Cum și când să aplici o mască pentru ten uscat?

  Pielea produce în mod natural ulei, numit sebum. Acesta ajută tenul să nu se deshidrateze, însă acțiunile de zi cu zi pot distruge uleiurile naturale din piele. Tenul uscat este acel tip de ten care nu are calitatea de a reține apa în straturile sale, iar glandele sebacee secretă o cantitate infimă de sebum. Este caracterizat de o piele deshidratată, aspră, uneori ternă, cu tendință de descuamare. De asemenea pielea este lipsită de elasticitate și are tendința de ridare și iritare. 

 Măștile de față pot fi considerate tratamente rapide cu rezultate vizibile imediat, dar și o modalitate ideală de a te relaxa la finalul zilei. De câte ori tenul este lipsit de vitalitate, tern, uscat sau dacă suferă de anumite afecțiuni precum acnee ori rozacee, putem aplica o masca de față în scop terapeutic.

Când se aplică masca pentru tenul uscat

 Problema tenului uscat poate apare ocazional la unele femei, dar devine permanentă după o anumită vârstă. Tenul se poate usca vara din cauza deshidratării, iar pe timp de iarnă din cauza frigului, vântului și a fluctuațiilor de temperatură. Simți că te ține pielea și e posibil să apară descuamări ale pielii. Este necesară exfolierea regulată pentru îndepărtarea celulelor moarte, folosirea cremelor intens hidratante și a măștilor hrănitoare.

Practic, pe lângă obiceiurile uzuale de curățare și hidratare, este necesar să hidratam pielea în profunzime și să prevenim sau să combatem, atunci când este cazul, semnele de îmbătrânire precoce. Masca facială nu este ca o cremă pe care o folosești zilnic, dar în funcție de necesitățile tenului, poți aplica masca o dată sau de două, trei ori pe săptămână.

Tenul uscat are nevoie, cel puțin o dată pe săptămână, de aplicarea unei măști cu puternic efect hidratant și hrănitor. Această mască pentru ten uscat este de un real ajutor în combaterea ridurilor și liniilor fine care tind să se formeze cu mai multă ușurință pe o piele uscată.

Poți alege o mască pentru ten uscat hidratantă cu extract de alge verzi și apă de bambus, în special dacă ai tenul tern și deshidratat. Aceasta este echivalentul unui tratament de hidratare expres, pentru că reduce semnele de oboseală și stres și oferă o stare de bine, având o textură moale, delicată și arome îmbietoare care îți relaxează și rasfață simțurile. Practică și rapid de aplicat, masca este fabricată din țesătură din fibre de bambus 100%, cu acțiune regenerantă și hidratantă, iar extractul de alge verzi acționează împotriva stresului, oferind protecție tenului. În doar 15 minute, pielea este tonifiată și își recapată strălucirea naturală.

Cum se aplică masca pentru tenul uscat

 Pașii pentru îngrijire a tenului uscat sunt pașii obișnuiți din ritualul zilnic pentru menținerea frumuseții și sănătății tenului în general, demachierea, tonifierea, hidratarea, folosirea apei termale, exfolierea și măștile hrănitoare, doar produsele și ingredientele diferă.

Procedura obișnuită pentru aplicarea măștii înseamnă utilizarea acesteia în mod regulat de 2 sau 3 ori pe săptămână, în funcție de necesitățile pielii, pe întreaga față sau numai în zona T.

  • Înainte de aplicarea unei măști cosmetice pielea trebuie pregatită temeinic. În general, masca pentru ten uscat se aplică dupa duș, atunci când porii sunt pregătiți. Pentru tenul uscat se va folosi de un gel de curățare delicat. Sau demachiază-te cu produsul pe care îl folosești în mod obișnuit. Este important ca de câteva ori pe săptămână să ne aplicăm măști hidratante potrivite tipului nostru de ten, pentru a avea o piele mai frumoasă și reîmprospătată. 

Poți alege mască pentru ten uscat Hydrogel hidratantă, cu extract de orhidee și ulei de argan. Este o mască pentru ten uscat deosebită, un tratament hidratant expres ce are rolul de a atenua semnele de oboseală și stres, oferind frumusețe și bunăstare pielii, în special celei deshidratate și mate. Aceasta mască conține hydrogel auriu, un material inovator și ușor de utilizat, doar 20 de minute fiind suficiente pentru a reda tenului luminozitatea de care are nevoie, hidratare și un efect de tonifiere. În plus formula sa îmbogățită cu ulei de argan, extract de orhidee este foarte eficientă atunci când pielea are nevoie de o hidratare intensă. După aplicare, tenul este vizibil mai relaxat.

  • Exfolierea tenului este un pas important în îngrijirea tenului, iar aceasta ajută la curățarea celulelor moarte de pe suprafața pielii, și îndepărtează murdăria de suprafață din pori, redând strălucirea naturală și elasticitatea tenului. 

Descoperă un gel-scrub pentru față cu extract de struguri roșii ce tratează cu delicatețe tenul și este conceput special pentru nevoile de hidratare și regenerare a pielii tale. Din 96% ingrediente naturale, cu acțiune anti-oxidantă, gelul îți va curăța și exfolia tenul.

Poți încerca masca-scrub 2 în 1, hidratantă cu piersici și caise, un tratament 2-in-1, minunat pentru față, ce poate fi utilizat ca masca hidratantă sau un scrub cu efect de iluminare și exfoliere. Are o textură cremoasă îmbogățită cu pulpă de caisă și piersică, ce asigură tenului un adevărt cocktail natural de înfrumusețare. Pudra din sâmburi de caisă exfoliază delicat, îndepărtând celulele moarte și impuritățile pentru un ten strălucitor și catifelat. Se evită zona din jurul ochilor.

  • Masca pentru ten uscat se aplică dupa duș, pe tenul curat. În funcție de consistență, aceasta se aplică într-un strat subțire sau gros. Cele în strat subțire sunt de obicei măștile de față care se dau jos prin tragere, dezlipindu-se de ten. Cele care se aplica în strat gros sunt măștile de față wash off, care necesită clătire cu apă din abundență. Poți aplica masca pe față cât și pe gât sau decolteu pentru a ajuta și aceste zone.

Poți folosi un scrub soft pentru ten uscat sau o mască pentru ten uscat peel-off cu acid glicolic și extract de fructe, foarte blândă cu pielea. E o mască purificantă și recomandată pentru toate tipurile de ten, cu excepţia celui sensibil. Formula pe bază de extracte de fructe, utilizează acțiunea exfoliantă a acidului glicolic, cel mai mic și cel mai activ dintre alfa-hidroxi acizi, având capacitatea de a juca un rol exfoliant eficient, reînnoind delicat pelicula de la suprafața tenului, lăsând feței un excelent aspect luminos și uniform. Fiind o mască pentru ten uscat peel-off trebuie ţinută pe faţă până se usucă după care se dezlipeşte cu blândeţe. Are textura unui gel transparent, puțin cleios dar se aplică uşor pe faţă. Pe toată perioada în care se ține masca pe faţă, aceasta nu e deloc inconfortabilă și nu strânge pielea nici măcar atunci când se usucă. Se desprinde foarte ușor de pe faţă fără să o agreseze deloc.

Cu un puternic efect hidratant, relaxant dar și nutritiv este masca pentru ten uscat, anti-îmbătrânire, cu ulei de Moringa. Ingredientele active, atent selecționate, joacă un rol important în tonifierea, protejarea și iluminarea tenului. Ușor de utilizat, acest tip de mască pentru ten uscat, din țesătură vegetală 100% este îmboățtită cu ulei de moringa pentru efect anti – îmbătrânire și hidratează și protejează pielea, într-un mod delicat. Masca se aplică pe fața curată și uscată. Se lasă să acționeze timp de 15 minute. Se scoate masca și se masează ușor. Se elimină excesul de produs cu un tampon de bumbac.

  • Chiar dacă ești tentată să crezi că dacă masca stă mai mult timp pe suprafața pielii, cu atât efectele vor fi mai vizibile, acest lucru poate avea efecte nocive la nivelul tenului. Nu lăsa masca să acționeze o perioadă mai lungă timp decât cea recomandată.
  • Ultima etapă de îngrijire a tenului uscat implică folosirea unei creme hidratante și trebuie respectată. Nu aplica prea multă, ci o cantitate mică, atât cât să intre perfect în piele.

 Revitalizantele măști cosmetice de la Bottega Verde îți vor cuceri imediat simțurile prin textura lor moale și parfumul îmbietor. Sunt suficiente numai trei minute pentru a te simți învăluită de o stare de frumusețe și de bine. Formulele îmbogățite cu suc de Aloe Vera, extract de orhidee, ulei de avocado, alge verzi și apă de bambus… vor oferi tenului tău un moment de relaxare și revigorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *