Tipuri de alergii ale pielii in sezonul de vara

Pielea iritata poate fi cauzata de o multime de factori. Acestia includ tulburari ale sistemului imunitar, medicamente sau infectii. Cei mai multi dintre noi au probleme de acest tip la un moment dat in viata. Unul dintre cei mai obisnuiti vinovati? O alergie a pielii.

Atunci cand intri in contact cu un element necunoscut, corpul tau il va trata ca pe un alergen. Sistemul tau imunitar reactioneaza si elibereaza anticorpi pentru a lupta impotriva acestor substante necunoscute. Aceasta lupta declanseaza simptome ca o eruptie cutanata sau umflaturi si mancarimi de piele.

Cauze ale alergiilor de piele

Cateva dintre cele mai comune cauze pentru eczeme pe piele includ:

  • Gasit in bijuterii, catarame pentru curele, fermoare si carlige, acest metal este cea mai frecventa cauza a dermatitei de contact.
  • Lucrurile care fac ca parfumurile, lotiunile si alte produse sa miroasa bine sunt printre principalele declansatoare de alergii. Opteaza pentru o apa parfumata cu extract de struguri rosii si stropi de piersica, pentru o adiere de parfum organica de la BottegaVerde.ro.
  • Ingrediente din produsele de uz casnic. Pielea ta poate reactiona la conservanti si metale comune din aceste lucruri din jurul casei tale: produse de curatenie, creme de protectie, produse cosmetice, vopsea de par, antiperspirante, creme antibiotice. Acestea includ bacitracina si neomicina, care se gasesc in numeroasele produse. Incearca sa ai la indemana produse cu ingrediente naturale mereu. Cand iti vopsesti parul alege o vopsea de par Color Brio fara amoniac, fara rezorcina, fara parafenilendiamina,fara conservanti, de la BottegaVerde.ro
  • Acest cauciuc natural face parte din multe produse, cum ar fi:prezervative, baloane, manusi de unica folosinta, sticle pentru copii etc.
  • Iedera otravitoare, stejar sau alte plante asemanatoare. Un tip de ulei din aceste plante numit urushiol provoaca anumite tipuri de alergii pe piele.

Tipuri de alergii pe piele

Eczemele pe piele vin in diferite forme. Iata cele mai comune tipuri:

Dermatita de contact. Daca ai avut vreodata o eruptie cutanata dupa ce ai purtat un inel nou sau ai folosit un alt sapun, ai avut probabil aceasta afectiune.

Pielea ta atinge un alergen, cum ar fi nichel sau o substanta chimica dintr-un sapun, lotiune sau o crema de protectie solara.

Particulele din aer, cum ar fi polenul, pot provoca, de asemenea, dermatita atunci cand acestea intra in contact cu pielea.

Urticarie

Aici vorbim despre eczeme pe piele, pete de culoare rosie. Dermatita de contact le poate declansa, dar reactiile alergice la muscaturi de insecte, medicamente si alimente pot provoca, de asemenea, o reactie.

Eczema

Acest tip de alergie de piele mai este numit dermatita atopica. Este o afectiune alergica cronica, care de obicei incepe in copilarie. Expertii nu sunt siguri ce duce la aparitia acesteia. Se stie insa ca anumiti declansatori pot face pielea foarte rosie si uscata. Printre acesti declansatori se includ: rani deschise ale animalelor, produse de curatat, praf.

Cum previi eczeme pe piele

Cel mai bun mod de a evita aceasta eruptie cutanata este de a evita alergenul. Medicul poate ajuta sa afla exact care este cauza alergiei.

Poti face un test de alergii. Cantitati mici de alergeni sunt puse pe piele. Ti se va cere sa pastrezi zona uscata. Dupa cateva zile, aceste zone sunt verificate pentru a vedea efectele.

Daca atingi un potential alergen, spala zona cu sapun si apa cat mai curand posibil. Apeleaza la un sapun cu extract natural de lavanda din culturi traditionale italiene din Apenini.

Tratament pentru mancarimi pe piele

Majoritatea alergiilor cutanate se estompeaza singure. Intre timp, amelioreaza simptomele. Iata cum:

  • Poarta haine lejere
  • Pune comprese racoritoare pe zona sau fa un dus mai rece.
  • Foloseste lotiune cu calamina si creme cu hidrocortizon.
  • Fa baie in ovaz sau lapte.

Daca alergia te deranjeaza cu adevarat sau persista pentru mai mult de cateva saptamani, consulta neaparat medicul. El poate prescrie antihistaminice sau steroizi mai puternici pentru a te ajuta sa te simti mai bine.

Ingredientele naturale pot fi cele mai bune prietene ale tale, asa ca verifica de fiecare data etichetele produselor pe care le cumperi si pe care le aduci in casa.

Bottega Verde ia fiinta in 1972, cand isi deschide un magazin de ierburi medicinale si cosmetice la Pienza, in inima Toscanei – regiunea cu una din cele mai frumoase expresii ale naturii italiene.

BottegaVerde.ro aduce peste 300 de ingrediente naturale atent selectionate, combinate in produse pentru ingrijirea pielii si ingrijirea casei, special concepute pentru pielea sensibila sau usor iritabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *