Top 10 etape pentru realizarea a unui machiaj professional

Fiecare femeiea are stilul ei de a se machia, format in timp si in functie de trasaturile fetei. Pentru a invata si a creste, a imbunatati stilul si performantele tale in machiaj, este extrem de important urmezi cativa pasi de baza, pe care nimeni nu ar trebui sa ii omita. Machiajul este o arta, o exprimare a creativitatii si a imaginatiei fiecareia. Insa este foarte important sa tinem cont de anumiti pasi in realizarea lui.

1.Curatarea tenului

Curatarea este cel mai important pas din oricare proces la care vrei sa-ti supui tenul. Chiar daca poate abia te-ai trezit si stii ca ti-ai curatat fata temeinic  inainte de culcare, tot nu trebuie sa sari peste acest pas. In timpul noptii tenul tau nu sta degeaba si tu nu trebuie sa uiti sa il cureti pentru a putea sa te bucuri de o piele cat mai frumoasa. De asemenea, daca doresti sa iti aplici un machiaj profesional, este foarte important ca tenul tau sa fie curatat in profunzime. Incearca o apa micelara cu extract de magnolie, flori de portocal si provitamina B5, de la BottegaVerde.ro. Este ideala pentru ten dar si pentru zona sensibila a ochilor, nu contine alcool sau SLES.

2. Tonifierea

O continuare a procesului de curatare il reprezinta tonifierea care, cu ajutorul unui tonic care contine miere, apa distilata de trandafiri si Pentavitin, ajuta la pregatirea tenului pentru aplicarea machiajului. Incearca lotiunea tonica cu miere de la BottegaVerde.ro . Este potrivit tuturor tipurilor de ten, oferind o senzatie de prospetime si de curatare in profunzime. Cu un tonic vei inchide procesul de curatare si vei calma tenul, folosind extracte de tei sau miere. In acest fel restabilesti echilibrul natural al pielii, dar o si cureti  in profunzime.

3. Hidratarea

Acesta este un pas la fel de important ca cel al curatarii tenului, crema hidratanta pe care o folosim avand si rolul de a ajuta in fixarea machiajului, care se aplica ulterior. Daca avem grija sa ne curatam tenul, trebuie sa avem grija si de hidratarea lui. Pentru un ten care are, de exemplu, tendinte de ingrasare sau urme de rozacee ar trebui sa ne alegem crema hidratanta in functie de acest aspect. Andreea Has, make-up artist-ul de la BottegaVerde.ro, recomanda crema pentru piele sensibila, anti-roseata, cu magnolie  si ceramide vegetale. Cu cat ai tenul mai sensibil, cu atat ar trebui sa te indrepti mai mult catre produse care nu contin alergeni sau alte substante toxice. Opteaza pentru creme care au in compozitie ingrediente cat mai naturale. Crema hidratanta este poate cel mai important pas, care ne protejeaza de toti factorii externi care ne ataca tenul in fiecare zi.

4. Aplicarea fondului de ten

Dupa ce tenul a fost foarte bine curatat si hidratat, acum este pregatit pentru aplicarea machiajului. Urmeaza aplicarea fondului de ten. Aplica fond de ten iluminator cu extract de grapefruit si extract de afine, 47 lei. Are un efect puternic de iluminare, lasand tenul catifelat, fiind foarte lejer si absorbindu-se rapid in piele.

5. Ascunderea cearcanelor

Stick-ul corector se aplica in jurul ochilor, acoperind perfect cearcanele, prin tapotare usoara, astfel incat sa uniformizeze machiajul. Opteaza pentru  corector stick cu ulei de migdale dulci si vitamina E, 31 lei.

6. Fixarea fondului de ten

Pentru a fixa fondul de ten se foloseste o pudra compacta, rezistenta la apa. Se aplica prin miscari de tapotare pe toata suprafata tenului, inclusiv pe zona gatului. Incearca pudra rezistenta la apa cu ceara de albine si ulei de macadamia, 65 lei.

7. Conturarea sprancenelor

Sprancenele reprezinta o parte foarte importanta in machiajul de zi cu zi. Se considera ca daca ai sprancene frumos conturate, 60% din realizarea unui machiaj  profesional este deja facuta. O conturare frumoasa a sprancenelor scoate in evidenta trasaturile fetei si frumusetea naturala a ochilor.Opteaza pentru folosirea unui kit design pentru sprancene cu vitamina e – armonie curata , 55 lei. Are o parte cremoasa, care ajuta la pregatirea sprancenelor pentru aplicarea fardului principal.

8. Aplicarea fardului de pleoape

Urmatoarea etapa este aplicarea fardului de pleoape. Pe timpul zilei se alege o culoare mai deschisa, pentru un machiaj cat mai natural, insa in realizarea unui machiaj profesional de seara se merge pe nuante mai intense si mai inchise. Comanda my color – fard de pleoape cu vitaminele a si e si coenzima Q10, 29 lei.

9.Gene lungi si privire intensa

Pentru o privire intensa si patrunzatoare, rimel volum extrem cu vitamina e si proteine de matase – negru, 94 lei va oferi un efect final machiajului dumneavoastra de zi.

10.Rujul

Rujul reprezinta arma fiecarei femei. Pentru a evita uscarea buzelor, dar si pentru o culoare intensa si de durata, alege argan de maroc – ruj cu ulei de argan – rol protector, 37 lei. Nuantele rujului se aleg in functie de evenimentul la care participi, dar si de momentul zilei.

BottegaVerde.ro iti pune la dispozitie game variate de produse care iti creeaza un look impresionant, in tendinte si are grija de pielea ta prin extractele naturale din care se realizeaza produsele. Alege sa atragi toate privirile si opteaza pentru aplicarea sfaturilor specialistilor BottegaVerde.ro. Mai multe informatii poti gasi pe www.bottegaverde.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *