Cum alegi unturi de corp care hidrateaza profund pielea?

 

 

   Comparativ cu loțiunile, uleiurile și cremele de corp, untul de corp este printre ultimele opțiuni când este vorba de îngrijirea pielii. și asta pentru că există percepția că untul de corp oferă pielii un aspect gras, lucios și o senzație neplăcută la atingere. Dimpotrivă, untul de corp pătrunde rapid în piele și o hidratează în profunzime, lăsând-o moale și catifelată. Mai mult, avantajul acestor unturi de corp este că pot fi folosite în toate lunile anului, în special în sezoanele mai reci, oferind o hidratare excepțională pielii, hrănind și revitalizând întreaga piele a corpului tău.

  Untul de corp este un produs cosmetic protector pentru piele, compus în principal din uleiuri naturale și unt vegetal. Multe dintre aceste uleiuri și unturi de corp naturale penetrează suprafața pielii, pentru a o hrăni. Rezultatul este o piele vizibil mai fină, mătăsoasă și mult mai moale. Majoritatea acestor unturi de corp previn pierderea umidității și în același timp formează un strat protector pentru piele. Contrar temerilor generale, se absorb foarte repede și oferă un parfum fin care te va învălui pe durata întregii zile.

Beneficiile folosirii acestor unturi de corp

  Pielea se usucă atunci când pierde umiditatea naturală din cauza unui număr foarte mare de factori: vreme, dietă neadecvată, poluare, folosirea unor cosmetice nepotrivite pentru pielea ta, vârsta… Pentru a-ți proteja pielea poți folosi diverse produse de îngrijire cum ar fi loțiuni de corp, creme sau unturi de corp. Pentru că are o concentrație mai mare de uleiuri naturale (ulei de cocos, de măsline, de jojoba, de argan…), untul este mult mai gros decât loţiunile și cremele de corp, motiv pentru care poate forma un strat protector pe piele pentru a preveni pierderea umidităţii.

  • Untul de corp îţi îmbracă trupul într-un strat protector ce ţine la distanţă influenţele nefaste ale factorilor externi asupra pielii și păstrează un nivel optim de hidratare. Folosit regulat, untul de corp face ca pielea să capete o textură catifelată și o strălucire naturală. Este eficient pentru echilibrarea tonului pielii, menținerea ph-ului, eliminarea roşeţei şi calmarea iritaţiilor (eczeme, dermatită).
  • Deși sunt indicate în special îngrijirii pielii uscate, aceste unturi de corp sunt potrivite pentru toate tipurile de piele și pot fi utilizate zilnic. Stimulează sinteza de colagen, întărind, dând viaţă şi tinereţe pielii.
  • Antioxidanţii pe care îi conțin luptă împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea pielii. Folosite la masaj, aceste unturi de corp au un puternic efect relaxant, destresant, energizând întregul organism şi stimulând sistemul imunitar.
  • Sunt excelente pentru calmarea pielii după expunerea la soare sau pentru o plăcută senzaţie de cald și confort în zilele reci de iarnă.
  • Completează perfect acțiunea gelului de duş, a laptelui de baie și a produselor cu efect exfoliant.
  • Deshidratarea pielii agravează vergeturile și cicatricile. Pentru a îmbunătăţi textura pielii, foloseşte unt în locul loțiunii de corp ,după fiecare duş.

 Aplicate constant pe călcâie, coate şi genunchi, aceste unturi de corp refac ţesuturile epidermei. Pentru a le potenţa efectul de hidratare, foloseşte-le seara şi acoperă-ţi picioarele cu şosete.

Mod de folosire

 Se utilizează în același mod ca și loțiunea, prin aplicarea unui strat subțire pe suprafața pielii, masând până la absorbția totală. Este conceput pentru a fi utilizat pe toată suprafața corpului, mai puțin pe față, deoarece pentru față există creme speciale pentru fiecare tip de ten. Încălzeşte o mică cantitate de unt de corp în palme şi masează corpul, cu mişcări de sus în jos, pentru că astfel vei îmbunătăţi circulaţia sângelui. Insistă în zona coatelor, a mâinilor și a gâtului.

Unturi de corp pentru o hidratare perfectă

 La fel de multă atenție trebuie să îi acorzi și corpului, nu numai tenului, pielea ta are nevoie de o nutritie intensă și asta în special dacă ai o piele deshidratată sau excesiv de uscată. Pentru a calma sau preveni, hidratează-l corespunzător cu unturi de corp cu un efect instant. Bottega Verde.ro îți pune la dispoziție o gamă variată de unturi de corp cremoase și hidratante, care îți lasa pielea catifelată și plăcută la atingere. Sunt produse naturale și lipsite de substanțe chimice dure, fără parabeni, fără și formaldehidă.

Unturi de corp pe bază de unt de shea

 Untul de shea este unul din acele unturi de corp minune care provine de la seminţele fructului de shea sau karite. Proprietățile sale uimitoare fac adevărate minuni asupra tenului, corpului și părului tău. Conține antioxidanţi, dar şi vitaminele A și E. Vitaminele A și E sunt extreme de importante, nu numai ca mențin pielea hidratată, dar o și protejează de radiațiile ultraviolete ale soarelui, oferind un ușor factor de protecție. În plus, Vitamina E hrănește pielea uscată și îmbunătățește elasticitatea pielii, facând ca aceste unturi de corp să fie buni agenți anti-ageing. Printre atâtea, untul de shea mai are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Acestea pot ajuta la reducerea bolilor inflamatorii ale pielii și la deteriorarea părului datorită radicalilor liberi.

Alege din gama de unturi de corp, unul cu textură bogată și cremoasă pentru a reda pielii întreaga hrană de care are nevoie după baie sau duș. Untul de corp cu ulei și unt de shea considerat o adevarată comoară de elemente nutritive pentru epidermă. Parfumul său, dulce și delicat, alături de minunata sa consistență, cremoasă și compactă, rasfață pielea, lăsând-o netedă și deosebit de moale.

Unturi de corp pe bază de unt de cacao

 Untul de cacao mai poartă numele de ulei de theobrama, de la arborele de cacao, cel din a cărui boabe se obține untul. Untul de cacao este un tip de grăsime vegetală naturală cu un nivel ridicat de grăsimi saturate. Este bogat în antioxidanţi, minerale, precum potasiu, calciu și fier, vitamina K, vitamina E și un compus similar cafeinei. De aceea, este printre acele unturi de corp cu multe proprietăți benefice: stimulează producția de colagen, fapt ce duce la estomparea ridurilor, cât și la prevenirea lor, hidratează foarte bine pielea și îi conferă o textură catifelată, fiind recomandat inclusiv pentru utilizarea pe ten, nu doar pe corp, ajută la tratarea și estomparea cicatricilor previne și estompează vergeturile, fiind de mare ajutor femeilor în timpul sarcinii în combaterea apariției lor, mai ales pentru că este un produs natural, previne uscarea pielii pe care o hrănește sănătos și îi conferă un aspect strălucitor. 

Printre aceste unturi de corp pe bază de unt de cacao, untul de corp antioxidant cu extract de struguri roșii are formula îmbogățită a untului de corp cu ceara de albine și extract de struguri roșii de la Palatul Massaini. Acest unt menține frumusețea și prelungește delicatețea pielii. Din 96% ingrediente naturale, acesta unt pare conceput special pentru nevoile de hidratare și regenerare a pielii tale.

Unturi de corp pe bază de ulei de argan

 Cunoscut și sub numele de aur lichid, elixirul tinereții sau aur marocan uleiul de argan este un antioxidant, ce protejează celulele împotriva oxidanților, elimină problemele pielii uscate, hrănește și tonifică. Uleiul de argan are un conținut foarte mare de vitamina E și multe alte substanțe nutritive care sunt foarte bune pentru piele, hrănind-o în profunzime și lăsând pielea puternică și sănătoasă. Este absorbit foarte ușor și reglează producția de sebum pentru a menține uleiurile naturale ale pielii la un nivel normal. Utilizat regulat pielea nu va mai avea un aspect uleios. În același timp reglează pH-ul pielii, protejând-o în timpul expunerii la soare. 

De aceea, folosirea unturilor de corp cu argan, în regimul zilnic de îngrijire a pielii, nu lasă nicio comparație cu alte creme. Aceste unturi de corp cu argan au fost conceput pentru a oferi pielii tale o hidratare intensă și de lungă durată. Ingredientele naturale folosite sunt hrănitoare și de lungă durată, conțin omega și acizi grași, conferind pielii suplețe și finețe și sunt indicate pentru toate tipurile de piele.

Untul de corp pentru piele uscată și deshidratată, cu ulei de argan este consistent și deosebit de plăcut pentru masaj, lasă pielea extrem de moale și catifelată, conferindu-i un parfum plăcut și învăluitor. Untul de argan utilizat zilnic după duș, hrănește pielea în profunzime și o hidratează. Este un moment de un real rasfăț de care te poți bucura, în fiecare zi, după baie sau duș, păstrând frumusețea pielii și protejând-o de semnele trecerii timpului.

Fie că ai pielea uscată și deshidratată, fie că vrei să o protejezi de semnele trecerii timpului, alege un produs de îngrijire dens, onctuos, capabil să hidrateze profund și să-ți mențină nivelul de hidratare. Folosește unturi de corp Bottega Verde pentru o senzație de piele delicată un timp îndelungat, iar beneficiile le vei observa dupa prima aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *