Ai tenul acneic? Iata cum trebuie sa te machiezi zilnic!

Cu totii ne dorim un ten fin, fara imperfectiuni, care sa nu ne dea batai de cap. Persoanele care se bucura de un ten de invidiat sunt destul de rare, mai intalnite fiind persoanele care se confrunta cu acneea. Machiajul pentru ten acneic nu este unul obisnuit si ar trebui sa respecte anumiti pasi pentru a evita inrautatirea problemelor pielii.

Uite cum ar trebui sa arate machiajul pentru tenul acneic:

1. Baza de machiaj

La fel ca in orice alt caz, in machierea tenului acneic trebuie sa incepi cu pregatirea pielii prin aplicarea unui primer de machiaj potrivit problemelor pe care le intampini. Pentru a nu accentua insa, imperfectiunile, alege un primer cu subton verde, care sa corecteze urmele acneei. Baza de machiaj anti-roseata de la BottegaVerde.ro este conceputa special pentru pielea delicata, cu acnee sau pete rosii. Este, de asemenea, o crema delicata, care se usuca repede si care ascunde petele, avand un efect de focalizare fina.

2. Fondul de ten

Este extrem de important ca alegerea fondului de ten sa se faca tinandu-se cont de problemele pe care le prezinta tenul. Astfel, pentru un ten acneic se va alege un fond de ten corector, care sa nu amplifice imperfectiunile. Totodata, este recomandata folosirea unui fond de ten matifiant, care sa nu reflecte lumina, pentru a nu atrage atentia asupra acneei. Fondul de ten corector cu extract de rodie si vitamina E de la Bottega Verde este potrivit tenului cu acnee, intrucat acopera toate imperfectiunile, fie ca este vorba despre pete, despre decolorare sau despre roseata. Totodata, acesta minimizeaza cearcanele si ridurile si are o textura usoara si confortabila, fara sa incarce tenul.

3. Corectorul

Dupa aplicarea fondului de ten, poti folosi un corector lichid pentru a ilumina zona de sub ochi si pentru a insista pe zonele in care iti doresti mai multa acoperire. Corectorul lichid cu extract de rodie si vitamina E propus de BottegaVerde.ro poate fi folosit atat inainte de aplicarea fondului de ten pentru situatiile in care iti doresti un look natural, cat si dupa fondul de ten, pentru o acoperire mai eficienta. Este un corector lichid, cu o atingere matasoasa si placuta, care nu incarca pielea si care minimizeaza cearcanele, petele, imperfectiunile si liniile fine. De asemenea, avand ingrediente naturale, nu este nociv pentru ten si nu irita pielea, ajutandu-te sa creezi o baza perfecta pentru machiajul tau.

4. Fardul iluminator

Dupa ce ai aplicat produsele cremoase pe piele – primerul de machiaj, fondul de ten corector si corectorul lichid –, fixeaza totul cu o pudra pentru ca machiajul sa reziste mai mult timp. Vei observa ca tenul tau arata mult mai bine decat inainte de aplicarea produselor, ca aspectul acneei este mult diminuat, iar pielea este mata, insa uneori poti considera ca tenul este prea lipsit de stralucire. In acest caz poti apela la produsele iluminatoare, insa trebuie sa ai grija atunci cand le folosesti, pentru ca ele pot atrage atentia mai mult asupra imperfectiunilor tenului. Astfel, este recomandat sa optezi pentru un fard de obraz iluminator, care sa-ti deschida usor tenul, fara sa il ingreuneze. Fardul de obraz de la Bottega Verde este un produs recomandat oricarui tip de ten, putand fi aplicat atat uscat, pentru un efect luminos, cat si umed, pentru un aspect mai puternic. 

Indiferent de tipul de machiaj pe care il alegi, opteaza pentru produse de calitate si igienizeaza-ti instrumentele pe care le utilizezi in aplicarea machiajului in mod frecvent! Este recomandat ca toate produsele pe care le folosesti sa apartina aceleiasi game, sa fie imbogatite cu extracte naturale, care sa nu fie nocive pentru ten si care sa te ajute in lupta cu acneea. Filosofia adoptata de Bottega Verde este de a fi in armonie cu mediul si de a folosi decent ingrediente active din natura, iar produsele companiei au fost testate dermatologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *