5 moduri pentru a va proteja pielea pe plaja

Sezonul estival este  pe punctul de a incepe, iar majoritatea suntem nerabdatori sa ne expunem corpul in bataia soarelui. Medicii dermatologi atrag atentia ca razele ultraviolete ataca pielea, iar expunerea la plaja fara protectie atrage riscul aparitiei cancerului de piele, care creste semnificativ. Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anual, la nivel global, se inregistreaza 60.000 de decese cauzate de acest tip de cancer. Astfel, cremele cu factor de protectie trebuie sa fie nelipsite in aceasta perioada.

Produsele de protectie solara Bottega Verde ingrijesc cu delicatete pielea expusa razelor soarelui, stimuland bronzul frumos si sanatos, evidentand frumusetea si stralucirea pielii. Fiind vorba de cosmetice naturale, acestea ofera protectie ridicata, dar mai mult decat atat functioneaza precum niste veritabile tratamente de infrumusetare.

Specialistii BottegaVerde.ro au facut o lista cu cele mai importante 5 reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne indreptam spre plaja!

Cum va puteti bucura de soare in siguranta?

5  pasi simpli pe care ii puteti aplica pentru a va proteja pielea de soare:

  1. Rezistenta radiatiei UV este cea mai ridicata in perioada de patru ore in jurul pranzului: intre orele 10:00 si 14:00 sau in timpul zilei: 11am la 3pm. Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru piele este sa evitati soarele in aceasta perioada si sa cautati sa stati la umbra. Planificati-va ziua.
  1. Haine de protectie. Purtati haine care acopera cat mai mult pielea, in special umerii, bratele si picioarele. Cele mai bune forme de imbracaminte de protectie sunt tesaturile care se potrivesc foarte usor, tesute strans, care arunca o umbra densa atunci cand sunt tinute de lumina.
  1. Palarie de plaja. O palarie cu o margine de cel putin 7 cm este o modalitate excelenta de a proteja nu numai varful capului, ci si gatul, urechile si fata. Acestea sunt parti ale corpului in care apare adesea cancerul de piele.

Soarele poate dauna la fel de mult si parului, care devine uscat si se degradeaza. De aceea, obisnuiti ca in fiecare vara sa investesti in produse de ingrijire a parului cu SPF cat mai ridicat. Iata cateva optiuni: protectie solara – crema balsam pentru luminozitate, cu ulei din nuca de cocos si extract de lime, protectie solara – sampon matasos si de protectie, cu proteine de grau si filtru uv sau protectie solara – ser pentru definirea parului, cu lapte de cocos si extract de lime.

  1. Ochelari de soare. Cea mai eficienta modalitate de a va proteja ochii este de a purta ochelari de soare care indeplinesc standardul australian AS 1067 si care protejeaza intreaga fata. In acest fel radarea UV nu ajunge la ochi.
  1. Creme de protectie solara. Folosite corespunzator, produsele de protectie solara sunt eficiente in prevenirea arsurilor solare. Acest lucru inseamna aplicarea pe timp indelungat a unei creme cu SPF30 + protectie solara cu spectru larg pe piele, cu 20 de minute inainte de a ne expune la soare. Amintiti-va sa re-aplicati la fiecare doua ore. Nu uitati ca protectia solara nu este menita a fi utilizata pentru a prelungi timpul petrecut la soare si, cu siguranta, nu trebuie folosit pentru a va ajuta sa obtineti un bronz perfect.

Pentru fata este recomandat sa folositi o crema de fata cu protectie solara ridicata. Incercati protectie solara – crema de fata, antioxidanta, de protectie, pentru pielea sensibila si delicata, cu maxnolia si ulei de argan – protectie foarte inalta spf 50. Este mult mai usor de aplicat, se absoarbe rapid in piele si protejeaza tenul pe lunga durata.

Pentru corp incercati protectie solara – lapte spray cu protectie, antioxidant, cu extract de lemn dulce si petale de floarea soarelui spf 50 (150 ml). Contine ingrediente naturale, active, de inalta performanta: extractul de lemn dulce are o actiune antioxidanta, de calmare si de protectie impotriva razelor UV.

Protectie Solara – kit mini 3 produse este un kit perfect de pus in geanta si de luat cu tine oriunde te-ai afla, care iti asigura protectie maxima.

Filosofia BottegaVerde.ro este de a fi in armonie cu natura, de a folosi decent numai ingrediente naturale sau ingrediente pe care le numim „chimia verde”.

BottegaVerde.ro a inceput ca un magazin pe baza de plante in anul 1972, in Pienza, in inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, este locul de inspiratie al ingredientelor active ale cosmeticelor BottegaVerde.ro. Astazi, BottegaVerde.ro concepe si distribuie produsele proprii, devenind primul lant de produse cosmetice de firma din Italia si numarul 1 in cosmetice naturale. Mai multe informatii pe www.bottegaverde.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *