5 sfaturi pentru ingrijirea corecta a pielii bebelusului!

Copii nou-nascuti au pielea destul de delicata si sensibila si au nevoie de o ingrijire si o protectie suplimentara.

Pielea bebelusului este foarte delicata si sensibila. Parintii sunt adesea ingrijorati de sanatatea bebelusului din acest motiv, ceea ce nu este deloc surprinzator. Pentru ca este foarte sensibila, poate provoca eruptii cutanate si alergii daca nu se asigura ingrijirea corespunzatoare a ei.

Parintii ar trebui sa fie foarte atenti la nevoile pielii bebelusului si trebuie sa utilizeze produse care sunt naturale si fara aditivi chimici care pot dauna pielii copilului.

Uite care sunt 5 dintre cele mai importante sfaturi pentru ingrijirea bebelusului:

1. Baia bebelusului – sfaturi utile

Parintii prefera sa faca baie copilului in fiecare zi. Este mai bine sa ai in vedere anumite aspect despre momentul baii:

  • Sa folosesti sampon si sapunuri care nu provoaca o reactie alergica.
  • Spalarea bebelusului trebuie facuta cu apa calduta si un sapun delicat.
  • Camera pe care o utilizati pentru a usca copilul trebuie sa fie calda si toate aparatele de aer conditionat si ventilatoarele ar trebui sa fie oprite pentru a evita racirea.

Nu incerca niciun produs nou pe pielea bebelusului. Nu folosi sapunuri antibacteriene deoarece ele pot fi prea dure pentru pielea sensibila a copilului. Cel mai bine este sa stergi bebelusul folosind bumbac natural si prosoape netede pentru a te asigura ca indepartezi usor umezeala de pe piele si nu formezi zgarieturi sau alte rani pe piele.

Apeleaza apoi la o crema protectoare si calmanta, cu ulei de migdale organice si ulei de masline Palazzo Maissani.

2. Pudra recomandata pentru bebelus

Trebuie sa fii si mai atent atunci cand alegi o pudra de talc pentru copilul tau. Alege produse care sunt concepute special pentru copii si evita folosirea pulberilor care contin parfumuri si alte substante chimice, deoarece pot irita pielea sensibila a bebelusului.

Alege pulberi cu ingrediente naturale, din plante, in special pentru zona de scutece. Incearca De regula, cel mai bine este sa eviti sa pulverizezi in zona de scutec, deoarece aceasta poate duce la complicatii sau infectii viitoare.

3. Scutecele

Scutecele care sunt folosite pentru copii sunt de fapt utile pentru pastrarea copilului curat si proaspat. Cu toate acestea, anumite scutece pot irita pielea bebelusului si pot provoca eruptii cutanate sau infectii. Cel mai bine este sa schimbi scutecul de indata ce ai descoperit ca bebelusul l-a folosit.

Daca observi ca pielea este iritata in zona scutecului, alege un alt brand. Aminteste-ti sa schimbi scutecul copilului de indata ce observi ca este murdar, pentru ca lasandu-l asa prea mult timp poate provoca infectii si iritatii.Nu trebuie sa fie totul o povara asa de mare. Doar foloseste niste servetele umede pentru bebelusi, cu apa de galbenele organice si ulei de masline Palazzo Massaini, pentru o curatare rapida si eficienta, care ajuta la calmarea si ingrijirea pielii bebelusului.

4. Pielea uscata a bebelusului

Daca bebelusul are pielea uscata, foloseste un hidratant natural pentru a mentine pielea hidratata, moale si supla. Uleiul de cocos este foarte bun daca il ai la indemana sau poti incerca un ulei pentru corp cu ulei de susan si ulei de masline Palazzo Massaini, de la BottegaVerde.ro.

Evita sa faci baie bebelusului prea des, deoarece poate elimina substantele nutritive vitale de pe piele, lasand-o expusa si uscata.

Foloseste cele mai bune produse de ingrijire a pielii, produse special create pentru copii. Ai grija daca copilul este alergic la orice produse cum ar fi geluri de baie, sampoane si lotiuni. Informeaza-te intotdeauna despre ingredientele pe care le aplici pe pielea micutului.

5. Reguli generale  pentru sistemul imunitar

Aceste extra sfaturi sunt legate si de grija pentru sistemul imunitar al micutui. Ar trebui sa iei in considerare ca:

  • Bebelusii nu trebuie expusi la lumina directa a soarelui pana la varsta de 6 luni. Pielea delicata a bebelusului poate fi protejata cu maneci lungi, pantaloni si palarii.
  • Asigura-te ca hainele sunt mereu curate.
  • Caldura puternica apare din cauza transpiratiei, la subsuori, pliurile de piele, zonele de la nivelul scutecului. Hainele si mediul racoros sunt tot ce ai nevoie pentru a trata eruptiile cutanate.
  • Detergentii chimici, pudrele de talc si anumite produse pentru bebelusi pot provoca iritarea pielii, eruptii cutanate, uscaciune etc.

BottegaVerde.ro a gandit astfel o gama speciala pentru copii, cu produse care contin doar ingrediente naturale, perfect gandite pentru necesitatile celui mic. Cand esti mama stii ca trebuie sa ai grija de puiul tau cu cele mai naturale si bune produse, de aceea ai nevoie de siguranta provenientei elementelor componente produselor care fac parte din rutina de ingrijire a celui mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *