5 plante vitalizante pentru tenul tau

Datorita beneficiilor multiple are elementelor din natura, pietele de ingrijire a pielii adauga din ce in ce mai multe produse in care incorporeaza aceste plante vitalizante. Cleopatra a folosit ulei de seminte de chimen negru ca tratament de infrumusetare si calendula a fost folosita pentru vindecarea pielii pentru sute de ani.

Indiferent daca vrem sa tratam schimbarile de pigmentare, roseata sau primele semne de imbatranire, produsele de ingrijire a pielii imbogatite cu extracte din plante ne pot ajuta sa ne pastram acest aspect. Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, ne ajuta cu cateva indicii despre folosirea acestor plante in tratamentele potrivite.

Lista celor mai importante plante vitalizante si efectele lor miraculoase: 

  • Musetel

Poate ca deja esti obisnuita sa-ti faci ceai din acesta planta. Te ajuta sa dormi noaptea si nu numai. Aceasta planta vitalizanta asemanatoare margaretei, poseda, de asemenea, puteri antiinflamatorii care reduc roseata si usureaza dermatita pielii.

Bogat in alfa-bisabolol, musetelul este un campion al intineririi pielii. Ilumineaza, reda stralucire si curata excelent pielea si tenul. Bucura-te si tu de beneficiile acestei plante vitalizante si alege un demachiant pentru ochi, bifazic, cu extract de musetel, pentru a completa actiunea de demachiere  si a crea o bariera de protectie pentru tenul si ochii tai.

  • Salvie

Salvia este o planta antioxidanta, ceea ce inseamna ca este extrem de benefica atunci cand vine vorba de anti-imbatranire, lupta impotriva radicalilor liberi si care actioneaza ca un astringent natural pentru pielea grasa, acnee. Este, de asemenea, bogata in vitamina A si calciu, ambele jucand un rol major in regenerarea celulelor. Salvia este, de asemenea, foarte utila pentru cresterea parului, prin intermediul compusilor sai de stimulare a circulatiei.

  • Menta

Una dintre plantele vitalizante cele mai renumite, aceasta este excelenta pentru acnee, datorita acidului sau salicilic (care ajuta si la eliminarea excesului de sebuum). Este, de asemenea, anti-pruritica, ceea ce inseamna ca sucul de menta poate calma pielea inflamata.

Pentru a te bucura din plin de beneficiile acestei plante vitalizante, incearca un gel de dus cu extract de menta de la BottegaVerde.ro, pentru a-ti acoperi toata pielea cu mirosul si beneficiile uimitoare ale acestui extract.

  • Levantica

In afara de proprietatile sale remarcabile de aromoterapie, Lavanda are efecte terapeutice excelente asupra pielii. Ca un antiseptic natural, lavanda poate curata acneea eliminand bacteriile din piele si este o modalitate foarte buna de a obtine o piele perfecta si pentru a trata conditii minore ale pielii. Proprietatile sale antiinflamatorii si de restaurare trateaza pielea iritata si ajuta la vindecarea ranilor si eliminarea cicatricilor.

Fiind un analgezic natural, ajuta la usurarea durerii locale si la imbunatatirea circulatiei sangelui, facandu-l astfel un bun candidat pentru prevenirea imbatranirii pielii. Foloseste toate beneficiile acestei plante vitalizante si incearca o crema de corp cu lavanda italiana si miere, hranitoare si tonica, pentru o piele protejata si hranita.

  • Aloe vera

Aloe Vera este cunoscuta nu doar pentru efectele sale pozitive asupra pielii, ci si pentru tratarea multor boli de sanatate. De mult timp a fost considerata o planta vitalizanta miraculoasa din cauza numeroaselor sale beneficii curative si de vindecare pentru organism.

Extractul de gel din frunza de Aloe Vera contine vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C si E, acid folic si Niacina. Gelul proaspat de Aloe Vera stors din planta poate fi aplicat direct pe piele pentru a hidrata si hrani pielea si poate contribui la regenerarea tesutului nou de piele. In plus, Aloe Vera ajuta la calmarea pielii pentru cazurile de arsuri solare si poate fi utilizata pentru a trata muscaturi de insecte si arsuri minore.

De asemenea, poate fi un tratament natural pentru indepartarea machiajului. Poti elimina eficient machiajul prin inmuierea unei dischete de bumbac in Aloe Vera, in loc sa folosesti substante de inlaturare pe baza de ulei. Poti aplica si un extract rece in jurul ochilor pentru a trata pungile de sub ochi.

Nu uita ca raspunsul pentru o piele perfecta este intotdeauna in natura, iar plantele vitalizante sunt cele mai benefice noua. Atunci cand apelezi la produse din comert, verifica intotdeauna eticheta si alege cele mai naturale variante.

Descopera capacitatea ingredientelor naturale pe BottegaVerde.ro, magazinul de ierburi medicinale si cosmetic, lansat inca din 1972, in inima Toscanei, regiunea cu una dintre cele mai frumoase expresii ale naturii italiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *