Conturarea fetei: 5 tehnici pentru a-ti pune in evidenta trasaturile!

Conturarea fetei a devenit din ce in ce mai cunoscuta in randul pasionatelor de make-up si nu pare sa dispara prea curand din trenduri. Exista atat de multe trucuri sau modalitati de conturare a fetei, dar exista si cateva principii de baza peste care nu poti trece.

Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, ne spune care sunt principalii pasi pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand doresti conturarea fetei si obtinerea unui aspect cat mai natural in acelasi timp.

Uite care sunt pasii de urmat in obtinerea conturului perfect al fetei:

1. Combina texturile

„2 texturi sunt intotdeauna mai bune decat una. Mie imi place sa conturez fata cu nuante diferite de fond de ten si sa accentuez cu iluminator acolo unde este cazul,” ne spune Andreea Has.

Incearca doua nuante diferite de fond de ten rezistent la transfer cu extract de orhidee si vitamina E, de la BottegaVerde.ro, sau poti crea umbre si cu un fond de ten stick, mult mai inchis la culoare decat nuanta ta naturala. Fondul de ten stick are si o forma care te va ajuta sa obtii linii perfecte. Este foarte practic si pentru retusuri, deci il vei avea mereu in geanta.

2. Nu exagera!

Nimeni nu vrea sa vada urmele unui contur. Totul trebuie sa arate ca si cand este natural si ca si cand te-ai nascut asa. Daca nu stii exact cum ar trebui sa procedezi pentru a avea un aspect finisat si placut, apeleaza la sfaturile unui specialist prima data, inveti trucurile si lucrurile de baza si apoi le poti aplica singura in rutina de zi cu zi sau atunci cand simti nevoie de conturare  a fetei.

3. Foloseste ustensilele potrivite

Fara ingrediente bune nici mancarea nu ar iesi prea grozava, nu-i asa? Acest lucru se aplica cam in toate domeniile si este valabil si aici. Pensulele de machiaj, buretii si alte lucruri pe care le-ai mai putea folosi trebuie sa fie cele potrivite. Daca folosesti ustensilele gresite si machiajul tau va fi unul gresit.

Incearca sa iti achizitionezi o pensula pentru aplicarea fondului de ten, una pentru pudra si una care sa te ajute la blending. Poti alege din gama de pensule pentru make-up oferita de BottegaVerde.ro

4. Aplica pe zona potrivita

Cand vine vorba de contur, multi oameni sunt confuzi in ceea ce priveste exact unde trebuie sa il aplice. Pometii sunt cei care sunt in special conturati, dar exista si alte cateva locuri in care este facut conturul.

O modalitate de a descoperi partile fetei care necesita conturare este sa desenezi un 3. Prima linie este cea a fruntii, unde trebuie sa conturezi, apoi pometii si apoi linia barbiei. De asemenea, poti contura partile nasului pentru a-l face sa para mai subtire.

Conturul sub buza inferioara poate face ca buzele sa para mai pline din cauza umbrei. Poti, de asemenea, contura partea de sus a fruntii, aproape de linia de par, pentru a face ca fruntea sa para mai mica.

Cel mai bun mod de a afla unde ar trebui sa conturezi mai exact este sa experimentezi si sa vezi care este aspectul care iti place cel mai mult. Cand vine vorba de evidentiere, locul principal pe care vrei sa il accentuezi este cel de deasupra pometilor. Acolo este locul iluminatorului. Alte locuri in care poti pune iluminator sunt in centrul nasului, deasupra buzelor si in centrul barbiei.

5. Extra sfaturi de la specialist:

  • Daca ai o fata rotunda, vei dori sa conturezi si sa evidentiezi un pic diferit. In loc sa conturezi direct pe obraji, contureaza pe partile laterale ale obrajilor, astfel incat fata sa para mai putin rotunda. Apoi, adauga blush in cazul in care vrei, de obicei, bronzer(pe pometi). Evidentiaza zona de sub ochi cu o nuanta luminoasa (fara stralucire).
  • Adauga blush, iluminator si bronzer pentru a crea un gradient perfect. Este o conceptie gresita in mod obisnuit ca trebuie sa adaugi intotdeauna blush direct deasupra bronzerului.
  • Daca vrei ca pometii sa para mai sus, aplica conturul direct sub pometi, astfel incat sa ii ridici. Apoi, vei aplica blush-ul fix deasupra.

Produsele pe care le folosesti sunt importante si de aceea alege-le cu atentie! Incearca sa ai in casa produse cu ingrediente naturale sau cat mai apropiate de cele din natura.

BottegaVerde.ro vine in ajutorul tau cu o gama foarte larga de produse de make-up si ingrijire pentru femei barbati si copii, dar si o gama cu produse pentru casa, toata cu ingrediente naturale, fara cauze de alergii sau alte iritatii care pot aparea de la produsele obisnuite din comert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *