5 moduri naturale de a proteja pielea de efectele negative ale soarelui

Cand spui SOARE, spui relaxare, concediu, buna dispozitie, dar si radiatii, arsuri de piele sau boli grave. Pe de o parte sunt studii care arata cat de importanta este vitamina D, supranumita si „vitamina Soarelui”, pentru organism, pe de alta parte sunt alarmante cazurile de boli grave de piele cauzate de soare.

Ce alegem? Ne imprietenim cu soarele sau ne ferim cat putem de mult de razele lui? Raspunsul corect este moderatia. Soarele are beneficiile lui de care este bine sa profitam, insa doar cu protectia adecvata. Expunerile scurte la soare fac parte dintr-un stil de viata sanatos. Plimbarile de 10-20 de minute chiar si la pranz cand soarele este foarte puternic sunt benefice. Insa exista momente si situatii cand expunerea la soare este mult mai mare si se intinde pe o perioada mai lunga de timp. Si atunci este nevoie de protectie solara, fara exceptie. Exista studii realizate la nivel international care arata ca multe dintre produsele pentru protectie solara aflate pe piata, fie ofera protectie necorespunzatoare, fie contin substante chimice care pot avea efecte adverse. Cititi corect eticheta produselor si alegeti-le pe cele care contin cat mai multe ingrediente naturale. Iata cum puteti ajuta organismul sa faca fata soarelui puternic de vara:

Folositi creme, uleiuri sau alte produse de protectie solara pe baza de plante, fructe sau uleiuri naturale.

Ingredientele din natura ajuta pielea sa reziste agresiunii soarelui, o ajuta sa se regenereze si sa-si recapete fermitatea. Printre ingredientele benefice sunt aloe vera, pentru a proteja si a calma orice iritatie sau inrosire, uleiul de argan sau de hibiscus. Lotiunea spray pentru plaja cu ulei de hibiscus si argan va va ajuta sa aveti o piele radianta si stralucitoare si veti scapa de senzatia de piele uscata, provocata de soare.

Consumati alimente care asigura protectie UV.

Peste bogat in acid gras omega-3 (somonul salbatic, tonul, macrou si sardinele). Studiile au aratat ca blocheaza actiunea radicalilor liberi asupra celulelor si pot proteja impotriva anumitor tipuri de cancer de piele Legume verzi si legume crucifere. Acestea sunt bogate in antioxidanti, care protejeaza pielea de efectele factorilor externi Fructe si legume rosii si portocalii. Portocalele, ardeii rosii, rosiile si morcovii sunt bogate in licopen si beta-caroten, cunoscuti drept protectorii pielii.

Beti ceai verde. Contine antioxidanti si polifenoli, substante care s-au dovedit de ajutor in preventia cancerului de piele non-melanom.

Consumati uleiuri sanatoase.

Nuca de cocos, maslinele, susanul, avocado, toate sunt alimente bogate in uleiuri care protejeaza pielea si o ajuta sa reziste in fata daunelor provocate de soare. Dupa expunerea la soare puteti aplica crema dupa plaja, racoritoare, cu lapte de cocos si extract de lime care va reda pielii o stare de bine si hranire impreuna cu aroma efervescenta si exotica.

Aplicati produse de protectie care au in componenta vitamina E.

S-a demonstrat ca protejeaza pielea de soare si intarzie aparitia ridurilor. Crema de fata pentru plaja cu efect anti-imbatranire, anti-pata cu ulei de argan si vitamina E este un produs cu protectie inalta, care a fost formulata special pentru a asigura uniformizare culorii fetei in urma bronzului, prevenind aparitia petelor si avand un efect de regenarare si proprietati antioxidante datorita vitaminei E.

Mai multe arome si produse gasiti pe bottegaverde.ro

Credit photo: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *