Baza de machiaj: sfaturi pentru o aplicare corecta!

Baza de machiaj a devenit indispensabila in machiajul de zi cu zi, avand un rol definitoriu in estetica machiajului. Scopul acestui produs este sa confere cu usurinta un aspect natural fetei, fara sa o incarce, avand rolul de a face pielea mai neteda si de a controla excesul de sebum. Ofera stralucire, uniformizeaza aspectul pielii, micsoreaza porii si ajuta la aplicarea corecta a celorlalte produse de make-up. Este un produs important in rutina de zi cu zi, care nu trebuie sa lipseasca din trusa ta de machiaj, dar care trebuie utilizat in mod corespunzator pentru a beneficia de efectul maxim al acestui produs minune.

Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro, iti va dezvalui in acest articol cateva trucuri despre etapele de aplicare ale bazei de machiaj.

Ce este baza de machiaj

Baza de machiaj este un produs cosmetic care se aplica inaintea fondului de ten sau a corectorului. Scopul acestui produs este acela de a atenua ridurile fine, dar si roseata si excesul de sebum, coferind rezistenta mai mare fondului de ten, dar ajutand si la controlarea excesului de sebum.

Cum se aplica baza de machiaj

Aplicarea cu succes a machiajului incepe cu o pregatire buna a pielii, inseamnand hidratare. Dupa aplicarea bazei de machiaj, fondul de ten pare sa fie si mai luminos si uniform. Alege un produs de ingrijire adaptat nevoilor pielii tale, fie ca este uscata, mixta, grasa sau doresti sa folosesti un produs anti-ageing sau de alt fel.
Un pas foarte important pentru pregatirea tenului inainte de aplicarea machiajului il constituie hidratarea. Opteaza pentru folosirea white sublime – crema inalt hidratanta, cu alpaflor® gigawhite, acid hialuronic si lemn dulce – crema de fata, 116 lei, prin aplicare si masare cu miscari circulare, astfel incat sa se absoarba complet in piele.

Opteaza pentru baza de machiaj speciala de acoperire a porilor, cu acid hialuronic si galbenele. Este o baza de machiaj universala, usor pigmentata si adaptata tuturor tipurilor de piele, care ascunde, intr-o maniera simpla, imperfectiunile, ofera un aspect uniform tenului, diminueaza porii si daruieste o nota de bronz natural. Textura sa moale si placuta permite, in putine miscari, netezirea trasaturilor fetei, cu un rezultat deosebit de natural si de lunga durata. Se utilizeaza in loc de fond de ten sau ca punct de start inainte de realizarea machiajului.Avand extract de galbenele, produsul este linistitor, iar multumita acidului hialuronic din compozitia sa este hidratant.


Poti opta si pentru baza de machiaj cu efect de netezire/lifting cu alge marine si vitamina E reprezinta o baza foarte placuta, potrivita, care practic nici nu se simte pe piele si care subliniaza frumusetea naturala a fetei. Acest produs ascunde imperfectiunile, umple ridurile si netezeste pielea. Formula sa este o emulsie moale care se transforma intr-o pelicula subtire cu fluiditate mare si finisare catifelata. Poate fi folosita ca baza de machiaj sau independenta fata de alte produse. Contine alge marine, care au rol protector si revitalizant, dar si vitamina E, cu proprietati antioxidante.

Urmatoarea etapa, dupa hidratare si folosirea bazei de machiaj, este aplicarea fondului de ten. Scopul fondului de ten este sa creeze un strat fin si protector, aproape insesizabil pe suprafata pielii. Ca sa obtii acest efect, trebuie sa il intinzi foarte bine, astfel incat sa nu se formeze acumulari inestetice, de obicei evidente pe zonele ridate sau in ridurile de expresie cum ar fi, spre exemplu, colturile gurii.
Aplica fond de ten iluminator cu extract de grapefruit si extract de afine, 47 lei. Are un efect puternic de iluminare, lasand tenul catifelat, fiind foarte lejer si absorbindu-se rapid in piele.

Pentru fixarea fondului de ten este indicat sa folosesti o pudra compacta, rezistenta la apa. Se aplica prin miscari de tapotare pe toata suprafata tenului, fara a uita de zona gatului. Incearca pudra rezistenta la apa cu ceara de albine si ulei de macadamia, 65 lei.

Nu uita ca baza de machiaj se aplica intotdeauna inainte de aplicarea propriu ziua a machiajului, dupa curatarea tenului in profunzime si hidratarea pielii.

Pentru aplicarea corecta a bazei de machiaj, trebuie sa iti alegi cu atentie cosmeticele pe care le folosesti. Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, care ajuta la realizarea unui make-up reusit pielii!

Profita de ingredientele naturale din compozitia produselor de machiaj pentru a iti proteja pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe, dar si pentru a afisa cu mandrie un machiaj impecabil si rezistent perioada indelungata. BottegaVerde.ro ofera o gama variata de produse care iti creeaza un look impresionant, in tendinte si are grija de pielea ta prin extractele naturale din care se realizeaza produsele. Alege sa atragi toate privirile in aceasta vara si aplica sfaturile make-up artistului. Mai multe informatii poti gasi pe www.bottegaverde.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *