Ridurile la barbati: 5 modalitati de a le combate

De mult timp barbatii au inceput si ei sa fie foarte preocupati de felul in care arata, incepand sa apeleze la tot felul de creme sau proceduri mai complicate.

Societatea in care traim ne face sa simtim o presiune constanta de a arata intr-un anumit fel. Multi barbati cauta  metode cat mai rapide care sa ii ajute sa scape de ridurile fruntii, unul dintre primele semne ale imbatranirii. Dupa formarea acestor riduri, poate fi destul de greu sa le elimini dar exista cateva alternative mai putin costisitoare si mai putin dureroase care te pot ajuta sa previi ridurile fruntii sau sa diminuezi impactul acestora.

Vei afla in acest articol, ce sunt de fapt ridurile, cum apar ele si cum scapi de riduri ca barbat.

Ce sunt ridurile?

Ridurile sunt linii sau creturi care se dezvolta pe pielea ta, atunci cand incepe sa isi piarda elasticitatea. Multi factori afecteaza elasticitatea pielii, printre care stilul de viata si expunerea la soare. Pe masura ce imbatranesti, pielea ta nu mai produce atat de mult elastina si colagen, care sunt proteine care mentin pielea intinsa. Datorita acestei scaderi a productiei, pielea incepe sa se lase, ducand la aparitia ridurilor.

Cum pot combate barbatii aparitia ridurilor?

1. Foloseste produsul potrivit de curatare

Inainte de a incepe cu produsele sau tratamentul anti-riduri propriu-zis, trebuie sa iti cunosti tipul de piele si sa alegi produsele de ingrijire conform acestui aspect. Fie ca ai tenul gras, normal sau sensibil, produsele de ingrijire trebuie sa fie adaptate nevoilor acestuia.

2. Hidrateaza

Acest lucru poate parea putin ciudat sau nu, in functie de convingerile tale, dar daca vrei sa stai departe de aparitia ridurilor, nu trebuie sa excluzi acest pas din rutina de ingrijire a pielii.

Exista mai multe produse din care poti alege, dar daca esti ca majoritatea tipilor, vei vrea sa pastrezi acest procedeu cat mai simplu. Varianta cea mai comuna ar fi sa alegi o crema de zi si una de noapte sau sa alegi una care sa le imbine pe ambele. Incearca crema anti-imbatranire de zi cu actiune completa, pe baza de pro-retinol, acid hialuronic, ulei de argan si vitamina E, de la BottegaVerde.ro.

3. Alege spuma de barbierit potrivita

Cum am mai spus si mai sus, trebuie sa alegi produsele potrivite tipului tau de piele. Nu fii tentat sa iei orice crema care este la reduceri sau daca o foloseste un prieten sa o alegi si tu. Dupa ce ai vazut ce tip de ten ai si ce nevoi ai, daca ai tenul sensibil, incearca o spuma de barbierit cu unt de cacao, de la BottegaVerde.ro, care va calma pielea iritata si o va hidrata corespunzator.

4. Foloseste after-shave

Dupa barbierit, multi barbati isi usuca pur si simplu fata cu un prosop si uita sa hidrateze. Rezultatul final? Piele uscata, aspra, neuniforma, care mai tarziu are potentialul de a se deshidrata si coji.

Daca locuiesti intr-o zona cu climat rece, stii cu adevarat ce inseamna deshidratarea .Acesta este motivul pentru care vei dori sa folosesti un balsam care este proiectat sa pastreze umezeala in timp ce calmeaza pielea intr-un mod care reduce roseata si umflaturile. Incearca balsamul dupa barbierit, calmant cu Defensil, pentru ten sensibil in special.

5. Nu uita de protectia solara

Expunerea la soare este o cauza principala a ridurilor premature de pe tenul barbatilor. Daca locuiesti intr-o zona cu climat cald sau foarte cald sau petreci foarte mult timp afara, aplica un SPF 30 inainte de a iesi din casa. O crema cu factor de protectie solara cu spectru larg blocheaza razele UVA / UVB care pot imbatrani pielea si pot de asemenea cauza arsuri solare.

Tratamentele antirid cu laser

Exista si tratamente in chirurgia estetica care folosesc botox-ul ca tratament pentru riduri. Botoxul este injectat in zonele fetei in care apar ridurile, in concentratii foarte mici. Medicamentul impiedica semnalele de la nervi sa ajunga la acesti muschi faciali, impiedicand in mod eficient muschii sa primeasca semnalul pentru a se contracta. Pentru o perioada scurta de timp (luni), acesti muschi sunt paralizati. Vei avea astfel o fata care va impiedica formarea oricaror cute nedorite.

Este recomandat sa apelezi intotdeauna la sfatul unui specialist cand te decizi la astfel de proceduri, pentru ca sunt unele cu efect pe termen lung de cele mai multe ori.

Abordarea unui stil de viata cat mai sanatos si preventiv este de recomandat inainte de toate. BottegaVerde.ro este locul unde ingredintele naturale se transforma in produse care au grija de pielea ta si nu folosesc substante care ar putea sa cauzeze alergi sau iritatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *