatum, care este un emolient foarte eficient. Sau creme cu acid lactic, care iti inmoaie pielea rapid. Daca ai calcaiele foarte uscate sau crapate si crema obisnuita nu este eficienta, mergi la un specialist. Un dermatolog iti va prescrie un unguent care sa iti vindece ranile.

Foloseste Picioare Sanatoase – scrub magic – 2 rezerve de capete abrazive pentru a indeparta pielea moarta de pe talpa piciorului. Capul abraziv este conceput pentru a obtine cele mai bune rezultate cu ajutorul „Scrubului Magic”.

Picioare Sanatoase – crema de picioare intens hidratanta cu acid salicilic este solutia eficienta pentru a reduce si a inmuia bataturile picioarelor intr-un timp scurt. Formula cu acid salicilic, care prin activitatea sa exfolianta imbunatateste pielea aspra si ingrosata. Textura placuta si prospetimea parfumului de menta il face sa fie produsul ideal pentru obtinerea rapida a unor picioare netede si fine.

Ai grija de igiena picioarelor

Nu uita ca sa previi e intotdeauna mai usor decat sa vindeci. Ai grija la igiena picioarelor, ai grija sa stai cu picioarele in incaltari care aerisesc pielea si in care nu transpiri si poarta sosete curate mereu. Daca iti transpira des picioarele, foloseste o pudra sau un spray cu clorura de aluminiu hexahidrat. Daca, dimpotriva, ai picioarele uscate, foloseste o crema emolienta.

Protejeaza-ti picioarele

Cand folosesti pantofi decupati sau sandale, protejeaza-ti picioarele. Inca e soare, asa ca e bine sa folosesti protectie solara si pe picioare. In pantofi, nu uita sa folosesti branturi. O sa te simti mult mai comod, ceea ce e important mai ales daca stai mult in picioare.

Mergi la pedichiura

Daca pedichiurista la care mergi foloseste o tehnica gresita, s-ar putea sa te alegi cu unghii incarnate. Spune-i pedichiuristei sa iti impinga cuticulele, nu sa ti le taie. Uneori, pentru ca iti tai cuticulele, poti face infectii. Foloseste un dizolvant fara formaldehida si fara alcool. Cu varsta, unghiile devin mai sensibile. Pentru unghii si cuticule foloseste crema pe baza de petroleum si vitamina E.

Poarta pantofii potriviti

Pantofii gresiti  vor fi inconfortabili de purtat pe o perioada mai lunga de timp. Cei care sunt prea mici freca picioarele si provoca blistere inestetice si rani. Ar trebui sa fii deosebit de atenta atunci cand te decizi sa achizitionezi o pereche noua.

Scrub

Dupa ce ti-ai inmuiat picioarele, asigura-te ca le oferi o curatare buna pentru a netezi zonele dure sau uscate. Poti folosi un scrub pentru picioare sau poti sa utilizezi o piatra ponce pentru masarea suprafetelor aspre. Nu uita ca o piatra ponce este mai eficienta atunci cand picioarele sunt inca umede.

Picioare Sanatoase – peeling exfoliant pentru picioare cu samburi de caise – pentru piele uscata este ideal pentru exfolierea delicata a partilor cele mai uscate ale pielii piciorului. Peeling delicat combinat cu o crema hranitoare cue fect calmant, asigura protectie si emoliere.

Indeparteaza lacul de unghii

De-a lungul timpului, lacul colorat de unghii poate dauna suprafetei unghiei . Inainte de a aplica noul polish, asigurate ca elimini toate straturile vechi. Daca poti, lasa-ti din cand in cand unghiile sa respire fara a aplica niciun alt produs.

BottegaVerde.ro detine game speciale de produse pentru ingrijirea picioarelor, astfel incat dorintele tale sa devina realitate, iar frumusetea ta sa fie la cele mai inalte niveluri. Pentru o ingrijire deplina si o santatate a picioarelorr, alege produsele naturale din gama Picioare Sanatoase. Pentru mai multe detalii intra pe www.bottegaverde.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *