Site-ul BottegaVerde.ro foloseste Cookies pentru a va putea oferi cea mai buna experienta de shopping. Navigarea in continuare reprezinta acordul dumneavoastra cu privire la utilizarea Cookies. Puteti afla mai multe detalii Aici.
Bottega Verde este site-ul pentru cosmetice cadou nr. 1 in ItaliaAi nevoie de ajutor pentru a comanda? Contacteaza-ne la 0310 057 057, de luni pana vineri intre 9-18Cadoul meu   Contact
 
Cautare
Înapoi la magazin
Navigare

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Aceasta politica de confidentialitate este pregatita pentru a va informa despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand utilizati www.bottegaverde.ro Datele sunt prelucrate in concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”).

Daca vom considera ca este necesara o schimbare a acestei politici, vom publica respectivele modificari in aceast document pentru a va informa cu privire la tipurile de informatii pe care le colectam si modul in care le utilizam. Daca aveti intrebari cu privire la politica noastra de confidentialitate va rugam sa ne scrieti la data.protection@pomodan.ro. Ne rezervam dreptul de a modifica acest acord de fiecare data cand vom fi nevoiti, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei politici de confidentialitate.

Cine suntem si cum ne puteti contacta

BottegaVerde.ro este denumirea comerciala al S.C. POMODAN COLLECtION s.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, strada George Valentin Bibescu, nr 20, sector 1, cu numar de ordine in Registrul Comertului J40/10403/2015, cod unic de inregistrare fiscala RO34921867 (in continuare “BottegaVerde.ro“). in ceea ce priveste legislatia cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs cu caracter personal.

Pentru BottegaVerde.ro, protectia datelor cu caracter personal este foarte importanta. Ne dorim ca, informatiile oferite, sa fie cat mai clare. Pentru orice nelamurire, va rugam sa ne contactati la adresa de mail data.protection@pomodan.ro sau prin curier/posta la adresa strada George Valentin Bibescu, nr 20, sector 1, Bucuresti.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

Prelucram datele personale pentru scopuri legitime, precum acela de a va furniza produse si servicii si in scop de marketing. Prelucrarea datelor personale se intemeiaza pe nevoia de a respecta o obligatie legala, pe interesul nostru legitim si pe consimtamantul dumneavoastra daca v-ati manifestat optiunea in acest sens. Politica noastra personala de confidentialitate a datelor reglementeaza utilizarea si stocarea datelor dumneavoastra.

www.bottegaverde.ro colecteaza 2 tipuri de informatii:

  1. Informatii cu caracter personal. Cand dumneavoastra va inregistrati pe www.bottegaverde.ro, cand va creati un cont, cand va abonati la newsletter cand plasati o intrebare sau o comanda, cand postati comentarii in paginile produselor, cand participati la un concurs sau o tombola, cand participati la un studiu de piata, exista posibilitatea ca www.bottegaverde.ro sa va ceara sa furnizati anumite informatii despre dumneavoastra, incluzand numele si prenumele dumneavoastra, adresa, adresa de e-mail, numarul de telefon, numarul cardului de credit, alte informatii de identificare sau contact, sau alte informatii in vederea facturarii si platii serviciilor www.bottegaverde.ro. in mod standard, www.bottegaverde.ro va solicita la inscriere numele, prenumele, adresa de email si orasul de rezidenta. Ulterior, odata cu crearea contului, utilizatorul isi poate completa profilul si cu informatii privind numarul de telefon, data nasterii, sex, profesie, adresa, domeniul de activitate, etc. Pentru confidentialitatea si securitatea datelor, contul dumneavoastra creat pe www.bottegaverde.ro este protejat de o parola.
  2. Informatii care nu au caracter personal. www.bottegaverde.ro poate primi si inregistra pe serverele sale informatii referitoare la adresa dumneavoastra de IP, precum si informatii de tip "cookies". Bottegaverde.ro utilizeaza informatia stocata (detaliile furnizate de dumneavoastra la inregistrare precum si activitatea desfasurata pe www.bottegaverde.ro) in scopul facilitarii accesului la site, imbunatatirii anumitor produse si servicii si pentru a va informa referitor la ultimele produse si servicii de care sunteti interesat. "Cookies" sunt fisere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza pe hard-diskul utilizatorului. aceste "cookies" pot fi folosite pentru a memora numele utilizatorilor, parolele si preferintele, pentru a monitoriza parcursuri pe site, si pentru a personaliza paginile in functie de vizitator. aveti optiunea de a seta browserul astfel incat sa nu accepte utilizarea "cookies"-urilor. in acest caz insa, poate exista un impact negativ asupra experientei navigarii pe www.bottegaverde.ro. Folosirea "cookies"-urilor reprezinta o facilitate a browserului de internet pentru a va oferi o navigare cat mai fluida pe www.bottegaverde.ro . trebuie insa sa va aducem la cunostinta ca anumite sectiuni ale siteului nostru nu pot fi vizualizate normal daca ati setat browserul dumneavoastra pentru a nu accepta utilizarea "cookies"-urilor.

BottegaVerde.ro va ofera si posibilitatea de a va inregistra pe site-ul nostru prin contul dvs Facebook sau Google. Daca veti opta pentru una dintre variantele mentionate, veti fi directionat catre o pagina administrata de Facebook inc / Google LLC, unde acestia va vor informa cu privire la transferul datelor dvs. catre BottegaVerde.ro. Puteti consulta politicile de confidentialitate Facebook, respectiv Google, folosind urmatoarele link-uri:

https://www.facebook.com/about/privacy

https://policies.google.com/privacy

BottegaVerde.ro nu doreste sa colecteze sau sa prelucreze date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

BottegaVerde.ro va utiliza datele dvs cu caracter personal in urmatoatele scopuri:

  • Pentru prestarea serviciilor BottegaVerde.ro in beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

  1. a) Crearea si administrarea contului;
  2. b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
  3. c) solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda;
  4. d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  5. e) Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  6. h) asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs;

In cele mai multe cazuri, prelucrarea datelor dvs cu caracter personal este necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre BottegaVerde.ro si dvs. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

  • Pentru imbunatatirea serviciilor BottegVerde.ro

BottegaVerde.ro doreste sa va ofere cea mai buna experienta de cumparare online. Din acest motiv, poate colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs de Cumpararor sau poate sa va invite sa completati anumite chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi.

  • Pentru marketing

Deoarece dorim sa va tinem la curent cu cele mai bune oferte pentru produsele care va intereseaza, va putem trimite orice tip de mesaj, cum ar fi: e-mail/sMs/telefonic/mobile push/webpush/etc. aceste mesaje pot contine informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau pentru care ati aratat interes sa le achizitionati. Pentru a va crea un profil si pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate in wishlist / achizitionate). aceste prelucrari se efectueaza, intotdeauna, cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs.

Comunicarile de marketing sunt intemeiate, de cele mai multe ori, pe consimtamantul dvs. prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:

– Modificarea setarilor din contul de client in sectiunea “Dezabonare”;

– accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi;

– Contactarea BottegaVerde.ro folosind detaliile de contact descrise mai sus.

Exista situatii cand activitatile de marketing sunt bazate pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie, in cazul in care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Oricand doriti ne puteti solicita sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing, iar noi vom da curs cererii dvs.

  • Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. acestea pot include:

– Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor BottegaVerde.ro fata de atacuri cibernetice:

– Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

– Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

Pentru newsletter vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe durata de viata a newsletter-ului sau pana cand ne veti notifica ca nu mai doriti sa primiti newsletter-ul. Dupa aceasta perioada, datele dumneavoastra personale vor fi distruse ireversibil. 

Pentru comenzile din www.bottegaverde.ro datele dvs personale, dintre cele care sunt cuprinse in documentele financiar-contabile sau in documente care se anexeaza documentelor financiar-contabile, vor fi pastrate 10 ani conform dispozitiilor art. 38 din anexa 1 la Ordinul nr. 2634/2015 privind documentele financiar-contabile, emis de Ministerul Finantelor Publice si nu vor fi accesate in niciun alt scop decat scopul legal pentru care sunt arhivate. Dupa 10 ani aceste date vor fi distruse.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

BottegaVerde.ro poate oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs., urmatoarelor categorii de furnizori:

  1. Companiile partenere sau furnizorii pot cere informatii despre clientii www.bottegaverde.ro care au cumparat produse si pot utiliza datele cu caracter personal furnizate direct de www.bottegaverde.ro. in aceste cazuri impartim o parte din informatiile cu caracter personal cu partenerii sau furnizorii www.bottegaverde.ro.
    impartirea informatilor ii ofera posibilitatea partenerului sau furnizorului www.bottegaverde.ro sa va contacteze sau sa va faca oferte in mod direct, in functie de deciziile lor. Nu ne asumam nicio responsabilitate si nicio obligatie pentru actiunile unui astfel de partener www.bottegaverde.ro. Va asiguram ca ei sunt informati ca au voie sa comunice cu dumneavoastra doar in scopurile precise ale campaniei specificand la solicitarea dvs. sursa datelor personale, aceasta fiind www.bottegaverde.ro. Nu ne asumam nici un fel de responsabilitate pentru actiunile partenerului www.bottegaverde.ro , iar actiunile partenerului www.bottegaverde.ro nu sunt controlate de noi.
  2. De asemenea, exista posibilitatea sa transmitem informatii cu caracter personal autoritatilor sau institutiilor publice conform prevederilor legale daca:
  • E prevazut intr-o dispozitie legala;
  • Protejeaza drepturile companiei www.bottegaverde.ro sau companiilor afiliate;
  • Previne o infractiune sau protejeaza siguranta nationala;
  • Protejeaza siguranta individului sau siguranta publica;
  • Aceste informatii sunt necesare in vederea rezolvarii diferitelor situatii;
  • In cazul in care www.bottegaverde.ro fuzioneaza sau e achizitionata total sau partial de o alta companie, baza de date fiind transferata noului operator.
  • In cazul in care www.bottegaverde.ro devine insolvabila, voluntar sau involuntar - prin lichidatorul, administratorul sau cumparatorul, baza de date poate fi vanduta, autorizata, tranzactionata doar cu acordul instantei.

In cazul in care vor aparea situatii mentionate anterior, veti fi anuntati prin e-mail sau printr-un anunt postat pe site-ul www.bottegaverde.ro

  1. De asemenea pentru prevenirea fraudelor, a demonstrarii bunei-credinte, in cazul in care activitatile dumneavoastra contravin termenilor si conditiilor statuate de www.bottegaverde.ro, sau a instructiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii.
  2. Putem imparti informatii cu Companii terte autorizate pentru prestarea de servicii. De exemplu: Companiilor de curierat pentru a va trimite pachete, pentru a trimite scrisori, companiilor de marketing pentru a administra concursuri si promotii, pentru a inlatura informatii repetitive in listele de clienti, pentru a analiza date, pentru a pune la dispozitie asistenta in marketing, pentru a pune la dispozitie rezultate la cautari si link-uri, companiilor de plati on-line sau bancilor pentru a procesa plati prin carti de credit, companiilor de software pentru a utiliza pagina noastra de web, pentru a face mentenanta site-ului si pentru a oferi asistenta clientilor. Mentionam ca limitam pe cat posibil accesul tertilor la folosirea informatiilor cu caracter personal; intotdeauna vom semna acorduri de confidentialitate cu acestia ca sa va protejam, dar folosirea acestor date de catre acestia nu se afla sub controlul nostru nostru absolut si nu ne asumam nicio responsabilitate pentru folosirea lor frauduloasa.
  3. www.bottegaverde.ro si partenerii nostri vor putea sa va trimita mesaje publicitare si de marketing prin posta, telefon, e-mail sau prin alte mijloace de comunicare, din partea noastra dar si din partea partenerilor nostri contractuali.
  4. Feedback:

Bottegaverde.ro ofera posibilitatea utilizatorilor site-ului de a trimite comentarii, intrebari si sugestii. Orice informatie care este trimisa prin intermediul formularelor de contact va fi folosita tinand cont de dreptul la confidentialitate si la imagine al persoanelor.

In ce tari transferam datele dvs. cu caracter personal

In prezent, BottegaVerde.ro stocheaza si prelucreaza datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul Romaniei. Insa, cu toate acestea, este posibil ca anumite date ale dvs. cu caracter personal sa fie transferate unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in afara acesteia, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.

intotdeauna vom lua toate masurile necesare pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. toate transferurile facute de catre BottegaVerde.ro catre furnizorii de servicii si alti terti, vor fi mereu protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre statele Unite ale americii.

Pentru a afla mai multe informatii despre tarile in care transferam datele dvs cu caracter personal, ne puteti contacta oricand la adresa de email data.protection@pomodan.ro sau prin posta/curier la adresa strada George Valentin Bibescu, nr 20, sector 1, Bucuresti.

Cum protejam securitatea datelor dvs. cu caracter personal

BottegaVerde.ro asigura securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.

 

Pentru efectuarea platilor folosim serviciile procesatorului de plati MobilPay.

De asemenea, dorim sa informam ca, in ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, transmiterea informatiilor prin internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. BottegaVerde.ro nu poate fi responsabila de astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul ei.

Ce drepturi aveti

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la Departamentul Reclamatii, la adresa de e-mail data.protection@pomodan.ro sau prin posta/curier la adresa str. George Valentin Bibescu, nr 20, sector 1, Bucuresti.

Mai jos gasiti lista completa a drepturilor pe care le aveti:              

  • Dreptul la informare – puteti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;
  • Dreptul la rectificare – puteti rectifica datele personale inexacte sau le puteti completa;
  • Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – puteti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii - puteti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
  • Dreptul de opozitie – puteti sa va opuneti, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
  • Dreptul la portabilitatea datelor - puteti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau puteti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
  • Dreptul de a depune plangere - puteti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la autoritatea Nationala de supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
  • Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul dumneavoastra, vi-l puteti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
  • Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: puteti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, va puteti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si puteti contesta decizia.

Daca aveti motive sa credeti ca orice date personale pe care le detinem despre dumneavoastra sunt incorecte sau incomplete, aveti dreptul sa solicitati sa vedeti aceste informatii, sa le rectificati sau sa cereti sa fie sterse, sa solicitati restrictionarea prelucrarii sau sa va opuneti prelucrarii si de asemenea aveti dreptul la portabilitatea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne contactati la info@bottegaverde.ro. 

Daca doriti sa inaintati o plangere legata de modul in care v-am procesat datele personale puteti contacta autoritatea Nationala de supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal la adresa de email anspdcp@dataprotection.ro, la numerele de telefon +40318059211/ +40318059212 sau prin posta/curier la adresa Bd. Gheorghe Magheru, nr 28-30, sector 1, Bucuresti.

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si BottegaVerde.ro va promite ca va depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.   

Filtre