Racoreste-ti corpul cu extract de menta!

Menta este o planta extrem de benefica si este utilizata in moduri diferite pentru a-si folosi beneficiile cat mai mult posibil. In multe tari din intreaga lume, inclusiv in India, frunzele de menta si tulpinile acesteia sunt folosite in bucatarie,la prepararea hranei, adaugand aroma la feluri de mancare.

Utilizam de obicei frunzele de menta pentru a ne improspata respiratia, le folosim in mancaruri sau pentru a da o savoare deosebita limonadei. Foarte putini oameni stiu intr-adevar care sunt beneficiile pe care le ofera menta frumusetii si sanatatii.

In primul rand, menta are proprietati antibacteriene si antimicrobiene, are un efect calmant pentru piele si par si multe alte beneficii pe care iti propun sa le descoperim impreuna.

Uleiul de menta contine mentol, iar acesta este extrem de benefic pentru piele avand un efect racoritor. Acest ulei contine minerale si substante nutritive precum: fier, magneziu, mangan, calciu, potasiu, cupru, folati, acizi grasi essentiali omega 3, vitamina A si vitamina C. Vitamina C, in combinatie cu efectul racoritor al mentei, ajuta la contracararea efectelor neplacute ale expunerii la soare. Vitamina A din compozitia plantei ajuta la eliminarea ridurilor si a liniilor fine de pe fata si combate acneea. De aceea Menta a capatat un loc de cinste printre gamele de cosmetice naturale create de Bottega Verde.ro

Tratament impotriva tenului gras. Frunzele de menta sunt utilizate inca din cele mai vechi timpuri pentru a trata tenul gras. Mentolul din frunzele de menta reduce secretia de sebum din glandele sebacee, ceea ce ajuta tenul sa revina la normal.

Calmeaza pielea iritata. Cu ajutorul frunzelor de menta poti ingriji cu succes pielea iritata. Menta are proprietati racoritoare care reduc inflamatiile pielii, intepaturile de insecte, arsurile solare si eruptiile. In plus, menta este benefica si in cazul acneei, pentru ca usuca practic cosurile.

Menta – crema de corp cu menta este un adevarat concentrat de prospetime, rasfatand pielea cu textura sa placuta si trezind simturile cu particulele sale proaspete de menta. Formula bogata cu Vitamina E, unt de Shea si extract de menta, hraneste intens pielea corpului si ii da o senzatie de confort regenerant de la prima aplicare. Perfecta de folosit dupa baie sau dus si ori de cate ori doriti sa va improspatati si parfumati pielea.

Menta – gel de dus cu extrcat de menta este un gel de dus racoritor, perfect pentru o baie revigoranta cu menthol. Calmeaza si hidrateaza pielea, iar vaporii de menta sunt ideali pentru desfundarea nasului. Poate avea un adevarat efect terapeutic.

Lupta impotriva arsurilor solare. Menta este o sursa bogata de vitamina A si C, contine acid folic si acizi grasi Omega 3. Efectul racoritor al mentei si vitaminele te ajuta sa lupti impotriva unor probleme cauzate de soare, precum arsurile solare.

Foloseste Menta – balsam de buze. Este ideal pentru a lupta si preveni arsurile solare dupa o zi de stat pe plaja.

Filosofia BottegaVerde.ro este de a fi in armonie cu natura, de a folosi decent numai ingrediente naturale sau ingrediente pe care le numim „chimia verde”.

BottegaVerde.ro a inceput ca un magazin pe baza de plante in anul 1972, in Pienza, in inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, este locul de inspiratie al ingredientelor active ale cosmeticelor BottegaVerde.ro. Astazi, BottegaVerde.ro concepe si distribuie produsele proprii, devenind primul lant de produse cosmetice de firma din Italia si numarul 1 in cosmetice naturale. Mai multe informatii pe www.bottegaverde.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *