Ieftinici: Review fond de ten iluminator Bottega Verde (cu extract de grapefruit si afine)

Acest articol a aparut prima data pe Ieftinici.

Fondul de ten este singurul produs de make-up la care nu pot renunta. Alte produse, gen ruj, rimel, farduri folosesc ocazional, dar fondul de ten trebuie sa-l aplic neaparat atunci cand ies din casa. Am suficiente imperfectiuni pe care vreau sa le ascund. Problema e ca am si un ten sensibil si predispus la acnee si unele fonduri de ten nu prea ma ajuta din acest punct de vedere. Ma impacam bine cu un produs elf, dar nu se mai gaseste la noi, asa ca am decis sa incerc si un fond de ten de la BottegaVerde.ro, de unde mi-am tot cumparat produse de ingrijire in ultima vreme.Mi-am comandat acest fond de ten iluminator Bottega Verde cu extract de grapefruit si afine in luna august (alaturi de alte produse, desigur, ca sa fiu sigura ca am transportul gratuit – valabil pentru comenzi mai mari de 99 de lei – si ca primesc un produs cadou).

 

Iata cum este descris produsul pe site: Se adapteaza perfect fiecarui tip de ten, ofera o frumusete radianta si un confort pe tot parcursul zilei. Textura sa, foarte matasoasa si neteda, asigura o componenta omogena si corecteaza petele si imperfectiunile cu un singur gest. Pentru un rezultat perfect natural si luminos. Formula cu extract de grapefruit si de afine pastreaza tineretea tenului. 

Este un fond de ten lichid. Am avut emotii pentru ca nu stiam daca mi se va potrivi nuanta. Eu am ales bej deschis si am nimerit-o. Dupa cum puteti vedea in ultima poza, eu am tenul destul de alb. Ca sa fie mai usor de urmarit, am sa notez impresiile mele cu liniute (atat partile sale pozitive, cat si cele negative)

Puncte Forte

– nu are miros neplacut (am intampinat problema si la fonduri de ten de 3-4 ori mai scumpe). Dimpotriva, are un miros discret, placut, care se pare ca nu se datoreaza unui parfum sintetic, ci aromei boabelor de tonka.
– nu irita tenul (eu il am gras si sensibil). Sunt campioana la sensibilitatea tenului si gasesc greu produse care sa nu-mi inroseasca mai tare vreo pata sau sa nu-mi provoace aparitia cosurilor;
– se aplica foarte usor fiind lichid si cremos si, in felul asta, nu ai nevoie de o cantitate mare de produs pentru o aplicare. Totusi, nu este atat de lichid incat sa curga.

– nuanta bej deschis s-a pliat perfect pe culoarea tenului meu;
– rezista foarte mult timp chiar si fara a fi fixat cu pudra (pe care eu nu prea o agreez);
– nu este nici foarte gras, dar nici nu usuca pielea. N-as zice ca matifiaza, dar nici nu scoate in evidenta excesul de sebum;
– are in compozitie extracte de grapefruit si afine, cunoscute pentru proprietatile lor hranitoare si antioxidante, ferind pielea de imbatranirea prematura;
– fata arata natural dupa aplicare si chiar are este iluminata. Acoperirea nu este insa una de 10, este una de nivel mediu. Poza de mai jos nu este prelucrata in niciun fel, ca sa va faceti o idee despre cum arata fondul de ten aplicat. Pe zonele unde am pete eu am aplicat insa si acest produs. Ceea ce se vede este fondul de ten pus peste crema mea obisnuita, fara baza de machiaj sau pudra. Este aplicat cu un buretel Ebelin intr-un singur strat.

 

Puncte slabe

– ambalajul – eu prefer fondurile de ten cu pompita sau macar cu inchidere cu click, nu prin insurubare pentru ca asta mi se pare cel mai greu de manevrat.
– acoperirea medie – este foarte bun pentru machiajul lejer de zi cu zi, dar daca vreti mai mult, probabil ca nu va veti multumi cu el.
– daca il tineti in geanta, la peste 30 de grade Celsius, in ideea de a-l reaplica peste zi, o sa devina prea apos.

Concluzia este ca, daca vreti un fond de ten cat mai natural, cu acoperire medie, care sa nu irite pielea, acest fond de ten iluminator Bottega Verde cu extract de grapefruit si afine o sa va placa.  Daca aveti asteptari foarte mari pe partea de acoperire, posibil sa nu fie pentru voi. Acum nu stiu cum arata aplicat in 2 straturi si cu pudra peste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *