Cele mai frecvente greseli de frumusete in timpul iernii

Cand esti o femeie ocupata cu job, familie, prieteni, e destul de greu sa acorzi suficient timp fiecarui proces de ingrijire al corpului tau. Faci un dus rapid, aplici un fond de ten si mascara si esti gata. Dar lucrurile nu stau chiar asa, mai ales in perioada sezonului rece, cand corpul tau are nevoie de o extra ingrijire.

Descopera si tu care sunt greselile pe care le faci in timpul iernii fara sa-ti dai seama si cum le poti evita de acum incolo.

Dusuri fierbinti

Cand sunt sub 10 grade afara este destul de tentant sa iti transformi dusul de dimineata intr-o jumatate de ora de baie de aburi. Dar dupa 15 minute, toata acea caldura incepe sa iti afecteze pielea, implicit hiratarea naturala a acesteia. Imbina apa calda cu cea rece si fa dusuri caldute sau macar scurteaza timpul petrecut in baie.

Demachiantul nepotrivit

Evita sapunul ca metoda de curatare a tenului pentru ca este mult mai daunator pielii decat apa fierbinte. In timpul iernii, cand umezeala din aer nu e atat de crescuta, aproape toata lumea are nevoie de un demachiant care sa nu faca prea multa spuma.

Pentru pielea uscata este recomandat sa folosesti Demachiant cu vitamina E si extract de lemn dulce, Demachiant cu extract de musetel pentru ochi si Lapte demachiant cu extract de coacaze.

demachiant bottega verde

Pentru un ten uleios, cu tendinta acneica, utilizeaza Demachiantul hidratant si calmant cu aloe vera si Demachiant pentru ochi si ten – Pentru toate tipurile de piele.

demachiant bottega verde

Aplicarea fondului de ten pe pielea nehidratata

Niciun fond de ten, indiferent de cat de bun este, nu arata bine pe o piele neingrijita anterior – de fapt nu va face decat sa evidentieze problemele. Pentru a avea o piele neteda, exfoliaza tenul regulat cu un scrub potrivit si aplica crema de noapte in fiecare seara. Incearca Masca scrub cu mar verde pentru toate tipurile de piele si Crema de noapte cu extract de coacaze.

crema de fata bottega verde

Apoi alege un fond de ten hidratant, lichid – evita-le pe cele uscate si implicit pudra. Opteaza pentru Fondul de ten cu extract de orhidee – Rezistent la transfer si Fondul de ten mat cu acid hialuronic.

fond de ten bottega verde

Balsamul de buze nepotrivit

Nu e un secret faptul ca buzele tale devin crapate in timpul iernii, dar nu orice balsam este potrivit. Cel mai important este sa folosesti un balsam care este vascos, astfel incat ingredientele sa vindece fisurile pielii. Stai departe de un continut cu lanolina (mai ales daca ai eczema sau piele foarte sensibila). Incearca Balsamul de buze cu ulei de masline si Balsamul de buze emolient Violetta.

balsam de buze bottega verde

Evitarea aplicarii cremei de protectie solara

Razele soarelui continua sa existe si in timpul iernii – pielea ta le absorba si, in timp, aceasta va avea de suferit. Pentru a face protejarea de razele soarelui mai usoara, foloseste o crema hidratanta cu protectie de cel putin 30 SPF. Alege Crema de fata impotriva petelor si a imbatranirii cu ulei de argan.

crema protectie solara bottega verde

Neglijarea mainilor

Schimbarile de temperature sunt factor de risc si pentru pielea mainilor tale. Inlocuieste sapunul antibacteriene cu unul cremos si aplica Crema hidratanta cu ulei de orez de cateva ori pe zi. O data pe saptamana foloseste Tratamentul pentru cuticule.

tratament pentru unghii bottega verde

Tine cont de aceste sfaturi pentru ca pielea ta sa nu aiba de suferit in timpul iernii. Bucura-te de acest sezon minunat fara nici o grija!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *