Aplicarea fondului de ten cu pensula sau cu buretele? 3 tehnici BUNE DE STIUT!

Cum trebuie sa aplici fondul de ten corect?

Indiferent de tipul de machiaj pe care il porti, pentru inceput ai nevoie sa iti aplici un fond de ten adecvat ph-ului pielii tale. Oricare ar fi textura fondului de ten acesta trebuie sa arate natural pe ten, iar fata sa nu fie foarte incarcata. Exista doua tehnici cunoscute si foarte utile care au aparut pentru acest pas, si anume: aplicarea fondului de ten cu pensula sau cu buretele.

  • Primul pas in aplicarea fondului de ten

Asa cum ne recomanda make-up artistii si dermatologii, mai intai de toate trebuie sa iti curatati fata, iar mai apoi sa o hidratati. Dupa ce ati aplicat un produs de hidratare pe fata asteptati aproximativ 5 minute, astfel incat fondul de ten sa nu aiba un aspect neplacut.

  • Aplicarea corecta a fondului de ten

Fondul de ten are rolul de a acoperi roseata sau imperfectiunile printr-un strat subtire si foarte usor sesizabil. Ca sa obtii acest lucru ai nevoie sa intinzi foarte bine fondul de ten, astfel incat sa nu obtii acumulari inestetice ale fondului de ten in zonele in care ti se formeaza riduri (colturile ochilor si ale gurii etc.). Ai grija ca inainte de aplicarea fondului de ten sa mergi intr-o incapere in care lumina este una naturala, pentru ca te ajuta sa creezi un rezultat satisfacator atunci cand aplici fondul de ten.

Iata cele 3 tehnici de retinut

  • Prima tehnica de aplicare a fondului de ten este cea cu degetele maini tale. Ea este cea mai veche, iar unii make-up artistii sunt de parere ca este mult mai bine sa iti aplici fondul de ten cu degetele. Trebuie sa fii curata pe maini si iei o cantitate mica de fond de ten, pentru a iti fi usor de intins pe fata. Cu degetele poti aplica orice tip de fond de ten.
  • Aplicarea fondului de ten cu pensula este o tehnica folosita mai mult de make-up aristi, ei avand indemanare mult mai mult datorita exercitiului. La fel ca si ei o poti folosi si tu, ai nevoie doar de o pensula pentru fondul de ten curata. Mai apoi aplici o cantitate mica de produs pe pensula sau pe mana si incepi sa intinzi efectiv fondul de ten pe fata, evitand zona ochilor. Se folosesc miscari lineare, atat verticale, cat si orizontale pentru intinderea fondului de ten. Este recomandat ca pensula sa aiba varful rotund si sa fie moale, astfel incat sa se plieze pe pielea ta. Fata de pensula pentru pudra, cea de fond de ten este mai densa. Aceasta tehnica este utila pentru fondul de ten compact sau fluid.
  • Aplicarea fondului de ten cu buretele este o tehnica mai noua si la fel este si ea folosita de specialistii in machiaj. La fel ca si pensula, buretele trebuie sa fie curat inainte de aplicare, doar ca acesta e nevoie sa fie putin umend, astfel incat sa nu se incarce cu produs pe care sa nu il mai poti curata. Buretele profesional pentru fond de ten se foloseste prin taponari ale acestuia pe pielea fetei, evitand si de aceasta data zona ochilor.

Poti folosi si miscari circulare, pentru ca fondul de ten sa intre foarte bine in piele. Poti alege diferite marimi de bureti pentru fondul de ten, in functie de cum iti este mai comod tie. Buretele este si el recomandat pentru fondul de ten compact sau fluid.

Toate tehnicile sunt folositoare si igienice. Nu uita sa cureti fiecare produs de aplicare a fondului de ten dupa fiecare folosire, pentru ca acestea se pot deteriora in timp din cauza produsului. Alege tehnica care ti se pare cea mai potrivita pentru tine!

Bottega Verde iti ofera o gama variata de produse naturale din care poti alege. Indiferent ca este vorba de pensule pentru machiaj de diferite dimensiuni, bureti si alte produse, calitatea este un atribut care le defineste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *