3 metode de a ingriji cuticulele fara a le taia!

Cuticulele sunt straturi de piele moarta, care au rolul de a proteja celulele noi care dau nastere unghiei. Cuticulele invelesc tesutul de cheratina din care se formeaza unghiile, cat timp acesta este moale, si protejeaza unghia de bacterii si infectii. Desi la saloanele de infrumusetare, in timpul manichiurii, metoda aplicata era taierea totala a cuticulei, s-a descoperit ca acest lucru poate cauza rani si infectii, iar indepartarea totala a cuticulei nu este un lucru sanatos. Uite cateva sfaturi utile pentru ingrijirea cuticulelor fara a le taia.

Acest strat extern dur, acelular, numit si eponichium, protejeaza unghiile de bacterii.

De aceea, indepartarea lor totala poate fi periculoasa in raport cu infectiile care se pot instala. Din fericire, exista moduri prin care puteti mentine cuticulele in forma, printr-o cosmetizare a lor foarte atenta.

In mod esential, cuticulele actioneaza ca un scut protector al tesutului care produce celule noi, din care unghiile sunt constituite. Unghiile sunt alcatuite dintr-o proteina numita cheratina, avand la randul lor rolul de a proteja pielea sensibila a varfurilor degetelor. Cuticulele invelesc tesutul de cheratina de la baza unghiilor, cat inca este moale si vulnerabil. Acesta din urma se intareste pe masura ce se extinde spre varful unghiei.

Prin urmare, cuticulele sunt importante pentru textura si sanatatea unghiilor. Cand sunt neglijate sau ingrijite necorespunzator, pot cauza probleme, precum infectiile dureroase. Acesta este si motivul pentru care ar trebui sa cunoasteti temeinic modul corect de a ingriji cuticulele si obiceiurile care pot conduce la lezarea acestei zone sensibile.

Cum ingrijim cuticulele?

Primul pas si cel ma important in ingrijirea cuticulelor este sa nu le taiem. Taierea cuticulelor nu este recomandata nici de catre expertii in sanatate, iar daca acestea cresc prea mari si au un aspect inegal, forfecuta speciala nu este de ajutor. Din contra, taierea cuticulelor poate cauza infectii, favorizeaza aparitia fungilor, a ranilor si a unghiilor cu crestere nesanatoasa.

Atunci cand cuticulele incep sa creasca prea mult si au un aspect neregulat, ati putea cadea prada tentatiei de a le taia cu ajutorul unei forfecute speciale din trusele clasice pentru manichiura.

Hidratarea cuticulelor

Ingrijirea cuticulelor incepe prin hidratarea acestora. Astfel, se reduce aspectul inestetic dat de cuticulele uscate si crapate. Se recomanda folosirea produselor cu textura grasa, dar daca mainile date cu crema iti produc neplaceri, cel mai bine este sa aplici aceste produse seara, inainte de culcare.

Hidratarea mainilor nu este insa suficienta daca nu se evita deshidratarea pielii din aceste zone. Detergentul de vase, acetona, oja, sau alte substante care ataca pielea ar trebui evitate. Pentru protejarea mainilor este foarte util sa folosim manusi de protectie la spalarea vaselor sau atunci cand folosim produse cu risc de uscare a mainilor.

De asemenea, se recomanda utilizarea sapunurilor lichide in detrimentul celor solide sau a celor antibacteriene, pentru ca cele din urma usuca si deshidrateaza pielea.

Poti apela la crema speciala pentru maini si unghii, cu extract de macese, care iti va pastra mainile moi si catifelate si unghiile perfecte chiar si in conditii externe nefavorabile. Combate crapaturile, roselile, deshidratarea in timp ce protejeaza unghiile lasandu-le netede si hidratate. Cel mai bine, cremele se aplica prin masare, insistand pe zona cuticulelor.

Impingerea cuticulelor cu instrumente speciale

Pentru indepartarea cuticulelor, dupa hidratarea corespunzatoare a mainilor, se poate apela la betisoare speciale cu care cuticulele pot fi usor impinse catre interior. Aceasta procedura nu se face intr-un mod agresiv, pentru evitarea ranirilor si a sangerarilor. Cuticulele se imping usor catre interior, astfel incat aspectul inestetic de cuticula crescuta si inegala sa fie diminuat.

Folosirea unui tratament pentru ingrijirea cuticulelor

Foarte utile si la moda, tratamentele pentru ingrijirea cuticulelor te pot scapa de multe probleme. Dupa curatarea lacului de unghii cu substante mai putin agresive, de preferat fara acetona, poti aplica pe suprafata acestora un tratament pentru cuticule.

Poti opta pentru tratamentul pentru cuticule cu migdale dulci si vitamina E, cu continut de 50% de ulei de migdale dulci. Cu o singura aplicare, acest tratament special conceput pentru cuticule hraneste si catifeleaza, oferind un aspect ingrijit si o manichiura frumoasa cu aspect sanatos.

Produsele de ingrijire a unghiilor de la BottegaVerde.ro au fost realizate in spiritul calitatii si cu o atentie deosebita acordata detaliilor. Produsele de ingrijire sunt inspirate din natura, folosindu-se din belsug de darurile naturii, acestea contin in cea mai mare parte doar produse naturale. Pentru mai multe detalii, intra pe www.bottegaverde.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *