Cafeina si masajul – castiga lupta cu celulita

Ce este cafeina?

Cafeina sau cofeina, asa cum este cunoscuta de multi dintre noi, este un compus chimic care se regaseste in mod natural in frunzele, fructele si semintele anumitor plante, precum arborele de cafea sau ceai, dar si inclusiv in bauturile de care ne lovim zi de zi, este consumata in mod curent in cafeaua noastra cea de toate zilele, in ceai si intr-o multime de bauturi racoritoare care contin produse derivate din nuca de cola. Fiind foarte usor disponibila ca produs secundar rezultat in urma decofeinizarii cafelei, cafeina nu este de obicei obtinuta prin sinteza chimica. Datorita activitatii biologice ridicate pe care o induce si datorita faptului ca este un activ cosmetic care trece usor de bariera cutanata si este absorbit in straturile profunde ale pielii, cafeina a intrat in atentia dermatologilor in ultimele decenii.

Beneficiile pe care le are cafeina asupra pielii sunt urmatoarele: 

  • Anticelulitice – cafeina previne acumularea excesiva de grasime in celule (lipogeneza) si in acelasi timp stimuleaza lipoliza, proces prin care trigliceridele existente (grasimile) in celulele adipoase sunt descompuse in glicerol si acizi grasi liberi ce sunt eliberati in sange si folositi ca sursa de energie de catre muschi.
  • Antioxidante – in numeroase studii efectuate in ultimii ani, cafeina si-a demonstrat in vivo rolul eficient de inhibitor al oxidarii lipidelor (inclusiv a lipidelor pielii) impotriva anumitor radicali liberi. In alte studii cafeina s-a dovedit a fi un bun reparator al pielii afectate de razele UV – induce apoptoza (moartea) celulelor afectate de radiatiile UV si astfel impiedica proliferarea celulelor potential canceroase. In plus, cafeinei ii este atribuit un posibil efect antitumoral asupra cancerelor induse de razele UV (omoara celulele tumorale dar nu si pe cele ale tesuturilor sanatoase). In acest sens, cafeina se foloseste ca ingredient in produsele ce se aplica dupa expunerea la soare sau la alte surse de radiatii UV. Tot datorita caracterului sau antioxidant si anti-mutagenic, cafeina se foloseste in produsele antiaging, dat fiind faptul ca principala sursa de imbatranire a pielii este cea datorata razelor UV (photoaging).
  • Eliminare a apei din tesutul cutanat
  • Lipolitice – topeste grasimile de sub piele, motiv pentru care este folosita in produsele anticelulitice.

Scapa de celulita cu ajutorul unui tratament regulat pe baza de cofeina, inainte de ritualul de dus. Freaca zonele afectate puternic de celulita timp de zece minute cu ajutorul unui peeling pe baza de cofeina, dupa care clateste cu apa din abundenta. Repeta tratamentul de doua ori pe saptamana si vei scapa rapid de celulita inestetica.

Opteaza pentru un gel de dus balsam-scrub cu obtinere rapida de spuma, cu extract de cofeina si microgranule din samburi de caise. Este o emulsie cremoasa care poate fi utilizata la dus, avand functii multiple: netezeste pielea, o hidrateaza si o pregateste petru tratamente cosmetice succesive de combatere a celulitei. Este un produs cu adevarat practic si rapid de folosit, care gratie actiunii microgranulelor, ajuta la deschiderea porilor, pielea devenind mai neteda si mai catifelata. In plus, efectul este imbunatatit deoarece pielea exfoliata si umeda este mai receptiva la ingredientele active prezente: ulei de migdale dulci, Vitamina E, cafeina SMA Slimming. Produsul reprezinta o inovatie care transforma dusul intr-un tratament de infrumusetare rapid si eficient. Combate aspectele inestetice ale pielii.

Desi metodele homemade sunt eficiente, nu trebuie sa treci cu vederea peste tratamentele si cremele pe care ti le poti achizitiona. Masajul anticelulitic va face minuni pentru corpul tau, insa este foarte importanta si crema pe care alegi sa o folosesti.

Alege o crema gel anti-celulita cu cofeina si rusco, crio, cu efect de rece care ajuta la combaterea celulitei, fiind un nou concept . Exploatarea frigului pentru a combate o parte dintre problemele cutanate pricinuite de celulita este cea mai recenta strategie de tratament, potrivita femeilor indiferent de varsta. Crio deriva din grecescul „kryos” rece si functioneaza prin stimularea unui efect de strangere, oferindu-i instantaneu un sentiment de prospetime si luminozitate. Formula combina Menthyl lactate, un element de racorire pe termen lung, cu ruscus si cafeina, oferind elemente de tratament acasa. Rezultatele nu inceteaza sa apara, in 60 de zile imbunatatindu-se vizibil aspectul de coaja de portocala si creste semnificativ hidratarea, elasticitatea, fermitate si catifelare.

BottegaVerde.ro iti pune la dispozitie game variate de produse pentru ingrijirea corporala, care sa te ajute in lupta impotriva celulitei. Alege sa ai un corp sanatos si sa atragi toate privirile vara aceasta pe plaja, optand pentru aplicarea sfaturilor specialistilor BottegaVerde.ro. Mai multe informatii poti gasi pe www.bottegaverde.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *