Ce este apa micelara si ce beneficii aduce asupra tenului?

Apa micelara se numara printre cele mai noi si mai apreciate produse cosmetice care au aparut pe piata in ultimii ani, vaandute cu succes in toate magazinele de produse de ingrijire a tenului. Conform statisticilor, in lume se vinde o apa micelara la fiecare 6 secunde, produsul fiind recomandat de multi specialisti in dermato-cosmetica si make-up artisti.

Cu toate acestea, nu multa lume intelege corect ce este apa micelara, cum se foloseste si care sunt principalele beneficii ale folosirii acestei solutii-minune. Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, ne ajuta sa deslusim acest mister, oferindu-ne chiar si cateva ponturi despre cum se utilizeaza apa micelara.

Ce este apa micelara?

Apa micelara se defineste undeva intre lotiunea demachianta si cea tonica, fiind o solutie puternica, care curata in profunzime machiajul, chiar si pe cel rezistent la apa, uleiurile si depunerile factorilor nocivi de mediu la suprafara pielii noastre, toate acestea fara a afecta tenul, pastrandu-i Ph-ul original si ajutand la redarea echilibrului natural al pielii.

Ce are special apa micelara fata de alte produse demachiante sau tonice? Aceasta solutie lichida simpla are in compozitia sa micele, care sunt niste formatiuni chimice cu o structura speciala. Aceste micele au rolul de a atrage in acelasi timp apa si uleiul, reusind astfel sa curete in profunzime suprafetele cu care intra in contact.
Pentru a intelege mai bine ce sunt micelele, imagineaza-ti un pahar cu apa. Atunci cand pui intr-un pahar apa si ulei, acestea se separa. Adaugate in aceasta compozitie, micelele pot uni cele doua substante, datorita structurii lor. Practic, o micela are un capat cu proprietati hidrofile, care atrage apa, si un capat sub forma de coada, cu proprietati hidrofobe, care atrage uleiurile. Separate, toate aceste fragmente se numesc molecule tensioactive si sunt prezente in multe dintre produsele cosmetice folosite pentru demachiere. Probabil ai vazut ca exista sticle cu demachiant bifazic, in care sunt separate doua straturi: unul mai lichid si unul mai uleios.

Cand in formula chimica sunt prezente ambele tipuri de molecule in anumite cantitati care pot asigura un echilibru si o anumita concentratie, se formeaza micelele.

Cum se utilizeaza apa micelara?

Apa micelara se aplica cu ajutorul dischetelor demachiante, in niciun caz direct pe ten. Imbiba cateva dischete in solutie si curata tenul usor, pana cand discheta ramane perfect curata. Daca obisnuiesti sa aplici mai mult machiaj sau sa folosesti produse rezistente la apa, se poate sa ai nevoie de 2-3 aplicari pentru a elimina complet machiajul. Pentru a prelungi durata de folosire a apei micelare, atunci cand incepi procesul de demachiere, umezeste dischetele in apa si stoarcele foarte bine, inainte de a aplica pe ele solutia micelara. Astfel vei consuma mai putina solutie.

Apa micelara cu extract de magnolie, extract de flori de portocal si provitamina b5 (125 ml) ofera o curatare profunda si delicata care, cu un singur gest, demachiaza si curata perfect tenul, ochii si buzele, lasand pielea proaspata si tonificata. Multumita formulei sale ultra performante adaptata tuturor tipurilor de ten, are o activitate purificanta, lasand tenul curat si luminos. Indicat si pentru machiajul waterproof si imbogatit cu extract de Magnolie, extract de flori de portocale si Provitamina B5. Formula produsului este fara alcool si SLES.


BottegaVerde.ro are o gama larga de produse. Vizitand magazinul nostru online www.bottegaverde.ro vei gasi o varietate de ape micelare, potrivite fiecarui tip de ten.

Folosirea apei micelare spre deosebire de alte produse de curatare, are un mare avantaj, acela ca nu necesita clatire. Inainte de a alege un produs, discuta cu un dermatolog despre tipul tau de ten, fiindca producatorii ofera mai multe variante de concentratie.

Atunci cand solutia se aplica pe dischete din bumbac, micelele se fixeaza partial de acestea si capteaza in interiorul lor murdaria de pe piele, fie ca e vorba despre produse de machiaj sau pur si simplu despre praf, exces de sebum si toxinele depuse ca urmare a expunerii la poluarea din aer.

Un alt avantaj al utilizarii de apa micelara este acela ca reprezinta unul dintre cele mai delicate produse pe care le poti folosi, astfel nu vei avea nevoie de un al doilea produs special pentru demachierea ochilor si se poate folosi chiar si de persoanele care au pielea foarte sensibila.

Pentru a avea grija de tenul tau, trebuie sa iti alegi cu atentie cosmeticele pe care le folosesti. Apa micelara este un produs creat din ingrediente naturale, care ajuta la redarea echilibrului pielii. Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, care ajuta la refacerea pielii expusa factorilor nocivi de mediu! Profita de ingredientele naturale pentru a iti proteja pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *