Tot ce trebuie sa stii despre demachierea tenului gras

Caracteristicile unui ten gras constau intr-o textura mai groasa, pori dilatati, un aspect tern, lucios si lipsit de suplete, puncte negre, pete rosii care apar frecvent in zona T (frunte, nas, barbie), aspect neomogen, pori astupati, dilatati si imperfectiuni.

Cauza principala a unui ten gras este productia exagerata a hormonului androgen, care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Acesti hormoni sunt produsi in special la pubertate, in perioada de ciclul menstrual si in cele 9 luni de sarcina. Alti factori cum ar fi dieta, igiena pielii si modul de viata, alaturi de predispozitia genetica influenteaza aparitia pielii lucioase.

Demachierea tenului gras

Prima etapa in demachierea unui ten gras este curatarea in mod natural a pielii. Intotdeauna curata tenul inainte de culcare! Chiar si produsele cele mai naturale pot astupa porii si pot provoca iritatii. Evita folosirea gelurile de curatare dure, in special sapunurile care contin sulfati, alcool si conservanti. Toate acestea pot face pielea sa reactioneze. Este nevoie de o formula blanda, naturala, care sa curete tenul gras, predispus la acnee, in timp ce il calmeaza. Opteaza pentru a folosi un produs delicat pentru curatarea tenului. Incerca gelul detergent cu extract de salcie. Este un gel proaspat si delicat, care se implica in curatarea si, in acelasi timp, in combaterea petelor tipice tenului impur. Formula contine un mix apreciat de principii functionale, din care se evidentiaza extractul de salcie, cu proprietati purificante. Utilizat in mod frecvent, contribuie la eliminiare impuritatilor, conferind tenului gras un aspect omogen.

O daua etapa in procesul de demachiere este tonifierea tenului. Foloseste lifting natural – tonic facial cu argirelina, multi-protectie si extract de afine. Produsul reda pielii echilibrul natural, tonificand fata pentru un chip care apare imediat mai relaxat. Este caracterizat prin Argirelina, extract de afine si Multi-protectie, brevet exclusiv de la Bottega Verde, care apara vitalitatea celulelor pielii. Produsul este ideal pentru obtinerea unei pieli fresh si radioasa cu fiecare aplicare.

A treia etapa, dar nu cea din urma, este hidratarea. Chiar si un ten gras, predispus la acnee, trebuie sa beneficieze zilnic de hidratare. Testeaza crema de fata seboechilibranta cu extract de salcie. Este un produs specific cu actiune exfolianta si purificanta, care ajuta la reinnoirea epidermei, ofera moliciune si confort imediat. Formula sa contine extract de salcie si minerale micronizate cu actiune matifianta, care ajuta la combaterea efectului lucios tipic tenului gras. Supusa testelor, crema a demonstrat o inalta activitate seboechilibranta.

Metode de intretinere a tenului gras

Pielea grasa are nevoie de protectie permanent, altfel risti sa iti apara acnee si iritatii. Daca ai reactii alergice este recomandat sa faci o vizita la medicul alergoloc pentru a decoperi care sunt substantele si alimentele pe care trebuie sa le excluzi. Evita expunerea la soare apeland la ajutorul palariilor, esarfelor si ai grija sa te feresti intotdeauna de vant.

Elimina substantele chimice iritante din produsele de ingrijire personala, produsele de curatenie folosite in interiorul casei, detergentii pentru spalarea hainelor si vopseaua chimica. Acest sfat este recomandat pentru toate tipurile de piele, nu doar pentru tenul gras.

Bea cel putin 10 pahare de apa in fiecare zi. Lichidele ajuta la indepartarea toxinelor din organism si evita consumul de ciocolata si de prajeala.

Pentru machiajul unui ten gras opteaza pentru un fond de ten cu efect matifiant, care este o necesitate absoluta pentru acest tip de ten. Exceptand faptul ca tine sub control aparitia sebumului la suprafata, acest produs cosmetic acopera imperfectiunile tenului si fixeaza fardul de obraz.

Fondul de ten mat, de lunga durata, cu evermatsi acid hialuronic confera o atingere usoara si catifelata care ascunde imperfectiunile intr-un mod foarte natural. Textura sa fluida si usor de aplicat se contopeste cu pielea si o ingrijeste fara a- inaspri trasaturile. Formula cu acid hialuronic si bogata in EVERMAT, are puterea de a minimiza aspectul porilor, reduce efectul de luciu si de a rafina textura pielii, oferindu-i un aspect impecabil, ce ramane perfect si opac pentru multe ore. Este ideal pentru tenul mixt/gras.

Daca ai un ten gras, trebuie sa iti alegi cu atentie cosmeticele pe care le folosesti. Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, care ajuta la refacerea pielii grase expusa factorilor nocivi de mediu! Profitati de ingredientele naturale pentru a va proteja pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *