Vitamina E – ideala pentru o piele perfecta

Beneficiile pe care le are vitamina E sunt nenumarate, precum si variantele de consum ale acestui puternic antioxidant. Dupa cum probabil ai si bagat de seama, acest elixir se poate gasi sub forma de capsule sau in forma lichida, insa aceasta vitamina este utilizata foarte mult si in industria cosmeticelor.

In acest articol, specialistii BottegaVerde.ro iti vor prezenta care sunt principalele beneficii pe care le are vitamina E asupra corpului, dar si cateva produse care te vor ajuta sa rezolvi problemele tenului, avand in compozitia lor vitamina E uleioasa.

Care sunt beneficiile pe care le are vitamina E? 

  • Regenereaza buzele crapate. Pentru a trata buzele crapate si uscate, vitamina E este foarte eficienta. In plus, functioneaza ca un hidratant de buze si le face netede si moi. Ajuta la tratarea buzelor si adauga o stralucire naturala. Aplica in mod regulat pe buze produse pe baza de ulei de vitamina E pentru a le mentine hidratate si pentru a preveni uscarea. Pentru sezonul cald este recomandat sa folosesti balsam de buze cu protectie solara – hraneste si protejeaza – cu ulei de argan si vitamina c – spf30 – rezistent la apa.

  • Trateaza hiperpigmentarea cutanata. Vitamina E trateaza hiperpigmentarea pielii care cauzeaza culoare neuniforma si pete intunecate pe ten. Fiind un antioxidant, vitamina E poate inversa daunele cauzate de razele ultraviolete. Vitamina E aplicata direct pe ten are beneficii uluitoare! Crema de noapte anti-imbatranire cu pro – retinol, colagen vegetal, acid hialuronic, extract de ginseng si vitamina E este o crema bogata de noapte, care profita de perioada de repaus, moment in care pielea devine mai receptiva la tratamente, pentru a integra toate ingredientele care ajuta la combaterea si prevenirea semnelor timpului si ridurilor. Asociaza actiunea Pro-retinolului si vitaminelor E si F cu cele ale extractului de ginseng si uleiului de argan. Contine si colagen vegetal derivat din artat si acid hialuronic cu actiune hidratanta si catifelanta pentru o piele proaspata si odihnita.

 

  • Repara tesuturile deteriorate. Un alt beneficiu de frumusete al vitaminei E este ca aceasta poate ajuta la estomparea cicatricilor. Fiind un antioxidant, accelereaza vindecarea pielii deteriorate. In plus, proprietatea de hidratare pastreaza pielea hidratata si ajuta la repararea tesuturilor deteriorate. Pentru a preveni deshidratarea, dar si aparitia hiperpigmentarii si a lezarii tesuturilor, obisnuieste-te sa folosesti in fiecare zi pe parcursul verii o crema cu factor de protectie solara, care are in compozitia sa vitamina E. Opteaza pentru crema de corp, de protectie, hranitoare si catifelata, cu flori de pai si vitamina e – protectie inalta spf 30, rezistenta la apa.

  • Stimuleaza cresterea parului. Vitamina E are proprietati antioxidante care ajuta la repararea firelor de par deteriorate si previne coroziunea tesutului care ajuta la cresterea sanatoasa a parului. In plus, previne albirea prematura.
  • Mentine vasele de sange sanatoase. Un prim beneficiu al vitaminei E este ca iti ajuta organismul sa produca noi globule rosii. Este vital ca acest proces sa isi pastreze constanta, intrucat acestea sunt responsabile de transportul oxigenului in organism. Totodata, vitamina E previne formarea cheagurilor de sange, deci impiedica blocarea functionarii unor organe sau aparitia altor consecinte mai grave. Asadar, consuma vitamina E sub forma de suplimente alimentare sau, mai recomandat, fii sigura sa incluzi in dieta ta zilnica alimente ce contin acest tip de vitamina, precum avocado, fructe oleaginoase (migdale, nuci, alune), galbenus de ou, uleiuri vegetale, sau cereale integrale si produse derivate din acestea.
  • Iti protejeaza inima. Studiile sustin ca aportul necesar de vitamina E, fie sub forma de supliment, fie pe cale naturista, reduce considerabil riscul de boli cardiovasculare, deci micsoreaza posibilitatea de infarct. Evident, optiunea cea mai favorabila este de a folosi metode clasice, mizand pe absorbia vitaminei din alimente si nu pe cale sintetica. Un continut ridicat de vitamina E il au semintele de floarea-soarelui, pe care le poti consuma pe post de gustare sau in salate.

Bottega Verde a inceput ca un magazin pe baza de plante in anul 1972, in Pienza, in inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, amplasat pe o splendida campie intinsa este locul de inspiratie al ingredientelor active ale cosmeticelor Bottega Verde.

Familia Lavino a dezvoltat compania concentrandu-se pe ceea ce stiau sa faca italienii: implicata in diverse sectoare ale comertului, iubitoare de natura si de produse naturale, deschide un mic magazin pe baza de plante in Pienza, dedicat in producerea cosmeticelor naturale.

Din acel moment, valorile unei companii ale unei familii italiene, combinate cu cele ale unei frumuseti naturale si sincere se consolideaza intr-o istorie de mare succes.

Astazi, Bottega Verde concepe produse si distribuie produsele proprii, devenind primul lant de produse cosmetice de firma din Italia: in peste 40 de ani de existenta, a dat un nou sens expresiei „de la producator la consumator”.

Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, pe baza de vitamina E si multe alte uleiuri si ingrediente naturale, care ajuta la refacerea pielii expusa factorilor nocivi de mediu! Profitati de ingredientele naturale pentru a va proteja pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *