Proteina de matase si rolul sau in ingrijirea parului

Proteina de matase este un ingredient care are in continut 17 dintre cei 19 aminoacizi pe care ii contine firul de par, ceea ce rezulta ca beneficiile podoabei capilare sunt nenumarate. Compozitia chimica a proteinei de matase este extrem de asemanatoare cu proteinele prezente in piele si par, de aceea este cunoscuta si sub denumirea de „a doua piele”. Datorita masei moleculare cu un continut scazut,  proteina de matase are abilitatea de a patrunde adanc in straturile pielii si parului, hidratand intens si ajutand la formarea unui strat de protectie, blocand astfel pierderile de apa. In cele ce urmeaza, specialistii Bottega Verde ne vor vorbi despre toate aceste aspecte si proprietati ale proteinei de matase.

 Descopera ce beneficii are proteina de matase in ingrijrea parului

  1. Actioneaza in profunzime asupra parului

Proteina de matase este o fibra extrem de puternica, aceasta putand fi comparata chiar cu otelul. O singura molecula poate avea efecte in profunzime asupra firului de par, reparandu-l din interior spre exterior si contribuind la rezistenta acestuia.

Structura moleculei proteinei de matase are, desigur, si efecte care pot fi observate la nivel estetic. Aceasta are capacitatea de a hidrata firul de par si de a-i conferi elasticitate, stralucire si reflexii de invidiat.

Cu toate acestea, poate cel mai important aspect la care trebuie sa ne gandim atunci cand vorbim despre proteina de matase este protejarea parului, intrucat aceasta actioneaza ca un scut impotriva poluarii si impotriva schimbarilor de temperatura si de umiditate.

  1. Miracol pentru parul vopsit

Pentru parul vopsit, proteina de matase poate fi un as in maneca, pentru ca previne decolorarea si protejeaza firul de par in profunzime.

Foloseste un sampon cu proteina de matase, care ofera stralucire extrema parului, moliciune si ingrijire. Formula speciala cu proteine de matase este realizata pentru a proteja parul de caldura uscatorului de par, facilitand pieptanarea si aranjarea. Perfect pentru aranjarea parului lung, reda stralucirea parului. Pentru a obtine un par neted, lucios si moale ca matasea. Ingredientele acestui produs contin aminoacizi si oligopetide cu masa moleculara scazuta, similari cu cei prezenti in par, avand efect fortifiant, reparator intensiv si protector, cu efecte imediate. Parul este reparat si ingrijit din interior, mai ales daca a fost supus unei deteriorari anterioare (decolorat, tratat cu solutie permantanta, supus tratamentelor termice, etc). Este un remarcabil hidratant, confera elasticitate si stralucire naturala parului si,  in plus, ajuta la fixarea culorii in interiorul firului de par.

Dupa folosirea samponului, pentru a te bucura de beneficii maxime, apeleaza la un balsam cu proteina de matase. Acest produs reda parului stralucire datorita formulei bogate cu efect protector si catifelat al proteinelor din matase. Protejeaza parul de efectele uscatorului de par, usureaza coafarea, ofera stralucire si vigoare parului lung. Potrivit pentru parul cret si rebel. Pentru un par matasos si usor de coafat.

 Minunile pe care le face proteina de matase:

  •        Aceasta hidrateaza in mod natural atat scalpul, cat si parul
  •        Proteina actioneaza ca o bariera impotriva radiatiilor ultraviolete
  •        Are capacitatea de a reduce ridurile
  •        Ofera elasticitate si un volum de invidiat parului
  •        Infrumuseteaza tenul lasandu-l suplu, elastic si protejat impotriva poluarii

Parul lipsit de volum si degradat este un adevarat cosmar pentru femei. Tocmai de aceea, specialistii Bottega Verde inventeaza tot felul de tratamente de natura sa rezolve aceste probleme. Bottega Verde crede in frumusetea autentica, naturala, bazata pe invataturile naturii, iar produsele de ingrijire a parului concepute sunt dovada activa a acestui fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *