Cum sa alegi samponul potrivit in functie de tipul de par

Inca din cele mai vechi timpuri, parul reprezinta un simbol al senzualitatii si al voluptatii, reliefand in acelasi timp starea noastra de sanatate. Din acest motiv este necesar sa ii acordam o ingrijire speciala, insa pentru a face acest lucru trebuie sa ne cunoastem tipul de par, astfel incat sa alegem produsele indicate nevoilor scalpului.

In acest articol, specialistii BottegaVerde.ro te invata cum sa iti alegi corect samponul, in functie de tipul de par pe care il ai.

Alegerea corecta a samponului pentru par normal

Este cel mai norocos tip de par, deoarece se coafeaza usor si este stralucitor fara a fi niciodata uscat sau gras! Pentru a-l pastra intr-o asemenea stare, trebuie sa iti pastrezi obiceiurile, sau sa apelezi chiar la imbunatatiri.
Pentru acest tip de par se recomanda folosirea oricarui sampon, insa nu apelati la folosirea in exces a produselor de styling, deoarece riscati sa schimbati Ph-ul natural al scalpului.

Alegerea corecta a samponului pentru par gras

Parul gras presupune secreţie excesivă de sebum, ingrăşarea rădăcinilor, păr tern, greu, lipsit de volum, tendinţă de a forma mătreaţă şi de cădere a părului.

Un caz particular al părului gras îl reprezintă părul cu rădăcinile grase, dar cu vârfurile uscate (deshidratate sau deteriorate în urma proceselor chimice sau coafării părului). Acest tip de par se spală de câte ori este necesar şi cu produse delicate. Samponul cu argila alba si propolis – actiune purificatoare – destinat parului gras este alegerea ideala. Cu actiune purificatoare si echilibranta, reface stralucirea parului si reda vigoarea parului gras. Exploateaza proprietatile Argilei albe, bogata in minerale, absoarbe excesul de sebum si a propolisului cu activitati purficante. Confera o senzatie de curatare si prospetime.

Alegerea corecta a samponului pentru par subţire, tern, lipsit de volum

Părul subţire este lipsit de vitalitate şi volum, coafura rezistă foarte greu, părul se încreţeşte uşor, formand vârfuri despicate cu uşurinţă.

Este recomandat sa folosesti produse de îngrijire dedicate părului subţire si fin. Nu este indicat sa renunţi la balsam. Poţi încerca şi un şampon pentru volum, pentru mai multă elasticitate şi strălucire.

Ginseng – sampon cu extract de ginseng si proteine vegetale – pentru utilizare frecventa – pentru un par subtire si deteriorat reda parului vitalitatea sa naturala gratie proprietatii hidratante a extractului de ginseng si a celei restructurante a proteinelor vegetale. Este ideal pentru parul lipsit de rezistenta, subtire, fara viata, uscat de spalatul prea des, stres, coloranti sau de la solutia de permanent. Produsul este potrivit pentru persoanele care isi doresc un par plin de vitalitate, bogat si catifelat. Este ideal pentru a reda stralucirea parului vopsit. Formula combina actiunea hidratanta a extractului de ginseng cu puterea restructuranta a proteinelor vegetale.

Alegerea corecta a samponului pentru parul uscat

Parul uscat este parul friabil, care se electrizeaza usor, caruia ii lipseste stralucirea, flexibilitatea si rezistenta. Este parul aspru la atingere, sau parul cu aspect tern. Acest tip de par se poate transmite genetic (daca unul din parinti a avut parul uscat, probabil si copii vor avea acelasi tip de par) sau poate sa apara in timp, ca urmare a produselor de ingrijire nepotrivite, a coafarii si spalarii frecvente.

De fiecare data cand il speli, ai grija sa alegi un produs special pentru parul uscat. Seminte de in – sampon cu ulei din seminte de in si proteine vegetale – hranitor – par uscat si deshidratat curata delicat si hraneste intr-un mod eficient parul care, dupa fiecare spalare, capata un plus de stralucire, moliciune si vitalitate. Ulei din seminte de in si proteinele vegetale sunt refacerea pielii si hranirea parului uscat.

Acest tip de par trebuie spalat doar o data pe saptamana deoarece, cu cat il speli mai des, cu atat contribui la eliminarea sebumului, deci la uscarea lui!

Pregateste-ti parul pentru expunerea la soare. In sezonul estival, opteaza pentru folosirea unui sampon si a unui balsam cu formule de vara, care protejeaza parul impotriva arsurilor solare, au proprietati antioxidante, combat radicalii liberi si contribuie la regenerarea rapida a structurii parului.

Incearca sa folosesti pe perioada sezonului cald Protectie Solara – masca regeneratoare pentru par, cu unt de shea si proteine de grau. Este un produs care regenereaza in profunzime firele de par, redandu-le asteptul natural si sanatos.

Pe perioada expunerii la plaja, aplica constant Protectie Solara – spray de protectie, pentru par, cu proteine de grau si filtru uv. Acesta va impiedica infiltrarea radiatiilor solare in radacina firului de par si degradarea lor treptata.

Produsele de ingrijire a parului au fost realizate in spiritul calitatii: de la idee la realizarea produsului, testarea clinica si cele mai mici detalii precum ambalajul. Totul a fost facut in cel mai sincer respect fata de tine si fata de bogatiile pe care natura le ofera. In plus, trebuie mentionat ca experienta de folosire a produselor de ingrijire a parului BottegaVerde.ro se va tranforma intr-o adevarata desfatare senzoriala, intr-un rasfat total, superb parfumat. Rasfata-te si bucura-te de frumusetea naturii oferita de BottegaVerde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *