Sprancene tatuate – PRO SAU CONTRA?

Sprancenele bogate si frumos arcuite sunt visul oricarei femei. Insa pentru ca nu toate am fost inzestrate de la natura cu sprancene perfecte, este normal sa ne dorim tot ce este mai bun pentru frumusetea noastra si sa apelam la serviciile profesionistilor pentru a corecta anumite trasaturi. Tatuarea sprancenelor poate fi solutia atunci cand nimic nu mai functioneaza pentru firele de par din aceasta zona.

In ultimii ani au fost la moda sprancenele groase si stufoase. Pentru ca in trecut se purtau cele foarte arcuite si subtiri, multe femei se plang acum ca sprancenele nu reusesc sa le mai cresc inapoi la forma lor originala. Pentru acestea dintre noi, tatuajul pare a fi singura solutie. Insa, la fel ca in cazul oricarui alt tatuaj corporal, parerile sunt impartite.

Tatuarea sprancenelor – un moft sau o necesitate?

Daca te-ai decis sa-ti tatuezi sprancenele, trebuie sa stii ca poti opta intre doua tipuri de micropigmentare a sprancenelor. Daca iti doresti sa iti schimbi complet forma naturala, trasarea conturului plin, una dintre tehnicile de conturare a sprancenelor, este cea mai indicata. Daca in schimb vrei doar sa acoperi anumite gauri pentru un aspect mai bogat al sprancenelor, exista tehnica tatuajului fir cu fir. In cazul acestei tehnici din urma, rezultatul final este unul mai natural decat in cazul tehnicii de conturare.

Argumente pro

  1. Sprancene perfect sculptate

Unul din argumentele pro in favoarea tatuarii sprancenelor si poate cel mai mare avantaj al acestei tehnici este simetria sprancenelor. In urma tatuajului, forma acestora va fi mult mai bine conturata decat atunci cand avem sprancenele normale pensate. Trasaturile tale vor fi mult mai bine definite, iar chipul mai luminos, sprancenele frumos arcuite scotandu-ti ochii in evidenta.

  1. Ascunderea imperfectiunilor

Sprancenele prea scurte sau prea subtiri, sprancenele cu goluri, sunt motive pentru care femeile aleg sa-si tatueze sprancenele. Ascunderea imperfectiunilor este un alt argument pro in favoarea tehnicilor de tatuare a sprancenelor, in urma acestora vor fi umplute golurile inestetice, iar sprancenele vor parea mai pline.

  1. Timp mai putin

Atunci cand ai sprancenele inegale sau foarte subtiri, esti nevoita sa petreci minute bune in fata oglinzii pentru retusarea acestora. Este o munca anevoioasa si, uneori, poate fi nesatisfacatoare deoarece, din cauza unei accentuari prea puternice, sprancenele ajung de multe ori sa arate vulgar. Cand iti tatuezi sprancenele, scapi de aceasta grija si nu mai pierzi timp zilnic. In plus, atunci cand mergi la piscina nu vei mai sta cu grija ca ti se va strica machiajul sprancenelor.

Argumente contra 

  1. Aspect artificial

Sprancenele tatuate pot avea unoeri un aspect artificial, ba chiar chiar vulgar. Asta se poate intampla mai ales in cazul tehnicii de trasare a conturului plin, celalta tehnica, care imita firul de par, fiind mai estetica si mai naturala. Totusi, sprancenele tatuate sunt de cele mai multe ori observabile.

  1. Risc de infectare

Ca in cazul oricarui tatuaj, exista riscul de inflamare si de infectare a pielii zonei respective. Trebuie sa tii cont de faptul ca vindecarea dureaza o vreme, iar dupa ce vei iesi din zona sprancenelor va fi rosie si umflata o perioada.

  1. Durere

Tatuarea sprancenelor nu este deloc usor de suportat. Orice tatuaj este dureros, cu atat mai mult cele din zona fetei, care este un sensibila. Daca simteai durere si cand te pensai, atunci tatuajul sprancenelor s-ar putea sa ti se para insuportabil. Dar, cum se zice, baba sufera la frumusete!

  1. Costuri mari

Chiar daca tatuarea sprancenelor te va scuti de banii pe care-i dadeai pana acum pe farduri si creioane sau pe pensat, pretul tatuajului sprancenelor este unul costisitor, daca alegi sa mergi la un salon de incredere, asa cum este recomandat. Daca alegi totusi sa-ti tatuezi sprancenele, trebuie sa stii ca tatuajul nu tine mai mult de 3 ani si se poate decolora treptat, in timp.

Daca in urma parcurgerii argumentelor pro si contra tatuarii sprancenelor procedeul nu te incanta si mizezi in continuare pe naturalete, Bottegaverde iti pune la dispozitie produse pentru make-up-ul sprancenelor.

Kit-ul pentru sprancene cu vitamina A, disponibil in 2 nuante, in functie de culoarea firelor tale, este tot ce ai nevoie pentru a-ti modela sprancenele si pentru a pastra look-ul natural al acestora. Setul contine o penseta pentru modelare, ceara usor pigmentata, pudra compacta pentru definire, un aplicator cu perie si o oglinda practica. Ceara modelatoare, pigmentata si usoara se aplica foarte usor de-a lungul sprancenelor. Pulberea colorata se aplica peste sprancene. Setul contine si oglina cu care iti poti aranja sprancenele rapid, oriunde.

Daca nu te descurci cu fardurilor, poti apela la ajutorul unui creion pentru sprancene cu vitamina E. Este usor de folosit si are o textura rezistenta. Este prevazuta si cu perie, fiind un creion de sprancene cu textura deosebita, care contureaza sprancenele perfect si iti subliniaza ochii.

BottegaVerde.ro iti ofera o gama variata de produse care te vor ajuta sa ai sprancene perfecte, fara prea mult efort. Chiar daca nu esti adepta machiajului zilnic, stii foarte bine ca niste sprancene bine conturate iti vor reinventa look-ul. Tine cont de sfaturile make-up artistului Andreea Has si alege produsele naturale de pe www.bottegaverde.ro.  Rasfata-te si bucura-te de frumusetea naturii oferita de BottegaVerde.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *