Cum trebuie sa arate rutina de ingrijire corporala a femeilor din categoria 30+?

Pentru multe femei, trecerea pragului de 30 de ani nu inseamna o schimbare majora, dar unele dintre ele devin mult mai preocupate de mentinerea sau ingrijirea mai atenta a corpului si pielii in general.

Exista foarte multe tratamente corporale pentru femei 30+ disponibile, dar exista si foarte multe lucruri sau trucuri mult mai simple pe care le poti aplica pentru a prelungi aspectul tanar cat mai mult timp.

Vei afla in acest articol, care sunt principalele metode existente si cele care sunt cele mai eficiente.

Principalele motive de ingrijorare cauzate de inaintarea in varsta:

  • Mentinerea unei greutati sanatoase
  • Pastrarea pielii tonifiate si cat mai tinere
  • Probleme de reproducere, orice de la a ramane insarcinata – sau nu – la gasirea unei metode de control a nasterilor care sa corespunda stilului tau de viata
  • Prevenirea problemelor de la nivelul oaselor
  • Reducerea stresului

Prin ce schimbari trece corpul tau?

Multe femei incep sa castige cateva kilograme la sau dupa varsta de 30 de ani, pe masura ce metabolismul lor incetineste. Pentru a mentine o greutate sanatoasa, este important sa ai un program de exercitii care include activitati aerobice cum ar fi mersul pe jos, jogging, ciclism sau inot si sa mananci o dieta sanatoasa si echilibrata, cu continut scazut de grasimi saturate, plina de fructe si legume.

Pielea ta poate parea un pic mai aspra si este posibil sa dezvolti riduri fine in jurul varstei de 30 de ani. Acest lucru se datoreaza faptului ca celulele pielii noi nu se mai formeaza la fel de repede ca inainte. Aceasta este o parte normala a imbatranirii si va continua pe tot parcursul vietii. Folosind produse de curatare usoara si hidratante in acelasi timp si avand grija la expunerea la soare te vei ajuta sa arati mai bine.

Ce poti face pentru imbunatatirea aspectului fizic?

Chiar daca ai avut grija de pielea ta, probabil vei incepe sa observi linii fine si riduri, in special in jurul ochilor si gurii. Femeile cu piele inchisa pot observa decolorare si poate culoare neuniforma a pielii. Femeile cu piele deschisa la culoare ar putea vedea unele hiperpigmentari (pete maronii). Pielea devine mai subtire si mai fina, exista o pierdere de colagen, iar fluctuatia celulelor incepe sa incetineasca, facand ca tenul tau sa arate putin obosit. Dar exista solutii simple:

Tratamente corporale pentru femei 30+

Pentru ca am vorbit de ten, este momentul sa acordam atentie si corpului. Aici lucrurile prezinta multe unghiuri de abordare. Multe proceduri ajuta pielea si ii redau hidratarea sau tonifierea pierduta. Printre acestea, cele mai renumite ar fi:

  • Proceduri cu laser pentru eliminarea celulitei.
  • Injectii de Botox pentru diferite zone de la nivelul fetei sau la nivelul intregului corp.

Sfaturi de urmat zilnic: 

Dupa pragul de 30 de ani, pielea ta este inca foarte rezistenta, receptiva si elastica. Actiunea preventiva este intotdeauna mai eficace decat tratamentul, de aceea este foarte bine sa fii atenta la rutina din fiecare zi.

Incepe un tratament anti-imbatranire la domiciliu cu antioxidanti, protectie solara si o crema cu retinol, 3 nopti pe saptamana.

Protectia solara ramane imperios necesara! In plus fata de o rutina adecvata anti-imbatranire, dieta si stilul de viata raman principalii factori care vor duce la mentinerea sau nu a aspectului tanar al pielii mai mult timp.

Nu uita sa te inconjori de alimente sanatoase, bogate in antioxidanti si vitamin si produse care de asemenea contin doar ingredient din natura.

BottegaVerde.ro este adeptul acestui stil de viata sanatos, cu produse de ingrijire pentru ten si corp, doar cu ingrediente naturale din inima Toscanei sau gradina bunicii. Nu face niciodata compromisuri cand vine vorba de corpul tau si vei mentine aspectul pe care il doresti, atata timp cat esti atenta la produsele si alimentele cu care te inconjori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *