Cum poti sa devii propriul tau cosmetician?

Aspectul fizic si problemele tenului ne pot determina sa ne dorim sa stim mai multe despre domeniul cosmeticii. De multe ori, ar putea fi mai usor sa aplicam acasa anumite tratamente faciale daca am cunoaste tainele acestei meserii.

Daca te stii pasionata de cosmetica si iti doresti sa faci acest lucru pentru tine si, eventual, pentru prietenele tale, iata cum poti sa devii propriul tau cosmetician.

Ce este cosmetica si cu ce se ocupa un cosmetician?

Cosmetica este  o meserie din domeniul frumusetii, care implica servicii de infrumusetare sau terapii alternative pentru fata si corp.

Un cosmetician se ocupa de tratarea tenului, scoaterea punctelor negre sau a cosurilor, aplicarea mastilor si tratamentelor faciale potrivite fiecarui tip de ten, epilat, pensat si cosmetica de infrumusetare: vopsit gene, sprancene, aplicarea genelor false, stie tehnici de masaj facial.

Este important ca un cosmetician sa cunoasca foarte bine tipurile de ten si tratamentele faciale pe care le efectueaza, pentru ca in caz contrar ar putea sa faca foarte mult rau persoanei tratate. Tratamentele faciale aplicate de catre un cosmetician ar trebui sa se opreasca la cele care se gasesc in comert sau care se fac in centre SPA si saloane, problemele majore ale tenului se trateaza de catre un medic dermatolog.

Cum sa devii cosmetician pentru tine?

Un prim pas catre a deveni cosmetician, chiar si doar pentru tine, ar fi informarea initiala din carti, reviste si site-uri de specialitate. Trebuie sa inveti sa deosebesti tipurile de ten (uscate, sensibile, grase, etc.) si sa afli tratamentele cosmetice potrivite pentru fiecare. Urmeaza practica pensarii, cum pensezi sprancenele in functie de forma fetei, cum epilezi corect, cum aplici gene false si ce produse dermato-cosmetice ai putea sa folosesti.

Daca te hotarasti sa aprofundezi, cel mai bine este sa urmezi cursuri de specialitate in domeniu. Cursurile includ si practica, iar in acest mod vei invata mult mai usor in timp ce exersezi pe diferite tipuri de ten si fete.

1.Exerseaza acasa

Dupa invatarea teoriei, roaga-ti prietenele sa te ajute cu partea practica. Invita-le la tine pentru o sesiune de relaxare si incearca sa iti dai seama ce tip de ten au si ce tratamente cosmetice ai putea sa le aplici. Le poti pensa sau chiar epila daca ele sunt de acord.

2.Cumpara-ti cateva produse care sa te ajute

Pentru anumite probleme ale tenului, cosmeticienii folosesc instrumente sau produse speciale. Incepe prin achizitionarea unei ape micelare pentru demachiare, fata, buze si ochi, pentru ca asta este primul pas inaintea oricarei proceduri. Apa micelara cu piersici si caise este foarte buna pentru orice tip de ten si demachiaza in profunzime toate zonele fetei.

Asigura-te ca ai un set cu penseta, periuta de sprancene si o forfecuta sterila. Adauga in trusa ta cateva uleiuri naturale pe care sa le folosesti ca baza pentru diferite masti faciale sau pentru masajul facial.

3.Invata sa faci masti faciale acasa

In timp ce inveti cum sa devii propriul tau cosmetician, poti invata sa prepari masti faciale din ingrediente naturale, atat pentru nevoile tenului tau cat si pentru alte tipuri de ten. Poti adauga in ele uleiuri naturale, fructe, iaurt, sau poti cumpara din comert cateva masti faciale cu efecte deosebite.

Poti incerca o masca purificanta cu argila si mandarine, pentru ten mixt si gras, o combinatie castigatoare pentru a lasa curat, in mod eficient, tenul impur si pentru a-l face mai moale si mai neted. Argila, cu actiune absorbanta si echilibranta, este recomandata dintotdeauna pentru capacitatea sa de a elimina impuritatile si de a elibera porii. Uleiul esential de mandarin emana note relaxante si destresante pentru un ten natural. Iar daca, din contra, tenul este uscat si sensibil, poti aplica o masca cu afine si zmeura, cu efect de superhidratare, care va lasa tenul hidratat si luminos.

Este important sa lucrezi, pe tine sau pe altcineva, cu produse de calitate si cu atentie. Cu timpul, vei ajunge sa le recomanzi prietenelor tale produse pe care sa le foloseasca si vei stii cu siguranta ce produse trebuie sa folosesti tu. Munca de cosmeticiana nu se rezuma doar la a avea grija de problemele tenului si ale aspectului fizic, cat si discutia dintre tine si prietetenele tale, atmosfera, toate trebuie sa ii schimbe starea de spirit celei care s-a lasat pe mainile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *