4 pasi pentru estomparea corecta a cearcanelor

Cearcanele sunt o adevarata pacoste pentru cele mai multe dintre femei. O fata lipsita de cearcane, poate fi destul de greu de obtinut, mai ales daca zilele sunt lungi si pline de activitati, iar noptile scurte si insuficiente. Opt ore de somn se pot dovedi a fi un adevarat lux pentru majoritatea dintre femei, daca tinem cont de joburile presante si de orele depasite, la munca.

Specialistul in make-up, Bottega Verde.ro Andreea Has, ne arata cum sa ne corectam cearcanele, in doar 4 pasi, pentru a arata extraordinar, chiar si dupa nopti nedormite.

Iata 4 pasi simpli, catre un ten fara imperfectiuni

1. Foloseste un anticearcan bun

In functie de tipul de piele, pot fi folosite corectoare in diverse nuante, insa, ca regula generala, nuanta unui anticearcan ar trebui sa fie cu un ton, poate chiar doua mai inchisa decat nuanta tenului, pentru a putea ascunde cearcanele intunecate.

„Cearcanele sunt de cele mai multe ori, in nuante de albastru sau gri, astfel ca, pentru coretarea acestora, este nevoie de o culoare care sa contracareze culoare cearcanelor, asa ca poti opta pentru nuante de piersica sau portocaliu”, ne indeamna Andreea Has, make-up artist, BottegaVerde.ro.

Metoda de aplicare este cat se poate de simpla si consta in aplicarea corectorului sub forma unui triunghi, cu susul in jos, astfel incat toata zona cearcanelor sa fie acoperita. „Nu te speria de aspectul ciudat pe care aceasta conturare il va da fetei tale, pasul urmator va rezolva problema”, adauga Andreea.

Poti utiliza corectorul stick cu ulei de migdale dulci si vitamina E, bej portocaliu, 31 lei, pentru a ascunde cearcanele inestetice, intrucat se aplica usor, are o putere mare de acoperire si ofera, in acelasi timp, un aspect natural fetei.

2. Blenduieste!

Blenduirea produselor de make-up aplicate pe fata este secretul unui aspect impecabil, fara urme sau dare insetetice. „Daca nu folosesti o baza de make-up, atunci este bine sa alegi un corector in aceeasi nuanta cu tenul tau, aplica-l deasupra corectorului in nuante de piersica sau orange, pe care l-ai folosit inainte. Blenduieste bine, pana cand esti sigura ca nuantele de portocaliu dispar. Ulterior, aplica fondul de ten pe toata fata corect, acordand atentie zonei cearcanelor, pentru ca straturile aplicate inainte sa nu fie afectate, adauga Andreea Has, specialist make-up BottegaVerde.ro. Obiectivul acestui pas este acela de a blendui corect corectorul, si a-l contopi cu restul fetei, pentru ca tenul sa arate perfect.

Poti utiliza CC cream, corector ideal – tratament all in one uniformizant, cu extract de violete si orez – antiimbatranire, bej deschis, 62 lei, pentru un ten ideal.

3. Ofera luminozitate!

Pasul trei este unul optional, astfel ca, daca nu esti o impatimita a ideii de ten iluminat, atunci poti sa treci cu usurinta, peste acesta.

Daca in continuare ti se pare ca inca se mai vad cearcanele, poti alege sa oferi putina luminozitate zonei ochilor. Poti face acest lucru folosind un corector mai deschis decat nuanta pielii tale, astfel incat efectul de luminozitate sa poata fi realizat, pune cateva puncete sub ochi si amesteca, cu o perie moale”, ne sfatuieste Andreea Has, specialist in make-up BottegaVerde.ro.

Poti folosi corectorul lichid cu exract de rodie si vitamina E, roz bej, 29 lei, usor de aplicat, cu efect natural, fara a da senzatia unui ten incarcat.

4. Stabilizeaza!

Stabilizarea make-up-ului este extrem de importanta, pentru ca tenul sa arate impecabil, de dimineata pana seara!

„Daca ai pielea uscata, poti sa treci peste aplicarea pudrei, astfel ca poti sa folosesti un fard de ochi mat, in doua nuante mai deschise decat tonul pielii, pentru un make-up rezistent. Daca iti place sa folosesti pudra, poti aplica un strat foarte fin in zona T, ne sfatuieste Andreea.

Poti utiliza pudra compacta hidratanta cu acid hyaluronic si vitamin E, matasoasa, 53 lei, care se imbina perfect cu pielea si finiseaza make-up-ul, oferind un efect de matifiere sofisticat.

Make-up-ul corect poate face minuni pentru tenul nostru si poate da senzatia ca am dormit ca un prunc, multe nopti la rand, chiar daca realitatea este cu totul alta. Profita de beneficiile unor produse profesionale si fii ca scoasa din cutie, de dimineata, pana seara!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *