Ingrijirea parului iarna: 5 tips&tricks bune de stiut!

Gerul aspru si umezeala rece a iernii distrug podoaba capilara, deshidratand firul de par. Astfel, parul se deterioreaza rapid, se electrizeaza usor, iar varfurile se despica si isi pierd vitalitatea. Iata 5 sfaturi  care te vor ajuta sa ai un par sanatos, moale si stralucitor, indiferent de cat de frig e afara!

5 trucuri pentru ingrijirea parului iarna

  1. Utilizeaza balsam dupa spalare. Temperatura scazuta si vantul rece usuca parul, iar purtatul caciuilor si a fularelor nu il ajuta deloc. Dimpotriva, frecatul parului de materialele textile il face mai subtire si mai predispus la rupere! Utilizeaza un balsam leave-in dupa spalare, pentru ca acestea creeaza o bariera protectoare pe firul de par, care il va proteja de agresiunile externe. Incerca un tratament pentru par, super-eficient, cu actiune imediata pentru par fragil si deteriorat. Tratamentul este intotdeauna o solutie de revitalizare si confera parului aspectul ingrijit si sanatos chiar si dupa agresiuni repetate (coafare cu caldura, uscare rapida, frecarea parului etc.). Acest tratament revitalizeaza parul si contracareaza slabirea firelor de par datorata frigului si vantului rece.
  2. Acopera-ti parul cu textile moi. Purtatul unei caciuli sau a unui fular, precum si imbracarea hainelor groase face ca ruperea firelor de par sa fie tot mai usoara. Protejeaza-ti parul prinzandu-l in coc sau acoperindu-l cu o esarfa fina, de matase sau satin.
  3. Evita in aceasta perioada agresiunea termica. Limiteaza, pe cat posibil, uscarea rapida a parului folosind caldura excesiva, coafatul cu placa sau cu ondulatorul, precum si folosirea bigudiurilor electrice. Pe langa acest lucru, incearca sa folosesti un ulei de par pentru fire deteriorate. Acest produs este destinat pentru folosirea zilnica, nutritiv, avand grija de parul vopsit.
  4. Limiteaza utilizarea produselor de styling. Gelul de par, spuma pentru volum, fixativul sau alte produse de styling ingreuneaza firul de par si fac ruperea acestora mai usoara, mai ales pe perioada iernii. Purtatul caciulii distruge aproape orice coafura, dar nu exagera in utilizarea acestor produse, pentru ca nu au rol protector asupra podoabei tale capilare.
  5. Spala parul mai rar pe perioada iernii. Ajuta la mentinerea unui par sanatos si incearca sa speli parul mai rar in aceasta perioada. Frigul si gerul aspru il vor deshidrata oricum, asa ca nu este nevoie sa il speli prea des, cu produse ce pot sa il usuce si devitalizeze. In principal, iarna scalpul nu transpira, deci poti spala parul de 2 – 3 ori pe saptamana.

Pentru a avea un par cat mai sanatos si stralucitor incearca produsele BottegaVerde.ro. Produsele de la Bottega Verde sunt create pentru a oferi cat mai multa sanatate parului tau, astfel incat sa te bucuri de lungimea si culoarea lui pentru cat mai mult timp, chiar si in anotimpul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *