Pistruii: de ce apar si cum ii poti ascunde?

Exista foarte multi oameni care au pistrui si multi dintre ei nu stiu exact de ce ii au, cred chiar ca este un semn al unei afectiuni ascunse uneori. Pistruii nu sunt nici pe departe ceva de care ar trebui sa ne fie frica sau sa ne ingrijoreze.

Cu alte cuvinte, pistruii ar trebui imbratisati si priviti cu mandrete. Daca totusi esti una din persoanele care prefera sa poarte machiaj si nu stie ce sa aleaga in aceasta privinta, Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, ne ajuta sa descoperim care sunt cele mai potrivite produse pentru acoperirea pistruilor de pe fata si corp.

Ce sunt pistruii?

Intai de toate trebuie sa stim ca nistre pistrui pe fata sau chiar pistrui pe corp nu sunt nicidecum un motiv de ingrijorare. Ei sunt doar celule pigmentate, care contin culoare, de nuanta maronie si dimensiuni foarte mici. Nu toti oamenii ii au si expunerea la soare ii poate multiplica sau le poate intensifica culoarea.

Persoanele cu pielea mai alba au mai putina melanina in piele. Melanina este o chimicala produsa de anumite celule din piele, care ajuta la protejarea impotriva razelor solare. Cu cat ai mai multa melanina in piele, cu atat pielea ta este mai inchisa la culoare. Cu cat ai mai putina melanina, cu atat cresc sansele sa fii mai afectat de razele de soare si sa iti apara pistrui.

Cum acoperi pistruii?

Chiar daca ar trebui sa te bucuri de pielea ta si sa nu o asunzi sub diferite creme sau lotiuni miraculoase, exista cateva produse care nu ar trebui sa lipseasca din rutina ta zilnica atunci cand ai pistrui pe fata, mai ales pe perioada in care soarele straluceste cel mai puternic.

Daca ai pistrui, inseamna ca pielea ta este una sensibila, mai ales la razele UV de pe timpul anotimpului cald. Cum vara a batut deja la usa, trebuie sa stii ce ar trebui sa faci pentru a-ti mentine pielea in siguranta in orice moment al zilei.

Crema hidratanta

Este elementul care nu trebuie sa lipseasca nicicand din ritualul de frumusete, fie iarna, fie vara. Chiar daca este cald afara, iar tenul nostru este unul cu tendinte de ingrasare, hidratarea trebuie facuta si in aceste conditii, dar atentie la consitenta cremei alese.

„Ea trebuie sa fie una lejera, care nu va incarca tenul, se va absorbi rapid, dar il va hidrata si pregati pentru urmatorii pasi ai machiajului obisnuit.” Incearca o crema gel hidratanta pentru ten mixt si gras, cu mar verde si kiwi, pentru hidratare opaca. Il gasesti pe BottegaVerde.ro, impreuna cu multe alte creme pe baza de ingrediente naturale, special concepute pentru nevoile diferite ale pielii.

Protectia solara

Protectia solara este un must-have aproape in toate sezoanele, dar mai ales in cel estival. Pentru persoanele care au pistrui, acest pas devine si mai important. Alegerea unei creme cu un factor de protectie ridicat  este foarte importanta. Incearca o crema de fata, antioxidanta, de protectie, pentru pielea sensibila si delicata, cu maxnolia si ulei de argan. Aceasta este o protectie foarte inalta si iti va proteja cu siguranta pielea de orice factori nocivi exteriori.

Nu uita! Repeta frecvent aplicarea acestei lotiuni, pentru a te asigura ca esti in permanenta protejat.

Machiajul

Mai ales pe timpul verii, este ideala adoptarea unei cantitati mici de machiaj, pentru a lasa pielea sa respire. Din cauza temperaturilor ridicate, machiajul se va mentine mai greu daca nu este unul special creat pentru aceste conditii. Adopta un fond de ten rezistent la apa, cu extract de orhidee violeta si flori de portelan, pentru o acoperire perfecta a pistruilor de pe fata si chiar corp si o rezistenta la apa sau transpiratie excesiva.

Pistruii de pe corp se pot acoperi cu fonduri de ten rezistente la apa deasemenea, daca  vrei cu adevarat sa scapi de ei.

Daca vrei doar sa acoperi pistruii de pe fata, ar trebui sa te opresti doar la folosirea unei creme hidratante si a unui fond de ten potrivit si rezistent. Nu uita de un balsam de buze hranitor si esti gata pentru expunerea la soare!

Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, care ajuta la refacerea pielii expusa factorilor nocivi de mediu! Profita de ingredientele naturale pentru a iti proteja pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus in fiecare zi. Bucura-te de ingredientele naturale pe care le contin produsele BottegaVerde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *