Ai pielea uscata dupa dus? Iata ce solutii ai la indemana

Pielea se poate usca in orice timpul anului, insa acest lucru se intampla mai frecvent vara, datorita expunerii prelungite in bataia razelor solare, manifestandu-se prin senzatia de piele stransa, asprime si discomfort. Cauzele sunt infinite, incepand de la produsele de ingrijire si de curatare zilnica pe care le folosim, pana la alimentatie. Pentru ca pielea sa ramana supla si catifelata, trebuie sa o hidratezi. Iata cateva sfaturi de tratamente pentru pielea uscata, pe care le poti pune in aplicare direct la tine acasa:

 1. Spala-te cu apa calduta, nu fierbinte

Apa fierbinte absoarbe umezeala din piele, ducand la uscarea acesteia, astfel incat pielea uscata dupa dus devine inevitabila. Este mai bine sa faci dusuri scurte, cu apa calduta. Aceeasi regula se aplica si la spalatul pe maini. Spala mainile in apa calduta, niciodata fierbinte. Daca ti se inroseste pielea, inseamna ca apa este prea fierbinte.

2. Hidrateaza pielea dupa dus

Crema hidratanta este cheia pentru o piele moale, supla. Aplica produsul atunci cand pielea este usor umeda. Pentru cel mai bun efect, tamponeaza pielea, fara sa o freci cu prosopul, inainte de aplicare. Daca ai pielea uscata, incearca uleiul de argan. Acesta este secretul marocan al frumusetii, fiind folosit de femei inca din antichitate pentru ingrijirea pielii si a parului. Acesta este utilizat si in tratarea si prevenirea unor afectiuni, avand proprietati benefice nu doar la exterior.

Foloseste untul de corp cu extract de iasomie din desert si ulei de argan regenerator si hranitor. Este consistent si deosebit de placut pentru masaj, lasa pielea extrem de moale si catifelata, conferindu-i un parfum placut si invaluitor; multumita uleiului de argan, ofera pielii, indiferent de varsta, beneficiile unui elixir pretios de frumusete: hraneste, protejeaza, inmoaie si are o actiune anti-imbatranire.

3. Tine mereu in geanta o crema hidratanta

Mainile sunt cele mai predispuse la uscare. Sapunul antibacterian din locurile publice este dur pentru maini, asa ca poarta in poseta o crema hidratanta pentru maini. Pentru a avea cuticule moi, foloseste ulei de masline. Poarta in poseta sau in masina o crema speciala pentru hidratarea pielii mainilor, precum lapte de corp cu ulei de argan revitalizant.

4. Aplica peelinguri saptamanal

Crema hidratanta actioneaza mai bine pe pielea exfoliata corect. Daca ai tenul uscat foloseste sare sau un gel de dus abraziv si exfoliaza tenul cu o lotiune abraziva delicata pentru fata. Astfel, celulele moarte vor fi eliminate iar tenul tau va capata un aspect proaspat si tanar.

Gomajul se face atunci cand pielea este uscata. Aplica lotiunea abraziva Scrub de corp cu extract de iasomie din desert si ulei de argan pe pielea uscata, inainte sa dai drumul la apa. Particulele din samburi de caise maseaza si curata pielea, eliminand celulele moarte; extractul de iasomie si ulei de argan, cu o actiune emolienta, contracareaza senzatia neplacuta de piele uscata; rezultatul se resimte imediat: pielea este intr-adevar mai neteda si mai luminoasa. Este ideal pentru persoanele care isi doresc un produs fara parabeni si formaldehida. Fa-ti un masaj de cateva minute pentru cele mai bune rezultate.

5. Hidrateaza-te si din interior!

Hidratarea pielii se face din interior! Multe dintre noi uitam sa bem apa iarna, dar acest obicei este la fel de important ca si vara. Apa hidrateaza toate organele, le ajuta sa functioneze bine, iar o piele hidratata arata stralucitoare si luminoasa.

6. Opteaza pentru o dieta alimentara echilibrata

Dieta zilnica afecteaza sanatatea pielii. Exista cateva alimente speciale care trebuie incorporate cat mai des in dieta, de exemplu cele care contin grasimi bune. Avocado este o sursa buna – si o baza buna pentru mastile faciale – ca si uleiul de masline, semintele de in si nucile. Si merele sunt benefice, apa si laptele, fructele de padure, rosiile, strugurii si citricele.

Specialistii nutritionisti recomanda si o alimentatie imbogatita cu suplimente vitaminice si de acizi grasi, care ajuta la refacerea umiditatii pielii. Cea mai buna sursa de acizi grasi este pestele oceanic – somon, hering, ton si alti pesti ce traiesc in apele reci, de 2-3 ori pe saptamana.

7. Ai grija la produsele cosmetice si de curatare pe care le folosesti!

Pielea uscata si foarte uscata este sensibila la agentii externi, precum baile fierbinti, sapunul dur, soarele si expunerea la vant, dar si la anumite produse cosmetice. Sapunurile pot usca pielea. Foloseste o lotiune de curatare hidratanta, cremoasa, care sa contina glicerina sau vaselina. Pielea are nevoie de produsele de ingrijire specifice, bazate pe ingrediente naturale.

8. Nu uita de protectia solara!

Desi majoritatea oamenilor iubesc senzatia de caldura si lumina pe pielea lor, prea multa expunere la soare iti poate degrada serios pielea. Caldura soarelui iti usuca pielea si o seaca de uleiurile naturale. In plus, radiatiile ultravilete ale soarelui pot cauza arsuri sau schimbari de lunga durata in structura pielii. Oriunde te-ai afla, nu uita sa folosesti o crema cu factor de protectie solara! Aplica crema cu protectie solara inainte sa iesi afara. Alege un produs rezistent la apa care are factorul de protectie (SPF) de 30 sau mai mare, cu o gama larga de protectie. Ai grija sa reaplici deoarece transpiratia si apa pot sterge crema.

Opteaza pentru laptele de protectie protectie solara – lapte de protectie, pentru pielea sensibila si delicata, cu maxnolia si ulei de argan – protectie inalta spf 30 – rezistent la apa.

Scapa de pielea uscata! Sanatatea pielii inseamna o buna hidratare din exterior, prin produsele de ingrijire naturale pe care le folosesti, dar si din interior interior, prin adoptarea unui stil de viata sanatos bazat pe alimente bogate in vitamine si acizi grazi, menite sa redea elasticitatea naturala a pielii. BottegaVerde.ro iti pune la dispozitie game variata de produse de ingrijire, bazate pe o consistenta bogata de ingrediente naturale, cu scopul de a-ti hidrata  si proteja pielea. Pentru mai multe detalii, intra pe www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *