7 sfaturi de ingrijire pentru parul uscat

Parul uscat este parul friabil, care se electrizeaza usor, caruia ii lipseste stralucirea, flexibilitatea si rezistenta. Este parul aspru la atingere, sau parul cu aspect tern. Acesta se poate transmite genetic (daca unul din parinti a avut parul uscat, probabil si copii vor avea acelasi tip de par) sau poate sa apara in timp, ca urmare a produselor de ingrijire nepotrivite, a coafarii si spalarii frecvente.

Acest tip de par apare datorita unei activitati insuficiente a glandelor sebacee atasate foliculului pilos. Sebuumul este cel care ajuta la aspectul stralucitor la parului, dar ii confera in acelasi timp si rezistenta si o anumita textura, precum si hidratare.  Daca acesta este in cantitate insuficienta, atunci si parul sufera.

Specialistii BottegaVerde.ro iti ofera cateva sfaturi pentru ingrjirea parului uscat, pentru ca tu sa scapi de aceasta grija si sa te bucuri cat mai mult de un look stralucitor.

Nu il spala prea des!

Iti speli parul de 3, 4 ori pe saptamana? Mai mult? Un par uscat trebuie spalat doar o data pe saptamana. De ce? Cu cat il speli mai des, cu atat contribui la eliminarea sebumului, deci la uscarea lui!

De fiecare data cand il speli, ai grija sa alegi un produs special pentru parul uscat. Seminte de in – sampon cu ulei din seminte de in si proteine vegetale – hranitor – par uscat si deshidratat curata delicat si hraneste intr-un mod eficient parul care, dupa fiecare spalare, capata un plus de stralucire, moliciune si vitalitate. Ulei din seminte de in si proteinele vegetale sunt refacerea pielii si hranirea parului uscat.

Foloseste balsam de par

Balsamurile sunt adesea cheia pentru combaterea parului uscat. Unul dintre secretele care te vor ajuta sa rezolvi problema parului uscat consta in utilizarea unui prosop cu care sa absorbi cat mai multa apa din par inainte de a folosi balsamul. Niciodata nu sari peste etapa folosirii balsamului.

Seminte de in – balsam crema cu seminte de in, ulei din seminte de in, proteine vegetale si pantenol – regenerator – par uscat si deshidratat este ideal pentru parul uscat. Cu doar cateva picaturi de produs hraneste in profunzime pielea capului actionand de la prima aplicare, lasand parul mai luminos, foarte moale si usor de pieptanat. Ulei din seminte de in si proteine vegetale sunt indicate pentru hranirea parului uscat.

Atentie la uscatorul de par!

Acesta deterioreaza cuticula parului, iar caldura emanata de uscatorul de par favorizeaza uscarea acestuia.  Trebuie sa il folosesti cu moderatie, la o temperature medie, la o distanta de 10-15 cm de par!

Este recomandat sa aplici cateva picaturi de Seminte de in – ulei din seminte de in – un produs special pentru par uscat pe parul uscat, sau inainte de uscare pentru a proteja parul si pentru a preveni deteriorarea lui, resturcturand radacina si oferind moliciune si luminozitate. Este ideal daca iti doresti un par moale si stralucitor. Uleiul de in ingrijeste parul uscat.

Consuma alimente care lupta impotriva parului uscat

Unele alimente sunt eficiente in lupta cu parul uscat. Cele bogate in siliciu, fier si vitamina B. Alege ficatul, germenii de grau, cereale sau chiar drojdie de bere.

Ai mare grija la vopseaua de par

Stii si tu foarte bine ca vopsirea si decolorarea nu sunt bune pentru par. O decolorare urmata de vopsire accentueaza uscarea parului. Optati pentru o crema coloranta temporara cu mentiunea pentru par fragil. De asemenea trebuie sa evitati amoniacul. Puteti opta si pentru o vopsea naturala, henna, de exemplu. Atentie henna pentru culori inchise – negru – este suspecta de a contine plumb, toxic pentru par.

Gama color brio – vopsea de par este raspunsul revolutionar, venit dupa intense cercetari la nevoia noastra de a folosi produse de calitate, eficiente, dar naturale, care sa nu afecteze santatea parului, sau a scalpului. Daca te-ai obisnuit cu ideea ca produsele de colorare sunt un rau necesar este timpul sa te convingi ca nu este nici pe departe asa!

Evita produsele de coafat

Exista foarte multe produse pentru par pe piata. Trebuie sa le evitam daca avem parul uscat? Raspunsul este da, daca ele contin alcool. Alcoolul dizolva acizii grasi care sunt esentiali pentru scalp. Ce trebuie sa faci: opteaza pentru produse de coafat fara alcool cu mentiunea: pentru par fragil sau par deteriorat.

Indepartarea portiunilor arse si deteriorate

Oricat de mult iti doresti un par lung, daca suvitele sunt deteriorate si arse la varfuri, acesta nu va fi niciodata estetic. Regula de aur pentru regenerarea firelor capilare este sa tunzi varfurile la fiecare 6-8 saptamani, chiar mai frecvent daca te coafezi regulat cu placa sau ondulatorul.

Produsele de ingrijire a parului au fost realizate in spiritul calitatii: de la idee la realizarea produsului, testarea clinica si cele mai mici detalii precum ambalajul. Totul a fost facut in cel mai sincer respect fata de tine si fata de bogatiile pe care natura le ofera. In plus, trebuie mentionat ca experienta de folosire a produselor de ingrijire a parului BottegaVerde.ro se va tranforma intr-o adevarata desfatare senzoriala, intr-un rasfat total, superb parfumat. Rasfata-te si bucura-te de frumusetea naturii oferita de BottegaVerde.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *