Cum alegi nuanta potrivita a fardului de obraz: 3 tips&tricks!

Pentru marea majoritate dintre noi, alegerea fardului de obraz poate fi una din cele mai mari provocari care ne ies in cale atunci cand vine vorba e machiaj. Cu o varietate de atat de multe nuante superbe pe piata, alegerea culorii potrivite de fard de obraz poate parea o sarcina destul de grea. Chiar si femeile cu experienta in machiaj se pot simti uneori copleste de alegerea fardului de obraz potrivit tipului tau de ten. Blush-ul trebuie sa para natural si sa fie subtil. Prea mult fard de obraz va arata ridicol, iar prea putin va trece neobservat.

Andreea Has, make-up artist Bottega Verde, iti pune la dispozitie cateva trucuri pentru a alege nuanta potrivita de fard de obraz.

Cum alegeti culoarea potrivita de fard de obraz?

In teorie, se spune ca tenului deschis la culoare i se potrivesc nuantele de roz, pentru tenul masliniu sunt de preferat nuantele oranj si corai, iar pentru tenul inchis la culoare, nuantele de rosu merg cel mai bine. In realitate, insa, nu e suficient sa va bazati doar pe aceste sfaturi generale. Incercati mai multe variante inainte de a va opri la cea despre care credeti ca va scoate cel mai bine in evidenta trasaturile.

Ce formula de fard de obraz este idicata tipului tau de ten?

Blush-ul se gaseste sub forma clasica de fard, insa nu se limiteaza la atat. Acesta este recomandat in special pentru tenul gras sau combinat. Pentru tenul uscat, alegeti blush-ul sub forma de crema sau stick. Variantele sub forma de gel, spuma sau lichid sunt perfecte pentru tenul gras.

Mat sau sidefat?

Texturile sidefate confera mai multa luminozitate si desigur stralucire fetei, insa nu ni se potrivesc mereu. Pastrati-le pentru timpul liber, pentru zilele calduroase de vara, pentru serile speciale in care vreti sa obtineti un efect “glamour”. Pentru un aspect clasic, curat si totodata mult mai natural, alegeti nuantele mate.

Pudra compacta bronzanta, cu extract de hibiscus si ulei de migdale dulci – riviera mediterranea este un produs minunat care ofera tenului un aspect natural, radiant bronzat. Este posibil sa creati efecte luminoase extrem de atragatoare datorita texturii aerisite, usor de amestecat si combinatiei a doua tonuri in aceeasi cutie. Formula extrem de versatila ofera o performanta uimitoare: atunci cand este aplicata uscata, produce un efect usor, catifelat si sarutat de soare, in timp ce daca este aplicata umeda, se accentueaza aspectul unui bronz si sculpteaza tenul, pentru rezultate mai calde. Aratati ca si cand tocmai v-ati intors din vacanta pe tot parcursul anului!

Cum se aplica fardul de obraz?

Make-up artistii recomanda pensulele groase, in defavoarea celor mici, plate, care insotesc de obicei cutiutele de farduri pentru obraz. Luati putina culoare, suflati pentru a inlatura excesul, si aplicati intotdeauna dinspre pometi, catre par. Nu va apropiati prea mult de linia nasului si nu exagerati cu cantitatea de culoare, altfel veti arata ca un clovn.

Pentru un aspect natural, de vacanta, aplicati intai blush-ul, iar apoi fixati cu o pudra bronzanta. Iar pe final, fiti cu mare bagare de seama ca intre nuanta fetei si pielea gatului si a decolteului sa nu fie o diferenta evidenta!

Exemple de culori de fard de obraz
  1. Fardul de obraz-crema:Functioneaza cu orice culoare de imbracaminte.
  2. Fardul de obraz-balsam:Opteaza pentru pasteluri sau imbracaminte neutra. Aplica pe fata un fard de culoarea rozului care se potriveste pielii. Fardul de obraz cu extract de aloe si brusture, mov roz – my color este o pudra extraordinar de moale si catifelata, cu un mod exceptional de aplicare, punand natural in evidenta conturul fetei. Rezultatul celei mai avansate tehnici cosmetice, produsul este alcatuit din elemente perlate si pigmenti foarte fini, care revigoreaza tenul cu un incantator joc de lumina. Formula sa emolienta, tonifianta si astringenta, cu extract de aloe si brusture, este ideala chiar si pentru pielea sensibila si expusa unor factori neprielnici.
  3. Fardul de obraz-pulbere de papadie:Se potriveste cu aproape orice culoare,deoarece acestea sunt un plus subtil pentru tenul tau. Nu conteaza ce culoare a pielii ai,dar o stralucire ar trebui sa ridice umbrele de pe fata. Opteaza pentru fard de obraz cu extract de aloe si brusture, maro – my color, care scoate conturul fetei in evidenta printr-un mod natural, avand un sistem exceptional de aplicare.Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului si pentru realizarea machiajelor perfecte. Profita de ingredientele naturale pentru a alege un fard de obraz potrivit tipului tau de ten, care sa hidrateze si sa rasfate pielea dupa ultimele tendinte in materie de beauty si make-up!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *