3 sfaturi si tratamente pentru ingrijirea unghiilor subtiri

Multe lucruri pot merge prost cu privire la sanatatea unghiilor. Acestea pot fi sau deveni fragile, decolorate sau pot aparea chiar alte anomalii deloc placute. Totusi, unghiile fragile pot fi o parte naturala a procesului de imbatranire si sunt adesea reprezentate de unghii uscate sau crapate.

Anomaliile unghiilor pot fi cauzate de o afectiune relativ minora, cum ar fi sindromul de unghii fragile, ceea ce seamana cu unghii extrem de fragile, adesea cauzate de lipsa de umiditate. De asemenea, ar putea rezulta din lipsa de fier sau de zinc. Orice ar fi, poti consulta un medic specialist, dar nu te speria, exista remedii simple si la indemana pentru aceasta problema.

Vei afla in acest articol 3 dintre remediile principale in cazul unghiilor subtiri si alte sfaturi pe care poate nu le stiai.

Cum arata manichiura/ pedichiura perfecta?

 

  • Poarta manusi de plastic de unica folosinta sau manusi de cauciuc cu garnituri de bumbac pentru a proteja mainile de apa sau de substante chimice.
  • Aplica lotiune hidratanta direct pe unghii. Poti incerca o crema de maini si unghii cu ulei de macese, de la BottegaVerde.ro.
  • Aplica crema hidratanta si la culcare si acopera mainile cu o manusa din bumbac alb sau o soseta.
  • Aplica lac de unghii pentru a incetini evaporarea apei din unghii. Reia aplicarea, dar nu mai mult de o data pe saptamana. Indepartarea lacului de unghii poate creste fragilitatea si ruperea daca este utilizata prea des.
  • Nu folosi lacuri de unghii sau adezivi daca ai o suspiciune ca problema ta de unghii ar putea fi cauzata de una dintre aceste substante.

Remedii naturale pentru unghiile fragile

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este foarte hranitor pentru unghiile slabe si fragile. Grasimea saturata din uleiul de cocos functioneaza ca un hidratant excelent. Aceasta va preveni, de asemenea, multe tipuri de infectii ale unghiilor.

Otetul

Otetul de cidru de mere este un alt remediu bun pentru unghiile fragile. Este incarcat cu substante nutritive care sunt sanatoase pentru unghiile tale, cum ar fi vitamine, potasiu, magneziu, calciu si fier. In plus, are acid malic si acid acetic care pot ajuta la combaterea infectiilor unghiilor.

Ulei de Vitamina E

Adesea, principalul vinovat in spatele unghiilor fragile este lipsa de umiditate. Uleiul de vitamina E este un remediu excelent pentru a mentine unghiile hidratate si sanatoase. De asemenea, va contribui la intarirea si hranirea unghiilor si a cuticulelor. Incearca un complex cu si mai multe vitamine, ca un tratament de crestere a unghiilor cu complex de multivitamine, de la BottegaVerde.ro. Acesta este un lac transparent indicat in special pentru unghiile mici si fragile. Contine multivitamine ce hranesc, protejeaza si fac unghiile mai puternice, mentinandu-le in conditii optime de crestere. Intareste, fortifica si mentine sanatatea unghiilor, stimuland cresterea acestora.

Sarea de mare

Sarea de mare are multe minerale vindecatoare, care sunt bune pentru unghiile tale. Aceasta poate contribui la intarirea unghiilor fragile, precum si inlaturarea cuticulelor si adaugarea unei straluciri specifice.

Extra sfaturi de la specialisti

  • Evita dezinfectantele de mana pe baza de alcool. Sunt foarte nocive pentru piele si unghii. In schimb, spala-te pe maini cu sapun hidratant. Incearca un sapun cu extract de lavanda italiana, de la BottegaVerde.ro.
  • Pastreaza unghiile scurte pentru a minimiza suprafata in care pot fi absorbite apa si substantele chimice.
  • Singurul supliment care are dovezi stiintifice de a imbunatati sanatatea unghiilor este biotina. Unghiile au o perioada de pana la sase luni pentru a se regenera, asa ca ia suplimente de biotina pentru cel putin patru ani pentru a vedea daca aceasta functioneaza.
  • Foloseste ulei de cuticule sau crema pentru a evita pielea uscata. Cuticulele ajuta la prevenirea aparitiei apei in unghiile voastre, ceea ce poate crea un mediu pentru dezvoltarea bacteriilor. Asa ca nu le taia! Pastreaza-le hidratate si pur si simplu impinge-le inapoi pentru a evita infectarea.
  • Ia o pauza de la oja.

Remediile naturale sau cat mai aproape de natura sunt cele recomandate intotdeauna, deci solutia pentru unghii fericite si sanatoase sta in folosirea de produse cu ingrediente naturale si pastrarea unui regim de ingrijire corespunzator.

BottegaVerde.ro vine in ajutorul nostru cu produse cu ingrediente exclusiv naturale, adoptand grija naturala fata de ten si corp. Cele peste 300 de ingredinte naturale dau nastere unor produse care sunt special concepute pentru nevoile corpului, dar nu fac mai mult decat sa pastreze ritmul natural de regenerare si hranire, recomandat de toti specialistii. Intra pe www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *