TRUCURI pentru a scapa de PETELE MARO aparute dupa expunerea la soare

Vara tocmai s-a incheiat, iar noi, fie din dorinta de a capata un bronz cat mai accentuat si de lunga durata, fie din pura intamplare, am petrecut mult prea multe ore sub razele puternice ale soarelui si acum, in prag de toamna, ne-am agonisit cu mici pete pe fata. Acestea reprezinta acumulari de melanina, pigment de piele ce are rol de protectie. Din fericire, exista nenumarate remedii pentru a scapa de aceasta problema inestetica.

Iata cateva solutii eficiente pentru tratarea petelor maronii.

Exfolierea pielii

Exfolierea periodica a pielii ajuta la indepartarea celulelor moarte, curatand in profunzime tenul, lasandu-l neted si luminos. Astfel, aceasta procedura devine o necesitate in tratarea petelor maronii si in uniformizarea structurii pielii. Este recomandat sa utilizezi o masca peeling care sa iti confere un ten radiant, precum masca – scurb cu samburi de caisa de la  BottegaVerde.ro

Vitamina E

Vitamina E este binecunoscuta pentru efectele sale uimitoare asupra pielii: reduce si estompeaza ridurile, hidrateaza pielea, ajuta la vindecarea acneei si cel mai important lucru, duce la disparitia petelor. Aplicata frecvent, vitamina E va face adevarate miracole pentru sanatatea si aspectul tenului tau, iar in scurt timp vei scapa de inesteticele pete pe fata. Poti fololsi un ser elasticizant si nutritiv cu vitamina E si complex de uleiuri esentiale ce iti va hidrata si proteja pielea intreaga zi.

Sucul de lamaie

Sucul de lamaie, pe langa faptul ca este o buna lotiune tonica, este si un bun remediu in tratarea petelor maro darorita proprietatilor sale de albire.  Astfel, sucul proaspat stors de la o jumatate de lamaie se aplica cu un disc demachiant pe zona afectata si se lasa sa actioneze 10 minute dupa care se clateste cu apa calduta. Repeta acest remediu timp de o luna pentru a obtine rezultate cat mai bune.

 Aloe Vera

Aloe vera este un bun aliat atunci cand vine vorba de sanatatea pielii, avand proprietati de regenerare. Bogata in vitamine, in special C si E, este un excelent remediu impotriva hiperpigmentarii tenului. Freaca usor zona afectata cu gel proaspat din aloe si lasa-l sa actioneze 30 de minute, apoi clateste-te cu apa rece. Daca nu dispui de aloe in stare naturala, foloseste un gel racoritor cu 90% extract de aloe vera special conceput pentru tenul stresat de factori externi.

Creme impotriva petelor

Foloseste produse special concepute pentru problema ta, precum creme pentru pete maronii pe fata. Iti vor oferi un tratament intens reparator, care va grabi procesul de regenerare a pielii. Opteaza intotdeauna pentru creme cu ingrediente naturale, bio, ce contin diferite mixturi de plante si uleiuri vegetale. Iti recomandam crema de fata impotriva petelor si a imbatranirii, cu extract de ulei de argan si pluridefence.

Prevenirea

Chiar daca te numeri printre fericitele doamne si domnisoare care s-au bucurat de soare fara urma de pete pe fata, nu trebuie sa neglijezi prevenirea acestora. Pot aparea oricand ti-e lumea mai draga. Atat in sezonul cald, dar si in cel rece trebuie sa acordam o atentie deosebita sanatatii si aspectului pielii, intrucat, asa cum spunea celebra Coco Chanel: „Mainile sunt cartea de vizita a unei femei, gatul, buletinul, iar pieptul, pasaportul”. Asadar, trebuie sa ne insusim anumite ritualuri si trucuri de infrumsetare pentru a preintampina diferite probleme inestetice ale pielii precum petele maronii.

  1. Crema protectie solara folosita zilnic – cea mai buna metoda de a preveni orice urma de pata maronie este folosirea zilnica a unei creme cu protectie solara pentru fata. In alegerea cremei se va tine cont obligatoriu de gradul de protectie, astfel, este indicat un produs cu SPF +30. Noi recomandam crema de fata pentru plaja cu efect anti-imbatranire si anti-pata SPF 50 de la Bottega Verde.ro . Crema protectie solara fata se va aplica de cate ori este necesar pe tot parcursul zilei, intr-un strat generos.
  2. Consuma alimente bogate in antioxidanti – legume precum morcovi, cartofi dulci, rosii sau fructe precum afine si lychee ajuta la protejarea pielii de radiatiile UV. S-a demonstrat ca persoanele care consuma alimente bogate in antioxidanti au o toleranta mai mare la razele soarelui decat cele care nu au un astfel de obicei.

Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului si pentru tratarea petelor maro aparute ca rezultat al expunerii prelungite la soare. Profita de ingredientele naturale pentru a-ti proteja pielea, a o hidrata si a o rasfata dupa ultimele tendinte in materie de beauty!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *