Reguli de amenajare a dormitorului: cum il poti transforma intr-un spatiu relaxant

Conform studiilor, s-a demonstrat ca marea majoritate a oamenilor petrec o treime din viata dormind. Acest lucru ne face sa ne gandim  ca trebuie sa punem mai mult pret pe modul in care alegem sa ne decoram dormitor, fiind cel mai utilizat spatiu din locuinta noastra. In acest articol veti descoperi cum este indicat sa fie pozitionat dormitorul, in ce loc al incaperii este recomandat sa asezati patul matrimonial astfel incat sa va odihniti cum se cuvine, dar si micile secrete care vor avea un impact major asupra vietii de cuplu. Toate aceste reguli va vor asigura o viata sanatoasa, performante psihice si echilibru in cuplu, dormitorul fiind incaperea cu cea mai romantica atmosfera din locuinta.

Reguli de amenajare a dormitorului

  1. Incaperea car urmeaza sa fie transformata intr-un dormitor trebuie sa fie una retrasa si linistita. Aceasta regula nu trebuie trecuta cu vederea daca iti doresti o atmosfera calma, potrivita pentru un somn profund si odihnitor. Dormitorul trebuie sa fie pozitionat in incaperea aflata cel mai departe de usa de principala de intrare in locuinta. Chiar si la nivel de subconstient, acest aspect ofera sentimentul de siguranta.
  2. Este foarte importanta sa tii cont de punctele cardinale in pozitionarea dormitorului.  Orientarea spre un anumit punct cardinal influenteaza luminozitatea din incapere si nivelul de caldura. Recomandata este  amplasare spre sud-vest. Alegand astfel, sunt mari sanse sa aveti soare in incapere in partea a doua a zilei, fiind protejati de vantul care bate dinspre nord.
  3. In Feng Shui, pozitionarea corecta a patului este cruciala, in special daca scopul vostru este sa atrageti energii pozitive si sa va imbunatatiti sanatatea si viata amoroasa. In acest fel este recomandat sa evitati asezarea patului cu picioarele spre usa, intrucat chi-ul sau energia se va scurge spre usa, ceea ce inseamna ca in dormitor va exista in permanenta un deficit de energie vitala.
  4. Nu este indicata amplasarea patul pe acelasi perete cu usa, specialistii ajungand la concluzia ca ne simtim mult mai in siguranta in momentul in care privim spre iesire. Acest lucru isi gaseste explicatia la nivel subconstient, datorita stresului,  traducandu-se in timp prin stari de dezechilibru si frustrare.
  5. Materiale din care sunt confectionate perna, patura si lenjeria de pat trebuie sa fie din fibre naturale, placute la atingere.
  6.  Lemnul transmite sanatate si induce o atmosfera calda, de aceea este recomandata amenajarea dormitorului cu mobilier din lemn.
  7. Dat fiind faptul ca in aceasta incapere va petreceti marea majoritate a timpului, aerul din incinta trebuie sa fie proaspat. Aveti grija si ca umiditatea sa fie in parametrii corespunzatori, un aer uscat favorizand aparitia oboselii. Optati pentru un difuzor de parfum cu extract de ceai verde. Elibereaza note acidulate de ceai verde si un sentiment minunat de prospetime in orice mediu. Betisoarele se pun in vasul cu esenta si dupa un timp vor absorbi aroma ce se va elibera treptat. Nu uitati sa schimbati pozitia betisoarelor pentru a mentine intensitatea aromei.8. Evitati florile cu miros puternic. Daca va doriti un miros placut in incapere, apelati la ajutorul unui odorizant de camera cu betisoare, cu aroma de vanilie neagra. Aroma de vanilie neagra se raspandeste cu senzualitate si se imbina delicat cu stropi de fructe si flori, toate aromele minunate exotice sunt inchise in aceasta sticluta.
  8. Daca preferati aromele florale, parfumul de camera cu aroma de gardenie este alegerea ideala. Invaluie orice camera cu eleganta matasoasa de gardenie, incalzite cu o inima dulce de caramel si petale de iris. O melodie placuta, intensa, pentru a da o nota de eleganta regala oricarei case. Minunatul set contine: o sticluta de ulei esential (125 ml), un elegant vas de ceramica si o floare difuzor de parfum. Acest difuzor invaluie fiecare moment de eleganta a gardeniei cu caldura si dulceata caramelului si a petalelor de iris.

    Nu uitati ca in dormitor trebuie sa fie mereu ordine. Aerisiti bine camera in fiecare zi si respectati principiile Feng Shui care au grija de tine si de cei dragi. Parfumurile de casa Bottega Verde sunt solutia practica si rapida de a darui locuintei prospetime si culoare de arome! Pulverizati cativa stropi de parfum si bucurati-va de splendoarea pe care o emana fara niciun pic de frica, pentru ca nu contine substante toxice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *