Beneficiile lavandei pentru sanatatea corpului

Pe langa aroma extraordinar de placuta, uleiul esential de lavanda iti aduce o multime de beneficii pentru sanatatea ta, acesta avand capacitatea de a elimina tensiunea acumulata la nivelul sistemului nervos, a usura durerea, a dezinfecta pielea si scalpul, a imbuntati circulatia sangelui, fiind folosit chiar si pentru tratarea problemelor respiratorii.

Din toate aceste motive, lavanda este un ingredient de baza in produsele cosmetice, sapunuri, parfumuri, uleiuri si multe altele. Datorita aromei proaspete, cu proprietăți calmante, uleiul esenţial de lavanda este folosit în aromoterapie. Acesta eliberează stresul şi înlătură stările de anxietate, fiind eficient pentru insomnie şi chiar depresie.

In continuare, iti vom dezvalui cateva intrebuintari ale lavandei, pentru ca tu sa te poti bucura la maxim de potentialul acestei minunate plante.

Avantajele utilizarii lanvandei : Imbunatatirea circulatiei sangelui 

 Uleiul de lavanda este foarte bun pentru imbunatirea circulatiei sangelui, studiile aratand ca aromaterapia practicata cu uleiuri esentiale de lavnada are efecte extrem de benefice asupra circulatie coronariene. Pe langa asta, scade presiunea sangelui si este deseori folosite in cazuri de hipertensiune. Asta nu inseamna doar ca nivelul de oxigenare al organelor este imbuntatit, dar si activitatea la nivelul creierului este stimulata. Nu in ultimul rand, pielea ramane stralucitoare si revigorata, iar corpul este protejat impotriva riscurilor de atac de cord si arteroscleroza, asociate de multe  ori cu o circulatie deficitara a sangelui.

Foloseste uleiul de masaj cu uleiuri esentiale de lavanda , imbogatit cu esxtract de Arnica Montana, pentru a te bucura de un produs fara uleiuri minerale si coloranti.

Beneficiile lavandei pentru piele

Beneficiile uleiului de lavanda pentru sanatatea pielii, pot fi atribuite propietatilor sale anstiseptice si antifungice. Acesta este folosit pentru a trata variate probleme ale pielii precum acneea, ridurile, psoriazisul si alte afectiuni inflamatorii. De asemenea, uleiul de lavanda este folosit deseori pentru a grabi procesul de vindecare a ranilor, taieturilor si  arsurilor, inclusiv cele provocate de soare, intrucat ajuta la cicatrizarea tesuturilor.

Ai grija de pielea ta, folosind   crema de corp cu extract de lavanda italiana si miere, ce   te rasfata atat cu proprietatile ei, cat si cu parfumul relaxant. Extractul folosit provine din lavanda din  culturile Muntilor Apenini, iar pe langa asta formula hidratanta este imbogita si cu ulei de cocos, miere si ulei de argan.

Uleiul de lavanda ajuta la tonifierea si calmarea pielii

Asa cum mentionam mai devreme, lavanda este foarte apreciata petru efectele sale calmante. Nu doar ca miroase bine, dar are si un puternic rol de stimulare a regenerarii celulelor si cresterii unora noi, rezultatele fiind foarte rapid vizibile, datorita faptului ca lavanada se absoarbe foarte usor in piele. Proprietatile naturale de calmare ale uleiului de lavanda se datoreaza abilitatilor acestuia de a trata pielea iritata.

Bucura-te in fiecare zi de potentialul extraordinar de benefic aspura pieleii al uleiului de lavanda, introducand in rutina ta zilnica produse ce au la baza sau sunt imbogatit cu acest elixir natural. O solutie foarte practica este gelul de dus cu extract de lavanda italiana, ce iti va transforma  orice  baie  in bucurie si relaxare, datorita spumei cremoase si parfumate, care curata delicat pielea. Formula cu extract de lavanda obtinuta din cultivarea organica a lavandei, din Muntii Apenini ai Italiei, iti  va curata pielea si o va lasa moale, catifelata si placut parfumata.

Foloseste uleiul de lavanda in mastile preparate in casa

Bucura-te de experienta unei vizite la spa, din interiorul case tale si personalizeaza mastile facute de tine, aduagand cateva picaturi de ulei esential de lavanda altor ingrediente naturale, precum avocado, miere sau banane, indeferent de tipul de piele pe care il ai. Vei observa o diminuarea a ridurilor fine si te vei bucura, in acelasi timp, de aroma minunata si relaxanta a lavandei.

Ai  grija de sanatatea corpului si pielii tale, acordandu-i atentie si oferindu-i tot ce e mai bun din natura. In ziua de astazi, exista o multime de produse imbogatite  cu extract de plante, insa este  foarte important ca acestea sa provina din surse sigure, certificate si sa nu fie insotite de ingredient sintetice sau chemice, ce reduc semnificativ potentialul videcator al ingredientelor naturale.

Intra pe BottegaVerde.ro, magazinul online de ierburi medicinale si cosmetice, ce a luat fiinta acum mai bine de 40 de ani, in inima Toscanei, regiunea cu una dintre cele mai frumoase expresii ale naturii italiene.  Bucura-te de eficacitatea celor peste 300 de ingrediente naturale, alese din intreaga lume si selectionate cu mare gija, din culturi organice, pentru ca tu sa te bucuri de tot ce are mai bun natura de oferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *