7 tipuri de machiaj pentru par scurt

Podoaba capilara este in permanenta  expusa, atunci cand vine vorba de o schimbare, fiind, in acelasi timp, un factor definitoriu in aspectul infatisarii tale.  Poti observa asta cu usurinta si in cazul celebritatilor – de la Katy Perry pana la Cara Delevingne, anul 2017 a fost unul plin de transformari  radicale ale look-ului. Si odata cu o noua tunsoare, intra in ecuatie si noi posibilitati de machiaj. Sigur nu ti-au scapat nici tie fotografiile aparitiei de anul acesta, de la MET Gala, ale Carei, proaspat rasa in cap, un look pe care a plusat cu un machiaj extravagant al scalpului, in nuante argintii.

Fie ca numai ce ti-ai scurtat parul sau ai adoptat deja de ani buni acest look si ai nevoie de putina inspiratie, ti-am pregatit  7 modele de machiaj pentru par scurt, pentru a te ajuta sa te pui cat mai bine in valoare.

1. Machiaj cu aspect mat

Stim deja ca machiajul mat a devenit, in ultimul timp, preferat in mod universal, independent de lungimea parului, insa, in mod evident, atunci cand ai parul scurt, fata si pielea ta sunt mult mai expuse. Din aceasta cauza, este esential ca tenul tau sa aiba un aspect mat, proaspat si curat.

Incearca fondul de ten mat, de lunga durata,cu Evermat si acid hialuronic, ce are o textura usoara si reuseste totodata sa ascunda imperfectiunile ce ne dau cele mai multe batai de cap, precum porii dilatati, efectul de luciu sau textura neuniforma a pielii. Pe langa un aspect natural impecabil, vei beneificia si de imbunatatirea elastcitatii pielii tale, efect conferit de acidul hialuronic.

2. Machiaj cat eye, minimalist 

Cu toate ca e posibil sa simti ca e nevoie sa compensezi alura baieteasca data de o tunsoare scurta, cu o accentuare a machiajului, pentru un plus de feminitate, dimpotriva – ai nevoie de mai putin machiaj atunci cand porti o tunsoare pixie, de exemplu. Intrucat fata ta este complet dezgolita, machiajul va fi cu mult mai evident. Asa ca insipira-te din stilul anilor ’60 si contureaza-ti pleaopa superioara, in mod subtil, transand o linie incepand din coltul interior al ochiului, pana spre cel exterior, pentru un efect cat eye.

Foloseste tusul  de ochi pentru aplicare profesionala, in nuanta negru inchis, oferit de Bottega Verde pentru un plus de precizie, datorat pensulei usor de utilizat, ce impreuna cu pigmentii intensi, iti vor asigura o privire de felina, desavarsita.

3. Buze colorate in nunate puternice 

Tunsorile scurte sunt, de obicei, si cele mai jucause. Profita de asta si exprima-ti creativiatea, alegand nuante vesele de orange, roz sau opteaza pentru un rosu aprins. Fie ca vorbim de culori neon, cu aspect mat, sidefat sau lucios, toate functioneaza, asa ca simte-te libera sa experimentezi.

Pentru un look irezistibil, noi iti propunem nuanta rosu indraznet a rujului cu ulei de argan, ce are si rol protector, datorita filtrelor de protectie solara. Textura cremoasa si usor de aplicat, ofera culoare intensa si ingrijire placuta. Astfel, buzele tale nu vor fi doar sexy, ci si in siguranta.

4. Sprancene finisate: un must-have pentru femeile cu par scurt 

Sprancele au un rol definitoriu si nu pot decat sa te puna in valoare sau, dimpotriva, sa te dezavanatjeze. In situatia in care ai parul scurt,  trebuie sa ai in vedere ca atentia este directionata automat spre partea superioara a fetei tale, asadar nu ai nicio scuza cand vine vorba de ingrijirea lor.

Foloseste kit-ul Design pentru sprancene, cu vitamina E, in care gasesti tot ce iti trebuie pentru a modela si contura  sprancenele. Setul contine o penseta, ceara usor pigmentata, pudra compacta pentru definire, aplicator cu perie si o oglinda, pentru ca tu sa ai posibilitatea sa oferi sprancenelor tale un aspect impecabil, oriunde te-ai afla.

5. Machiaj pentru par scurt, cu aspect proaspat si natural

Orice tunsoare scurta, vine cu avantajul unui aer proaspat si copilaresc, asa ca de ce sa nu pui si mai mult in evidenta acest lucru, alegand un make-up natural? Poti arata mai tanara si plina de viata prin doar cativa pasi simpli:

  • Foloseste un fond de ten cu textura usoara sau un CC cream
  • Contureaza-ti sprancenele, in mod delicat
  • Aplica pe pleoape o nuanta nude, usor sidefata
  • Foloseste mascara in nuante de maro, daca ai parul deschis la culoare sau negru, in cazul in care esti bruneta
  • Imbujureaza-ti obrajii, utilizand un blush cu efect de culoare pura, pentru o aplicare usoara si un rezultat natural
  • Aplica un luciu de buze translucid si esti gata. Fii pregatita sa arati buletinul, in care vrei sa-ti comanzi o bautura alcoolica!

 

6. Machiaj ombre

Machiajul ombre este alegerea ideala atunci cand urmaresti sa obtii un look glam si sofisticat. Exploatat in mod fervent atat pentru stilizarea parului, cat si a machiajului, aspectul ombre surprinde mereu prin versatilitate si fascinatie.  Daca ai parul scurt, poti opta pentru machiajul ombre al ochilor sau chiar al buzelor, pentru un look mai deosebit si non-conformist.

Cu ajutorul trio-ului umed/ uscat cu proteine de matase si vitaminele A, C, E, e foarte simplu sa obtii un machiaj ombre al ochilor, oricand iti doresti un rezultat natural si satinat, utilizand aplicatorul uscat sau unul intens, in culori profunde, prin aplicarea pulberii compacte si matasoase  cu aplicatorul umed.

 7. Machiaj de festival 

Daca ne gandim la vara si la o tunsoare scurta si rebela, imaginatia ne propulseaza, inevitabil, in povestea vibranta si colorata a festivalurilor. Un festival e ocazia perfecta sa-ti folosesti spiritul creativ, sa te exprimi prin culoare si sa indraznesti un machiaj cu totul diferit fata de ce porti in mod obisnuit.

Pentru un festival look veritabil, ai nevoie de sclipici. O optiune ideala este tusul cu sclipici argintiu, praf de stele, intrucat este foarte uspr de aplicat datorita pensulei subtiri si poti sa-l integrezi in orice combinatie de culori ai alege.

Ori de cate ori ai nevoie de produse cosmetice pentru a crea un machiaj fara cusur, poti apela cu incredere la Bottega Verde, cea mai aleasa marca italiana pentru ingriirea pielii. Intra pe www.bottegaverde.ro si bucura-te de o gama larga de produse, dedicata nevoilor si dorintelor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *